TORTE: recepti, saveti, ideje...

A posto sam se vratila sa mora, evo da okacim neke slike ( zbog pakovanja i sveopsteg haosa, neke su slike bljak, al neeeema veze :D)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Evo jucerasnje tortice, fil je coko kao za lud-lab, plus coko krem sa malinama, a korice su neke nove, malo se experimentisalo, jako mi se dopada ova kombinacija voca i puno cokolade

i moje prve ruze od slaga, nisu bas neke, ali ipak za pocetak ja sam zadovoljna

mnogo dobro izgleda ono parce torte, moze li kompletan recept?

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala vam, pravo da vam kazem, ruze se sjaje jer sam ih vjerovatno toliko blizu slikala, da je to neki odsjaj od blica ili sl, nista posebno u slag nisma stavljala. Inace, ja uvijek mutim megle sl.pavlaku i C krem slag, onaj u pakovanju od 1/2kg, to ja sve onako ofrlje, dodajem mlijeka dok ne nadjem pravu mjeru za gustinu.
Sto se recepta tice, gorica 70 me je savjetovala da ga isprobam, ona ga je isto radila u raznim varijantama i stvarno je odlican

WOW čokoladni biskvit, recept je sa coolinarke
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
za natopiti biskvit... 180 ml mlijeka
a fil je moj za lud-lab, samo sam dodala u njega oko 100gr nbadema, i sljedeci red je slag krem od cokolade sa sl. pavlakom i pobacane maline svjeze po njemu

Cao,trebalo bi mi recept za plazma tortu,mislim na nesto od cega se mogu praviti oblici...do sad sam radila po minjinom recpetu,super je za pravljenje oblika,ali ne znam,nije bas skroz po mom ukusu...vjerovatno je vec neko pisao nesto ovdje na tu temu,ali nikako da to nadjem.

ja dodam u taj recept čokoladne bananice a ponekad i žele bonbone i onda mi je skroz ok :D

Ja samo mogu da konstatujem da sam ljubomorna :zper: i da kazem SVAKA CAST :worth:

Bogami sam se naradila! Sama sam radila sve. Deca su mi bila kod mame ali se mama povredila i muz je otisao po decu sutradan. Ne bi bio problem jer su oni stvarno dobri ali su mali.
Najstariji ima 6, srednji ce za koji dan 4, a najmladji u novembru 2. Tako da sam tih dana spavala ujutru od 4 do 6.
Uglavnom javili su se i sve je bilo odlicno.
I to mi je najveca satisfakcija za dalji rad!

kad pravite moskva tortu, koji precnik pravite da kore budu lepe tanke a da opet torta ne bude jako niska?
Stefanelli recept radim uvijek, od kad sam ga otkrila, ne odvajam se od njega!
Precnik 28-30cm za okruglu varijantu, a isto to radim za pravougaonu 23x33cm, mada je onda dosta niza jer je to veca povrsina za filovanje, kore jesu tanje ove druge u odnosu na krug, ali nije to tolika razlika, barem je kod mene tako

Back