TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drugari torte su vam predivne...Svaka cast...:klap: Evo i od mene jedna...Pozdrav za sve! :bye:
SNV84881.jpg

e ovako ja uzmem i skuvam puding onako kako to pise na pakovanju, uglavnom od malo manje mleka, pa skinem puding malo sa vatre, od cele kolicine uzmem 2 kutlace pusdinga i u njega umesam zelatin koji je prethodno nabubriou u vodi i brzo izmesam, pa sve to stavim jako malo na iskljucenu a jos toplu ringlu, pomesam, pokrijem strec folijom, do sloja pudinga, i ostavim da se hladi, kada se ohladi umesam 1 kiselu pavlaku i ukus je fenomenalan, moj muz ovako voli ali i kada na puding na obicnu piskotu dodam fil koji je spremljen na sledeci nacin i to uzmem prasak od pudinga i ne ukuvam ga sa mlekom nego sa sokom prirodnim od breskve, ili bilo kojeg drugog soka, i dodam zelatin, kao sto sam malopre navela, i pred kraj umesam kockice breskvice ili drugog voca...i ide na hladjenje sa celogfanom od gore, ali i ovaj se hladi na sobnoj temperaturi, i kada je fil mlak i jedan i drugi a ne skroz hladan ja na koru prvo stavim puding fil, pa vocni fil a na vrh slag umucen sa mlekom

moj muz seceras obozava ovu kiselkastu varijantu tortice-kolacica, probajte, veoma je ukusno i izdasno, a kada se sve ohladi, pravac u frizider

e ovako moj mali sin od 2 ipo godine je sada imao trovanje salmonelom, rekli su nam u bolnici ili od jaja ili od mleka ili od sladoleda, e pa samo da vam kazem niod cega takvog dete nije dobilo salmonelu nego od vode u kucnom bazenu u koju je upala kisa, pa muz nije oprao bazen i prosuo je vodu i dodao svezu, baterije se namnozile i eto problema...ja za svaki slucaj kuvam jaja ne bi da mi dete opet 5 dana kuci bude lose a u bolnici da ga bodu infuzijama 10dana, pre ili kasnije na laksi ili tezi nacin ali covek nauci sto mora nauciti u zivotu...

izem ti salmonelu

Slične teme

Back