TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ovo je rodjendanska tortica mog starijeg deteta:heart:
73hu0h.jpg

daco ispod tri kila nista,pa nisi blesava da se mucis za manju kilazu jel oni znaju sta je kilo.auto ne mozes uraditi ispod 3 da lici na nesto sigurno

Hvala Daco, ma tako i ja mislim, objasnicu ja njima da se isto vreme provede oko vece torte i manje po pitanju pripreme za dekorisanje a i bas oko ukrasavanja, ma ko bi se sa tim zezao, nikako! Od sad je 3 kg granica i to samo plazma torta, ili eventualno Zoja, milka, druge nikako

Drage moje, da vas nesto pitam, kad pravite tortu u obliku auta, kolika tezina je minimalna da se moze uraditi neki "normalni" auto, mislim naravno da bi se mogao koliko-toliko vjerodostojno napraviti taj oblik?!
Meni su poslali slike i kazu, moze li auto od 1-1,5kg???

Može,kako da ne ...ponudi im da uradiš od 200-300 gr.Pa da izgleda kao oni dečiji autići Burago! :)

Meni je jednom traženo 3 srca da se uklopim do 2 kg.
Stvrano nemam više snage za neke ljudske budalaštine

Imam recept za tortu gde se prave dva fila pa se pomesaju, prvi se kuva puding u mleku pa kasnije doda margarin, a drugi zumanca na pari pa doda margarin i posle se oba pomesaju zajedno, e sad mene zanima da li bih postigla isti ukus ako sastavim zumanca sa pudingom i sve to skuvam u mleku zajedno?

Evo mojih torti od pre dve nedelje, zadnje su bile svadbene, kad su ih odneli, pobacala sam stvari u kofer, i ajde na put.

attachment.php

tartuf torta, po receptu naše drage Jace i uz njenu nesebičnu pomoć i podršku.

pa onda doboška velika
attachment.php

pa doboška srednja
attachment.php

pa jedan presek torte sa orasima i ananasom, gornja sa spratne svadbene
attachment.php

čokoladna sa čokoladom i koricom od narandže - by Cilence za svadbu
attachment.php

i glavna svadbena: dole - orasi, čokolada, višnje, suvo groždje itd, gore: orasi, ananas
attachment.php

E ovo za male torte. Skoro me zena preko fb pita da napravim tortu od 1 kg. u obliku srca, da je gore figurica Strumfete i da je odnesemo u Lazarevac. Ja ne mogu da verujem da glupost, bezobrazluk ili kako to vec da definisem nema granica. A moj muz kaze trebala si da kazes moze. a cena je 200 e. I od sada cu tako da radim.

Slične teme

Back