TORTE: recepti, saveti, ideje...

Eto taman se pogodilo da je neko pomenuo kinder tortu ;-)
Bas sam srecna :p

Kada pravite, gore pomenutu tortu, kakvam bude kora?
Da li je okolo tvrda, tacnije suva nekih 3mm od gore i dole ali kada se presece bude onako penasta?
Kada se sece nakon dan dva ona se sva topi u ustima.
I sto je jako, po meni bitno, ne curi sa strane.
Isto je stavljam i pod fondan i pod slag.
Sve se plasim da nesto ne radim dobro.
A kada pravte neku klasicnu suskavu tortu ona bi trebalo da bude cela-cela suva i da nema tog belog po sredini?
Mozda bi trebalo jos da je susim? Mislim na kinder.

Pozdrav i hvala!

E Daco sta bi ja bez tebe! Tacnije bez Vas pametnih nam zena ;-)

Ma ja sam nju jos juce susila a danas ukrasavala.
Nego sve celog dana razmisljam i uvek se plasim da nije dobro.
Sumnjivo mi bilo to sto su mi je trazili bas oni sto su negde kod nekoga jeli a ja je pravila.
A ja se uvek plasim da nije dobra.
Malo sam plaslljiva kada su te susene kore.

Hvala puno na brzom odgovoru...

attachment.php
[/IMG] tangled ili zlatokosa.

Ajd da pitam jos nesto ;-)

Jednom prilikom sam nasla jedan recept na nekom sajtu, nemam pojma kom ;-( Ako se dobro secam licilo je kao web stranica.
Mislim da je pisano u muskom rodu. Znaci da je muskarac pisao recept.

detaljno je objasnjavao kako se pravi reforma. Imal sam bookmarkovano u drugom racunaru ali mi deca pobrisala. Zna li neko o cemu se radi? mozda je jos neko to citao...

U jednom momentu, koliko se secam, objasnjavao je zasto nema potrebe da se secer u potpunosti umuti i dao objasnjenje zasto.

Eto ja malo smaram ovih dana ali mora neko da vam smeta ;-)

A pored svega toga moze i prveren recept za reformu i da nije presladak.

Hvala i pozdrav

A sad djecije

dobos + vanila i crveno voce
attachment.php

jaffa + lud-lab
attachment.php

cokoladna torta
attachment.php

kidy sa malinama i kupinama
attachment.php

Evo je i Mia and me, na brzinu iscrtana
kidy sa kupinama i malinama
attachment.php

pa jos malo crtanja
lud-lab
attachment.php

ovu tortu cak sam mislila da ni ne stavljam sliku, jer je grozno koliko se slegla donja torta, pravila sam milku po nekom drugom receptu i rekla sam da NIKAD VISE NECU. A tek sto ej vlazno vriejem bilo i topio se fondan, sve se neke gute popjavile na torti, rupe vazdusne, pojma nemam kako to tako
uglavnom, donja je milka ta neka druga, a gornja je rolat kore sa dzemom od kajsija, vanila krem i banane
attachment.php

milka, kidy sa malinama i kupinama, i plazma sa jaffa keksom
attachment.php

i na kraju meni najljespa torta od proslog vikenda, jako mi se dopada ovaj fazon sa trakicama na tufnice
milka + kinder
attachment.php

Ja sam reformu pravila smao jednom i to bila je od 30 jaja 30x30cm dimenzije. Mutila sam iz 3 puta, 1 po receptu Cilenceta, 1 po ZD i treci put po receptu od moje jedne drugarice iz Sapca, kod nje je manje secera i oraha a isto 10 bj kao kod prva dva i nije mi se pokazalo dobro, ona dva recepta koji god da uzmes su odlicni. Ali i meni bi dobro dosao neki sa manje secera...

Pa smanjite šećer, ako vam je preslatko. Ne treba tu nikakav recept.

Ma ja smanjila kao kod recepta te moje drugarice, pisala sam negdje na temi o tome, bas sam poredila ta tri recepta, ali niko se nije bas puno obazirao na te moje zakljucke.
Sve u svemu, pravo da ti kazem, neka je brate mili ona takva kakva jeste, prepuna secera i oraja, zato i jeste REFORMA! Jer stvarno, u toj varijanti manje secera nekako ne bude masa za kore onako gusta, pa i ne moze bas dosta korica da ispadne od nje. NE znam, mozda neko bolje umije da to rijesi i sa manje secera

Ja samo smanjim šećer u korama za nugat, u receptu koji sam ovde postavljala, jer je stvarno nenormalno staviti na 5 belanaca 200g šećera. Inače, šećer ne smanjujem, jer bolje da bude preslatko, nego neslatko. Ako je torta, onda nek je slatka.

Pa ja nekako ne volim nista bas puno u korama smanjivati, nece onda da bude ta masa onako dovoljno gusta i da je ima, a ne da ne mogu nikako a razvucem rpeko plehica, a kamo li poslije skinuti sa njega. Jedino kod dobos je sve OK i kad su tanke mozes sa njima fino manipulisati, ali opet ne mozes smanjiti secer jer od cega jaja da se fino umute.
e onda kad vidim da je secera previse u filu, e tu smanjujem, onda ne bude toliko preslatko, jer nekako ne volim bas da mi se smuci od slatkoce

Moja prva torta koju sam naplatila.Cokoladna(Zoja torta).Bas sam imala tremu.Sasvim je drugacije kad je poklanjas ili radis za sebe ,nego kad je treba naplatiti.Nadam se samo da ce im se svideti,posto oni(Italijani)bas i nisu navikli na nase torte,makar u ovoj zoni.Ako bude jos narudzbi znaci da im se svidelo,ako ne poklanjacemo i dalje(kad je dzabe svidja se svima).
attachment.php

Poginula sam sa figuricama ali je na kraju ispala jedna od boljih!Sad moram da stedim za klimu umesto za tv!
Ne daju bonice, ali stvarno ti je super ispala!!! Znaci i ti se mucis kao i ja bez klime po ovom gadnom vremenu. Figurice se tope, nece da se osuse, torte se tope, fondan se vlazi...
Sve u svemu, tebi je ova sa puno detalja ispala stvarno divna. Svaka cast. A koje su torte ispod?

Bez klime nista, stavljala sam figurice u frizider pa su se osusile, a torta je grcka cela
E da, grcka je cvrsta, dobro je, jer moze dosta dobro da i po vooj vrucini podnese toliko figurica id etalja, da su enek vocne kombinacije, joj...
Ma ja se sa Nodjima izmucila, jer kad treba da ruke stoje podignute u vazduhu, onda dok su u frizideru dobro,a li kad izadju napolje, na vlagu onda opet se lagano krenu spustati

Slične teme

Back