TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drage moje, nemam reči, kojima bih pohvalila ovu gomilu predivnih torti. Nije me bilo par dana, a ovde divote, lepote, samo da zijam u to. Već me bole oči od te lepote. Nemam toliko bonica, pa moram ovako puno da hvalim, da svaka ugrabite komadić pohvale za predivan rad.
Evo i mojih tortiva pre putovanja u petak.
Kako drugačije da počnem, nego sa doboškom, koju je moja mama naručila za osoblje u gerontološkom centru
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Knjiga - doboška, korica je od karamela sa orasima

attachment.php

sa strane
attachment.php

prva stranica

attachment.php

Pitanje za majstore fotografije, kako da lepse slikam crne torte? Svaki put je to blagi uzas!

Nisam baš neki majstor , ali probaj napolju pri dnevnoj svetlosti . Kad smo već kod toga , zar Vas ne nervira kad slikate tortu koja je na tim kartonskim tacnama , pa njen odblesak na tacni . Mene to izuzetno iznervira pogotovo kad je šlag u pitanju . uopšte se ne vidi rad . Onda pošizim pa to zatamnjujem . Mrzim to ! :evil:

Ja se inače solidno snalazim sa slikanjem ali taj odsjaj od kartonske tacne nikako da rešim. :dash: A što se slikanja crnih torti tiče, slikaj ih kao što je Kata napisala na dnevnoj svetlosti, možeš i pored prozora, tako da svetlo pada na tortu, a najbolje je da ti nekako staneš izmedju torte i prozora dok slikaš, samo pazi da ne napraviš senku na torti. Ako ne staneš tako, torta će sa one strane sa koje je prozor da bude svetlija, a sa druge tamnija. Ja tako sve torte slikam.

Cvetna livada

18 belanaca
27 kašika šećera
27 kašika ml. oraha
3 kašike brašna

Od ove mase ispeći 3 kore. Otopiti 200 g čokolade sa 125 g margarina i kore premazati.

18 žumanaca
22 kašike šećera
22 kašike mleka
2 kašike brašna

Skuvati na pari ili u mikro, u hladno dodati 1,5 margarin i fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade.

Umutiti 200 g šlaga.

Filovati: kora - žuti fil - čokoladni fil - šlag

2j2yvd0.jpg

ZD pomagaj ! Pokušala sam da nadjem ali nisam uspela . Koje su dimenzije pleha I ili je to onaj tvoj čuveni ) : Koliko izadje težina sa šlagom odgore kad je namontirana od ove količine i koja je visina . Meni treba okrugla da je težine gotova sa šlagom oko 3 kg da ne prelazi .

Uf dobro je , mislila sam da sam ja jedina kojoj to smeta . Mrsko mi je da to rešavam naknadno ali stvarno ponekad ubrlja izgled cele torte . Ja inače torte slikam u 90% pri dnevnoj svetlosti i imam neke "pozadine " u smislu čaršafa koji deca moraju pridržavati (što se oni " silno " obraduju ) i za svaku tortu ispucam 10-tak slika pa izaberem koja se meni najviše dopadne .Znam da će neko reći da preterujem , ali po meni je slika koja ostane da se posle pokazuje izuzetno bitna bar što se tiče vizuelnog izgleda . Baš sam se raspričala ali da nije bilo tih nekih mojih slika i FB ko zna da li bih ja danas radila to što radim . ;)

Isti je slučaj i sa mnom, mislim da se ljudima smuči ako uzmu aparat da pregledaju slike jer je svaka torta slikana po 10 puta. Moja je preporuka i da ako naa torti imate mnogo detalja, slikajte i te detalje posebno, jer kad neko gleda slike treba da što bolje vidi ono što možete da uradite.

Ma kad za vikend treba da stavim slike na FB i na forum, provedem brate MLOGO vremena :besna:
Sve isto kao sto vi kazete, dok ja to slikam iz svih uglova, detalje, ma izgleda da mi i ovdje treba savjetnik ili barem pomagac da mi to sve napravi, jer i po meni je jako bitno da torta izgleda na slici sto bolje, da se prikazu boje, detalji, ma igrarijama oko tortica nikad kraja :zper:

ZD pomagaj ! Pokušala sam da nadjem ali nisam uspela . Koje su dimenzije pleha I ili je to onaj tvoj čuveni ) : Koliko izadje težina sa šlagom odgore kad je namontirana od ove količine i koja je visina . Meni treba okrugla da je težine gotova sa šlagom oko 3 kg da ne prelazi .

Nisam je nikad pravila, nego po nekoj slicnosti sa nugat, isto se kuva fil an pari od zumanjaka itd... msilim da je sasvim OK u fi24cm da se radi i da ce biti ta tezina sa slagom. Ja sam sinoc pravila nugat umjesto 15 od 12 jaja i nafilovala u tom kalupu i taman je i fila i visina. ALi trebas ovaj recept smanjiti, mislim da je 18 jaja puno za tu kilazu, ne znam, javnuce se ZD ne brini brzo ce ona

Upravo sam pre nekoliko sati imala taj problem sa slikanjem.Torta je zlatkasta,ali stalno mi ta nijansa nije lepa na slici,kao uživo. Slikam po danu,kad stignem,najčešće pri osvetljenju jer zavisi kad završim tortu i kad se ona nosi. Jedino sam zadovoljna slikom svadbene koju je slikao profi svadbarski fotograf,samo sam ja inteligentno ponela jedan veliki crni materijal kao paravan.e to ga je oduševilo i rekao je da malo ko razmišlja o takvim detaljima.Na to se moj muž nasmejao i rekao eee pa ti ne znaš moju ženu, ona svaku tortu slika 25 puta,minimum i nikad nije zadovoljna.

Slične teme

Back