TORTE: recepti, saveti, ideje...

Sad ću malo da vas udavim slikama...

Prvo nekoliko svečanih

attachment.php

attachment.php

Jedna za šezdeseti rodjendan.

attachment.php

Zaboravih vam pokazati i ovu tortu od nedelje
attachment.php

ja mislila da je torta za 6 popodne pa opusteno, prekrila fodnanom obe oko pola 1 i kao imam ja jos kad.
Kad zove zena u 1 i pita kad tacno mogu doci po nju, ja kazem kad smo se i dogovorile, kaze ona znaci u 2, MOLIM!??
Sreca da je ona mene nazvala, covjece :dash:
Tako da sma ja nju za nekih malo jace od pola sata uspjela dekorisati, brzo kalup za smajlice, malo crvene , malo bjele pa ovaj sjekac za glavice, lijepi kuglice na masu crvene i ovamo bijele i zacas gotovo. Kako je dobro kad imas alatice raznorazne, milina jedna. Zato nemojte gledati ovo crveno obojeno na bijeloj masni, to je visak ljepila pa se malo obojilo :whistling: sta ti je zurba

Nego, glavni fazon je sto je ovo torta za proslavu 18 RODJENDANA, eto koliko je ova dekoracija univerzalna :zcepanje:

E moja Dacika, i ja sam nedavno imala sličan biser.Bila sam ubedjena da mi je torta za 6. maj.Žena zove 4.maja uveče i kaže kako napreduje moja torta.Ma rekoh ne sekirajte se sve će biti OK,samo rekoh ne znam kako oko vremena da se dogovorimo hoćete li u 19 ili 19.30
Onda ide mala stanka sa druge strane... a što tada, kad nam je rodjendan u 14.00.Ali PETOG MAJA!!!!.A ja nisam je ni počela. Kad se nisam ošamutila.Pri tome je taj vikend bio haotičan,sa onom svadbenom na čašama. Mada sve je ispalo super. Bila je sa pregrš cvetića,ali su mi Andjela i Andrej pomagali.

Princeska, vidis kako te jestive slike pojednostave dekorisanje, meni je to puno pomoglo, onaj dvorac isto zasac gotovo. Kad bi ja to crtala, ili figurice, ma covjece... koliko je to vremena i onda kad ja kazem da je Winx figurica jos + 500din na cijenu tote, oni se nesto predomisljaju, a ja potrosila popodneva i veceri, noci dok to odradim sve... JOJ!!!
Nego, ovo kupujes kod Lakija kao sto je Fondan torte dala link, ja sam isto tamo princeze za dvorac. Onda zalijepis sa malo vode na fondan pa postavljas na tortu?! Ja sam pitala Unu, ona uzima od Sladjane iz Sapca, kaze da su njene slike na malo debljem papiru, pa su i lakse za zalijepiti, jer ove princeze se zacas pokvase i moras dobro paziti da se pocjepa

Princeska, vidis kako te jestive slike pojednostave dekorisanje, meni je to puno pomoglo, onaj dvorac isto zasac gotovo. Kad bi ja to crtala, ili figurice, ma covjece... koliko je to vremena i onda kad ja kazem da je Winx figurica jos + 500din na cijenu tote, oni se nesto predomisljaju, a ja potrosila popodneva i veceri, noci dok to odradim sve... JOJ!!!
Nego, ovo kupujes kod Lakija kao sto je Fondan torte dala link, ja sam isto tamo princeze za dvorac. Onda zalijepis sa malo vode na fondan pa postavljas na tortu?! Ja sam pitala Unu, ona uzima od Sladjane iz Sapca, kaze da su njene slike na malo debljem papiru, pa su i lakse za zalijepiti, jer ove princeze se zacas pokvase i moras dobro paziti da se pocjepa

Ma zakon su te sličice. Najviše ih volim na onim Cars tortama

mogu stapici. koliko ce biti teska torta? mozes i da zabodes te stapice u visini torte u koju zabadas, onda premazes povrsinu gde ce ici torta, buterkremom i stavis onu kartonsku tacnu sa tortom....ili samo da povezes stapicima za raznjice, ako nemas tacnu. u tom slucaju ih ne skracujes na visinu torte nego da prodju i kroz onu iznad nje da bi fiksirala lepo

Hvala, tako sam i planirala da zabodem u obe posto nemam tacne, ne znam koliko ce biti teska, mada racunam da samim tim sto su manje u obimu, drugi i treci sprat ce biti lakse u odnosu na prvi i da nece biti problema.
Javljam se slikom kad zavrsim, pozdrav!

Svetlana i Bane su iz Sapca..divni ljudi by the way!
sad ne znam to da li mogu da se stavljaju na fondan bez lepljenja, ja ih lepim, nema nikakvih problema, nista im ne skodi. razlika nije samo u debljini papira nego i u sastavu. od Slakija nisam uzimala ali koliko znam te su na ratluku....

naravno ukoliko treba 2d efekat mnogo je bolje iseckati fondan pribliznom obliku slicice i zalepiti, realisticnije je..a ako treba da bude flat - onda direkt na tortu

Poslednja izmena:

Slične teme

Back