TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo i mene ...malo fondana

attachment.php

attachment.php

181337_10150930950347128_673622127_9777466_1838094871_n.jpg

Ана: "Хоћемо ли да правимо чоколадну торту?"
Ја: "Може"
Ана: "Ево, ову чоколадну торту ћемо да правимо. Јел може?"
Ја: "Може"
...
Ана: "Ја ћу да је премажем шлагом"

Znam da hoce torte budu vislje oko 12 ,13 tri da budu ,jos uvek razmisljaju ali najverotnije jedna na drugu okrugle oko 15 kg,hoce cokoladnu ,kidy i za trecu jos ne znaju.Isto me interesuje koji stalci su najbolji meni se svidjuju oni sa kuglama ali mi se cini da su nestabilni...

Ja imam stalak sa kuglama iz wiltona, ne mogu reci da je nestabilan...meni je on extra. Kao prvo sigurnije mi je ako je svaka torta posebna nego da su jedna na drugoj. Kao drugo, ako je dekoracija takva da mozes svaku da zavrsis posebno, celu tortu mozes montirati za 2 minute na licu mesta. Extra zbog transporta.

Hvala vam svima na komentarima i bonama.
Sve ste pitale gde sam kupila cirkone.Kupila sam u radnjici u Nisu to je traka sece se po zelji i potrebi lako se nanosi na tek oblozenu tortu samo utisnes u fondan i to je to.Cena trake je 300 din po metru na svadbenoj torti sam je po sirini presekla jer je debela.Torte su spojene samo raznjicima, visina svake je 15cm.

hvala Cile.. pravim za malog od moje sestre, a ona uvijek ima nekakav koemtar.. te joj preslatko, te joj prečokoladno, te joj se previše osjete orasi,.. i već sam miion puta rekla da neću raditi za obitelj ali šta ću.. jedini mi nećak.. :)

Moras raditi za jedinog necaka, nema druge :zcepanje:
Ja tu tortu nisam niakd radila, nije je niko ni trazio, posto znam recept i citala sam raznorazne varijante, evo sad upravo procitah ovu sa Krstaricinog kuvara gdej bas pise ova napomena
"U smesu se može umešati i voće po želji, ili se može umešati samo u jedan deo (smrznuto crveno voće, banane...). "
tako da po meni u onaj dio sto ostane bjel mozes umjesati sta god hoces, svjeze i samo isjeckano voce, ili da da izbledas pa stavis u smjesu, mislim da nema sanse da nesto pokvaris

Ali po toj računici izađe da na R=28cm treba 5 belanaca, a ja mislim da je to malo. Ta bi kora izgledala kao ona sa slike fondantorte. Sumnjam da bi bila deblja. U stvari, nije tu presudan samo broj belanaca, i količina šećera igra veliku ulogu.

Da, po toj racunici dodje samo 5 bj sto je naravno malo za fi28cm, znaci treba min 7 bj i vise secera, potpisujem da secer igra veliku ulogu, bez njegove dovoljne kolicine ne moze da se odrzi bjelance. Meni je taj omjer za kinder kod Dacine torte super, precnik 28 i odlicno, a tad treba pravougaona - e onda radim od 9 bj, pa srazmjerno povecam i fil, jer je P(fi28)=615cm2, a P(23x33)=760cm2, proporcija kaze da se treba uvecati za 760/615=1.23, tako da imamo 7 x 1.23 = 8.65 a to je da zaokruzimo 9 bj.
Sta cu kad mi matematika tece kroz vene :zcepanje: nista ne pocinejm bez digitrona, to ovjde rekoh vec bar 100x
A za tebe ZD u pola dana ili noci sta treba moj digitron ce da izracuna :heart:

Poslednja izmena:
Najlepsa na svetu! I da moze 1950 bonica toliko bih udelila :))))) Obecavam javno, nikad vise niti jedna kuglica na torti koju narucim :) :* Hvala do nebaaaa draga Tenesa sto si napravila tortu kakvu smo zeleli pa i jos lepsu od toga :*
Eeeeee,hvala i vama i drago mi je jako sto sam uspela da vam ispunim zelju a jos draze sto ste bili zadovoljni....a......ko je pomenuo kuglice....:lol:,najvaznije je da je to izgledalo onako kako ste zamislili,ja se malo salim....:D
Veliki pozdrav i poljubac od mene.....:cmok2:

aaa konacno slike....covece sve su extra uradjene kao i uvek...a mladenacka je stvarno super!...za ove kuglice svaka cast!ti si ziv primer ciste pedanterije!

To su svi komentarisali, kako je uredna, uglačana, perfektna, prvo su mislili da nije prava nego stiroporska, za fotkanje :) A kad su probali.... tek onda iznenadjenja! Pretpostavljam da su očekivali neku margarinušu ili šta već... a ono njaam njam :) Najlepša je!

Tenessa torte su predivne:)
Una i dalje nemam riječi....
Rade odlična ideja i realizacija;)

Mene već neko duže vrijeme nije bilo....
svašta se nešto izdogađalo,ali o tome neki drugi put :)

U zadnje vrijeme su ovo neke od tortica koje su bile zanimljive
attachment.php

Ovu sam tortu radila sa svojom dragom prijateljicom Dacom kada je projuruila kroz Zagreb:)
Fifi na pikniku;)
attachment.php

Crna kula (ne pitajte što je,mislim da niti danas nisam shvatila:)))
attachment.php

Slične teme

Back