TORTE: recepti, saveti, ideje...

E najvise volim kad mi daju odresene ruke :D

attachment.php

attachment.php

Po mom iskustvu, sare od cokolade u nijansama nastaju zbog ulja... Veca kolicina ulja pri topljenju hoce da izazove tu nejednakost kod cokoladne glazure... A Menaz cokolada se i te kako pokvarila, nekada je bila, mnogo, mnogo bolja...

Hvala ti. Moracu da probam neku drugu cokoladu. Ne verujem da je do ulja, ovaj put sam ga manje stavila nego obicno :) U svakom slucaju, hvala na savetu :D

Evo na brzinu da i ja postavim tortice od vikenda bpa da bjezim na pravljenje figurica, toliko sma se umorila da sam se i prezasitila pa sve odugovlacim sa dekoracijama
Ove dvije torte su isle u kompletu
attachment.php
po ko zna koji put ista ili slicna Pepa 2D dekoracija, ispod je vanila - jagoda

ovo su dvije vrste milke, donja sa lomljenom cokoladom,a gornja sa topljenom
attachment.php

Mini Maus po uzoru na Stefanelli, al je ta glava bila VELIKA, uh covjece... a tek masna, nikad vecu nisma pravila, ispod je milka, te musterije stalno tu tortu traze, samo jednom su trazili dobos i opet sad milku
attachment.php

Dvorac sa princezama, obe torte su milke sa lomljenom cokoladom, hvala na pomoci i savjetima Fondan torte :zag: :heart: (narucena u zadnji cas)
attachment.php

Ova torta je isla u obdaniste za drustvo iz predskolskog, slavljenica je rekla da mora biti rozo-bijela kombinacija HK (jos jedna narudzba od srijede za petak), nije bilo sanse da pravim neke figurice i sl, sad vidim da sam trebala jos neku jarku boju dodati, da bude malo i kontrasta, plavu ili sl, ali eto, sve nesto na brzinu ovaj vikend. Donja torta je obicna cokoladna, a gornja je sa svjezim raznoraznim vocem i vanila fil
attachment.php

Jos jedna narudzba u zanji cas, proslogodisnje musterije. Ovu cokoladu sam imala vec izlivenu na trasfer pa tako nekako ukombinovah, torta je sa vanila-cokolada filom i svjezim jagodama
attachment.php

zelirane visnje, coko fil i coko kore, slikano na brzinu, nista zivo nisam na tenane uradila ovaj vikend, sve u frci
attachment.php

milka sa lomljenom cokoladom, dekoracija je trazena da nije sa fondanom i da nema voca ni u torti a ni u dekoraciji, opet slikano pri iznosenju, na malom frizideru u predsoblju
attachment.php

Eto, od mene toliko, odoh sad da pravim neke mladence, pa jos svasta nesto...

Torte su divne od ovog vikenda, sutra pregledam detaljno na poslu, porijepodne, za sad POHVALA ZA SVE SKUPA!!! :bye:

Evo konacno moje prve svadbene torte.Spisak drugarica koje su mi pomogle savetima je poduzi,cile,daca 011,jaca,una....
Posebno sam zahvalana i princesandjeli koja mi je dala detaljno objasnjenje oko postolja.
Zakazali smajlici,sve vas ljubim.Cmok!
Donja reforama cile,sredina grilijas daca,vrh nugat jaca.

attachment.php

attachment.php

ekstra je kad bi i meni neko objasnio sta, kako, koliko ,jel trebaju stapici, kakva postolja ,koliko visoke ,posto i ja treba da pravim neku svadbenu ali ne znam da li cu moci.Hvala unapred

Poslednja izmena od moderatora:
Znam da hoce torte budu vislje oko 12 ,13 tri da budu ,jos uvek razmisljaju ali najverotnije jedna na drugu okrugle oko 15 kg,hoce cokoladnu ,kidy i za trecu jos ne znaju.Isto me interesuje koji stalci su najbolji meni se svidjuju oni sa kuglama ali mi se cini da su nestabilni...

e vidis njih imam ali ih do sad nisam koristila jer svi hoce jednu na drugu pa nemam iskustva....a kad su ovako spojene najcesce se stapicima za raznjice povezuje...ubodes u tortu i onda nabodes gornju na njih...ili ako hoces izmedju sa tacnama...onda iseces stapice u visini donje torte, premazes buterkremom povrsinu i stavis tacnu sa tortom.... ja sam ovu poslednju tako sa tacnama posto je bila teska oko 20kg i visoka nesto manje od 50cm...

Imam glupo pitanje.. radit ću Grčki sladoled za 2 tjedna. Do sad sam ga radila samo sa kombinacijom napolitanki, a sad bi htjela probati sa voćem.. jagode ili maline..
i sad slijedi pitanje: da li da ukuham voće prije nego ga umješam? ili svježe voće? da li može smrznuto?

slušam savjete :)

Ovog vikenda je bilo malo vise tortica...i to uglavnom svecanih :)

Uploaded with ImageShack.us

Jedna decija,Tractor Tom...

I moja prva mladenacka torta :D,imala sam veliku tremu,i...... Uno hvala i tebi na podrsci,znas koliko mi znaci.....:heart:

Cokolada-slag,ova tortica je isla uz mladenacku tortu :)

Slične teme

Back