TORTE: recepti, saveti, ideje...

23jj05l.jpg

pa jedino tako onda, da radim fondan... A kolika je torta od 30 parcadi? Ne mogu mjeriti kilazu, zena hoce 30 parcadi. Kolika je to torta u centimetrima? U kolikom plehu da je pecem?

Dok se ne jave iskusnije..moje misljenje je za okruglu min.30 cm za cetvrtastu ti je jos lakse..3 reda po 10 parcadia..pravougaonu 2 reda sa 15 ..pa kakav pleh imas..
premeri sta ti najvise odgovara..zbog velicine parceta..

pa jedino tako onda, da radim fondan... A kolika je torta od 30 parcadi? Ne mogu mjeriti kilazu, zena hoce 30 parcadi. Kolika je to torta u centimetrima? U kolikom plehu da je pecem?

Pa zavisi koliko su joj ješni gosti, tj. koliko grama mogu pojesti. :) Ona moja doboš od pre neki dan je imala obeleženih 30 parčadi, a 2kg, što znači da bi meni da se zasladim trebalo bar 3 parčeta. :mrgreen: U poslastičarnici je parče obično oko 140g, za to ti onda treba torta preko 4kg.

Oblepi je okolno papirnim ubrusima, i menjaj ih kada ovlaže

Ja sam se isto mucila sa korom za kinder, pisala sam davno!
Jednom sam uradila potpuno istu stvar, nafilovala sam citavu tortu i kako je curkala citavo popodne i vece sam mjenjala dio po dio papirnog ubrusa, to su mali parcici i znaci opet stavljala novi kako god je izbijalo negdje.
Sutra ujutro sam je dobro namazala PK i stavila fondan, torta je bila gornji sprat one crveno - bijele Mini Maus gore sa figuricom, usima i masnom i bilo je sve OK! E da, jos da ne zaboravim da sam ispekla jednu jako tanku koricu samo od bjelanjaka, malo brasna i griza, kao za onu bijelu ljesnik tortu i obljepila sam je prije PK, za svaki slucaj. Mozda je to pokupilo ono neko buduce curenje, mada mislim da bi i bez te intervencije bila super

Slične teme

Back