TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo moje komb. za vocnu tortu, korice bele sa lesnikom preko otopljena cokolada sa malo putera(premaze se svaka kora), zuti krema, maline, slag. Povratna reakcija je bila da im sa bas bas dopala.

Nego pravila sam danas prvi put Milka tortu sa topljenim cokoladama u filu i slag ide u fil.. Odlicna je..Sutra nosim na rodj na kome cu biti pa cu da je probam skroz, danas sam filove testirala i za moje nepce je bas fina torta.

A jel moze komentar na recept ove Milke, koje su dimenzije tepsije u kojoj si pekla, koliko kora ti je ispalo, jesi pravila citavu mjeru, itd... znas kako to ide, u sitne detalje :zper:

Poslednja izmena:
Daco, dakleM:

Pekla sam kore od 15 belanaca, 390g šećera i 230g ml. oraha (može i lešnika, što da ne). Ispekla sam 5 kora u mojim legendarnim plehovima 24x33cm. Ti sada preračunaj za te okrugle, jer ja zaista retko pravim okrugle torte, zato što nisam našla adekvatan način za pečenje kora. Ali, pošto mi je uskoro rođendan, sebi ću da poklonim okrugle plitke plehove, kao ove što imam pravougaone. Pa ću onda na njima da se vežbam. ;)

Daco, dakleM:

Pekla sam kore od 15 belanaca, 390g šećera i 230g ml. oraha (može i lešnika, što da ne). Ispekla sam 5 kora u mojim legendarnim plehovima 24x33cm. Ti sada preračunaj za te okrugle, jer ja zaista retko pravim okrugle torte, zato što nisam našla adekvatan način za pečenje kora. Ali, pošto mi je uskoro rođendan, sebi ću da poklonim okrugle plitke plehove, kao ove što imam pravougaone. Pa ću onda na njima da se vežbam. ;)

Gledaj sad ovo, taman da iskljucim komp i brisem kuci, hajde rekoh samo da provjerim dokle je ZD stigla sa tortama, jel stogod napisala
NARAVNO DA JESTE!!! Ljubim :heart: i javljam svoje utiske danas-sutra
Pekla si znaci u plehicima i bilo je OK, bez ljepljenja?

Za ovu vocnu koju sam opisala- sme pod fondan naravski...

Belo l. i meni se to desilo jednom sa Zojom, nisu mi se kore ohladile lepo...Htela sam da pozurim, kad ono ajd' novu tortu iz pocetka! :D

Nije mi palo na pamet da su mogle kore biti u pitanju. Tacno tako, i ja sam ubrzo posle pecenih kora pocela filovati, ali cinilo mi se da su hladne. A fil je bio tek umucen.

Evo moje komb. za vocnu tortu, korice bele sa lesnikom preko otopljena cokolada sa malo putera(premaze se svaka kora), zuti krema, maline, slag. Povratna reakcija je bila da im sa bas bas dopala.

Nego pravila sam danas prvi put Milka tortu sa topljenim cokoladama u filu i slag ide u fil.. Odlicna je..Sutra nosim na rodj na kome cu biti pa cu da je probam skroz, danas sam filove testirala i za moje nepce je bas fina torta.
A maline se ocede , skuvaju.... ili ? Ja imam tortu sa filom od malina na pudingu i bude prilicno cvrst, tako i sa jagodama radim. Ne znam da li bi se smela usuditi maline samo poredjati( odmrznute prethodno valjda) s obzirom da ce ovo pod fondan ici.

Poslednja izmena:
Gledaj sad ovo, taman da iskljucim komp i brisem kuci, hajde rekoh samo da provjerim dokle je ZD stigla sa tortama, jel stogod napisala
NARAVNO DA JESTE!!! Ljubim :heart: i javljam svoje utiske danas-sutra
Pekla si znaci u plehicima i bilo je OK, bez ljepljenja?

Što bi rek'o Her Žika Pavlović, evo ga "korpus delikates". :D Pleh posle pečenja, a iza njega ukupno 13 korica od 42 belanceta.

2u41t76.jpg

Gde mogu da se kupe ti plehovi?

Ja sam plehove kupila kod mene na vašaru, i platila sam ih 200 din/kom. Ali taj čovek više ne dolazi na vašar, nego imam njegov br. tel. pa ću ga zvati da pitam da li bi mi poslao kurirskom dostavom. A može da se kupi i kod onih iz Čačka, mislim da si baš ti kod njih kupila obruče, samo tamo su bili 250 din/kom, a ne znam pošto su sada.

ja od vocnih najvise volim kidy i moskvu, s tim da recept za moskvu kombinujem i sa malinama, jagodama i sta god .... mi obozavamo svaku varijantu vocne torte

ja bas nesto ne bih pravila te kore od coko nugat..mozda gresim ali mislim da je bolja varijanta da kore ne budu cokoladne..a sto se tice same torte kao sto ti je rekla fondantorte moze moskva - sa vocem po zelji :) komotno moze pod fondan svakako...

Hvala Vam puno drage moje:heart:...iskombinovacu vec nesto..moskvu sam pravila vise puta i ta mi je omiljena vocna!.
sad sto se korica cokoladnih tice..jedino te korice podsecaju na njihove,jer su vazdusaste...
-ja bi najpre pravila kidy ali ovde ne mogu da se nadju maline..:( jedino da je pravim sa jagodama..cini mi se da je neko pravio takvu..
Hvala jos jednom!!

[
Da li se kuvaju maline ili samo ocede?:)

Ja je uvek pravim sa jagodama, zato što stavljam čokoladice sa jagodama. Imaš na temi i recept i presek torte kako izgleda.

Ja maline ne kuvam..samo ih ocedim!!

ZD i ja stavljam cokoladice od jagoda,mozda probam i nju sa jagodam pa sta bude...mada mi nisu nesto zainteresovani kada spomenem jagode...:roll:
pitacu jos jednom sta misle..
p.s. videla presek super izgleda...

Poslednja izmena:

Slične teme

Back