TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ovo je karamel za SNIKERS tortu po kom ja radim i nikad nije procurela,sad mere povecavate,smanjujete,zavisno od tezine torte koja vam treba,ja sve odavno radim odokativno i zato mi je tesko napisati recept u gr.
Kuvati 200g secera sa 2dl mleka na tihoj vatri ,
kada dobije gustinu,kremkastu boju,dodati 200g mleka u prahu i promutiti dok se ne sjedini
u vruce takodje dodati 300 gr lomljenog pecenog ne slanog kikirikija,
kada se ohladi fil dodati 1 umucen margarin.
korice radim kao za reformu,fil takodje na pari kao za reformu,
a slazem ovim redom,korica,karamel fil pa cokoladni i tako dok se ne utrosi mateijal.
Ova torta mi je jako trazena.

Cile, vidjela sam da si ti pravila harmoniku!
Pravicu cokoladnu tortu, neku obicnu, nece Zoju, sa filom kuvanim na mlijeku. Hajde daj mi kratko objasnjenje tvog iskustva!!!
Predostavljam da je to islo ovako, napravila si cetvrtastu tortu pa malo oblikovala i od te smjese dobijala si one krivine? Ili si sjekla kore pa tako odmah i filovala da dobijes ona dva dijela harmonike malo pod uglom??? I sto mi je najveca nedoumica, dio gdje su dirke, kako si to radila? Ja bih da tu jednu srednju koru podjelim na dva dijela po sirini i nafilujem samo sa jednim slojem fila pa dobijem tako nizi dio torte, a vidjela sam engdje na you tube da su to samo obljepili stiropor

A evo i moje torte za vikend, samo 2kom, malo da se odmorim, ali me zato napale figure za prestojece tortice

ova je bila Zoja, musterija je vidjela sve moje The Cars torte, pa rekla da ima slobodu da malo promjenim boju, da nije stalno bas zuta osnova, kruzici da budu sareni, i zvjezdice sa slovima imena, pa mi se cinilo da svjetlije narandzasta fino ide uz ovaj kamionet sa kukom
attachment.php

Milka sa topljenom cokoladom, e tu su rekli da bude 1:1 kao sto su bili an nekom rodjendanu nedavno, a samo ime je naravno drugacije, a i staza je br.4 do sad samo 3 bile
attachment.php

Prvi dan pa odmah imam pitanje:)
Odskoro sam pocela da radim i sa dekor masom( fondanom). Smem li staviti kapri tortu pod fondan ( klasicna kapri torta- sa pusla korama, zutim vanila filom i filom od jagoda) ?
Hvala.

Mozes pogledati par stranica prije da se spomiljali raznorani recepti za kapri tortu, mislim da je i Tenesa bas naglasila da ne moze pod fondan, ja nisma do sad je nikad pravila. A isto tako znam da sma negdje procitala da je i Una ima u ponudi samo sa slag-cokolada dekoracijom

Mozes pogledati par stranica prije da se spomiljali raznorani recepti za kapri tortu, mislim da je i Tenesa bas naglasila da ne moze pod fondan, ja nisma do sad je nikad pravila. A isto tako znam da sma negdje procitala da je i Una ima u ponudi samo sa slag-cokolada dekoracijom

Ne može zbog pusla kora ili zbog tog voćnog fila?
Pitam zato sto sam za nasu kucu eksperimentisala pa napravila kinder tortu sa pusla korama i presvukla fondanom a to je sve super ispalo.

Cile, vidjela sam da si ti pravila harmoniku!
Pravicu cokoladnu tortu, neku obicnu, nece Zoju, sa filom kuvanim na mlijeku. Hajde daj mi kratko objasnjenje tvog iskustva!!!
Predostavljam da je to islo ovako, napravila si cetvrtastu tortu pa malo oblikovala i od te smjese dobijala si one krivine? Ili si sjekla kore pa tako odmah i filovala da dobijes ona dva dijela harmonike malo pod uglom??? I sto mi je najveca nedoumica, dio gdje su dirke, kako si to radila? Ja bih da tu jednu srednju koru podjelim na dva dijela po sirini i nafilujem samo sa jednim slojem fila pa dobijem tako nizi dio torte, a vidjela sam engdje na you tube da su to samo obljepili stiropor
Daco ja sam radila cetvrtastu i posle je oblikovala u harmoniku ali nisam radila sa tortom gde j fil kuvan na mleku jer takve torte ne oblikujem vec samo na pari one su mi dovoljno cvrste da mogu sa njima da radim sta pozelim

Bobo,ovu tortu odavno zelim napraviti,ali me uvijek odbijalo to sto u receptu pise da se mleko i secer kuvaju 2-2,5h.Dali i ti tako radis?Molim te uljepsaj mi dan i reci da nije potrebno toliko vremena..

pa ne treba bas toliko vremena ali oko sat i nesto sigurno,stavis na ringlu smanjis i radis nesto drugo,povremeno promesas proveris gustinu....ne moras sad da stojis pored sporeta .

secam se neko je pisao da stavlja kapri pod fondan...ne znam doduse kakav je recept u pitanju.
kinder je ipak malo drugacija cokoladna je i kad se cela torta obmaze tim cokoladnim filom, super drzi...neko stavlja odozgo jos tanku koru sa lesnikom, ja konkretno ne, jer nema potrebe.
a kapri je ipak kremastija....ako ti je bitno da ti torta bude bas ravna sa dobro zategnutim fondanom, onda ti ne bih preporucila da stavljas kapri pod fondan, posebno sto si kako kazes nedavno pocela sa njim da radis...verov. bi naisla na probleme kod prekrivanja te torte fondanom...e sad to je samo neko moje misljenje:)
ja je dekorisem cokoladom/slagom/vocem... :)

pa ne treba bas toliko vremena ali oko sat i nesto sigurno,stavis na ringlu smanjis i radis nesto drugo,povremeno promesas proveris gustinu....ne moras sad da stojis pored sporeta .

Meni su mlijeka u prahu bila problem, 3 vrste sam kupovala po ovim prodavnicama zdrave hrane, od najjeftinije do najskupje varijante, pa mi se ne stisne? Mislim da je u tome fazon, ne znam...

Svaki put na temu beze kora ja se oglasim sa Jacinim receptom, u koji se kunem. Mada, sve je stvar ukusa, znam da su neke žene probale da prave pa odustale, jer im se ne dopada, ili im je preslatka, ili ne vole te šuškave beze kore...Ja od njih nikada ne odustajem, i ima na ovim stranama sigurno više puta napisano kako ih pravim, a takođe i moje oduševljenje njima.

Jacoooooooo, tako mi nedostajeeeeeeš :rida: :rida. :rida:

A ovde imaš objašnjenje, i sliku http://forum.krstarica.com/showthre...veti-ideje?p=16854462&viewfull=1#post16854462

Svaki put na temu beze kora ja se oglasim sa Jacinim receptom, u koji se kunem. Mada, sve je stvar ukusa, znam da su neke žene probale da prave pa odustale, jer im se ne dopada, ili im je preslatka, ili ne vole te šuškave beze kore...Ja od njih nikada ne odustajem, i ima na ovim stranama sigurno više puta napisano kako ih pravim, a takođe i moje oduševljenje njima.

Jacoooooooo, tako mi nedostajeeeeeeš :rida: :rida. :rida:

A ovde imaš objašnjenje, i sliku http://forum.krstarica.com/showthre...veti-ideje?p=16854462&viewfull=1#post16854462

Hvala...

Meni su mlijeka u prahu bila problem, 3 vrste sam kupovala po ovim prodavnicama zdrave hrane, od najjeftinije do najskupje varijante, pa mi se ne stisne? Mislim da je u tome fazon, ne znam...
Ne bi trebala da bude do mleka u prahu naravno ako je u roku,ja kupujem one kesice od 200gr,mislim da pre nisi dovoljno kuvala secer i mleko,treba da dobije bas karamel boju i da ne bude retko.
Ja cesto i ne sacekam da se ohladi dobro vec onako pomalo toplo razvucem po korama,pa tako kore fino upiju i nema curenja

Slične teme

Back