TORTE: recepti, saveti, ideje...

Kod nas dvije nove, ostale se sve ponavljaju.
Ova je bila od prijateljica za prijateljicu Diju. Rekle su samo da napravim lisicu i napišem Dija lija. Ja sam ju ovako zamislila i napravila.
attachment.php

I jedni Štrumfovi, doduše već sam ih radila, ali sam sad promijenila boju gljive i položaj štrumfova, da ne bude potpuno ista
attachment.php

evo jedna posna torta koja se moze praviti kao torta kao kolac i kao posni rolat

MED TORTA

ZA KORU: 500-550gr.meda dobro umutiti da se stvore mehurici ,dodati 2 kasicice sode bikarbone, 1 casa vodena pivo, 500-550 gr. brasna mekog.
sve umutiti mikserom. od ovog testa peci 5 korice.
svaku pecenu koricu poprskati sa malo ruma.

ZA FIL: 500g secera malo uspilovati sa 2 case vode i dodati 500g mlevenih oraha i 2 kasike ruma.
odmah filovati.

Ova torta je za mladu koja je rekla da joj je nebitno kako torta izgleda,pa sam joj uradila ovo.

Jedna od svecanih,ostale su se ponavljale:srca potkove itd.

Na ovu tortu sam ponosna jer je radjena za jednog naseg sugradjanina koji je zavrsio studije na ovom fakultetu,mislim u Engleskoj.

Jel moze neko da mi kaze od cega su ove perle oko torte ,jesu li jestive i gde da ih kupim ?

Poslednja izmena od moderatora:
Treba mi pomoć I savet.

Treba da pravim doboš tortu težine 5kg. Poslali su mi sliku trospratne torte, što sam u startu odbacila, ali sada ne znam da li da kažem da može da bude na sprat? :think: Moje mišljenje je da bi najbolje bilo da bude samo jedna torta, da bi fino iamla visinu, jer će biti prekrivena fondanom. Šta vi mislite?

Toni u iste kutije u koje pakujem i klasicne torte, s' tim da naravno ne stavljam poklopac. I ja sam pre odredjenog vremena isto pitanje postavila, i odgovor je bio da nema dubljih kutija za te torte.

Ma cini mi se da sam negde ranije procitala da je neko napisao da ima i dubljih, ali nisam zapamtila detalje...a sada ne mogu da nadjem gde sam to procitala :(

Slične teme

Back