TORTE: recepti, saveti, ideje...

Za srecan uskrs mom zetu.(Uskrs je njegov ,ali cemo tortu jesti i mi naravno).:cao:
attachment.php

Poslednja izmena:
MOSKVA TORTA Stefaneli
Kora:
4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika mlevenih lešnika
1 kašika brašna
Napraviti 4 ovakve kore.Belanca umutiti penasto, dodati šećer, dobro umutiti i dodati orahe, brašno i lešnik.Mešati drvenom varjačom lagano dok ne dobijete kompaktnu masu.Peći u rerni na 160-170 *C,
40-50 minuta.
FIL I:
16 žumanca
16 kašika šećera
1 puding od vanile
0,5 l mleka
1 kašika gustina
250 gr. putera

FIL II:
0,5 l slatke pavlake
500 gr višanja smrznutih(pa otopljenih na sobnoj temperaturi)
1 konzerva ananasa
150 gr seckanih lešnika (očistiti od ljuske)

Žumanca i šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati razmućen puding sa malo mleka(uzeti od onih 0,5 l) dodati 1 kašiku gustina, dobro promešati i zakuvati o ostatak mleka.Kuvati na tihoj vatri (traje malo duže) da vam ne zagori zbog jaja.
Kada se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, dodati umućen puter.

Umutiti slatku pavlaku.
Višnje dobro iscediti od soka i prepoloviti svaku.
Ananas iseckati na kockice, i dobro iscediti od soka.
Lešnik izdrobiti.
Redjati:
1 kora - žuti fil - višnje - lešnik - slatka pavlaka
2 kora - žuti fil - ananas - lešnik - slatka pavlaka
3 kora - žuti fil - višnje i ananas - lešnik - slatka pavlaka
4 kora - puter krem - fondan ILI 4 kor
a- šlag

Ovo je recept za Stefanelinu pobedničku moskvu, sa Sajma prošle godine. Meni nije jasnoi da li je glup pretraživač ili sam sama glupa, ali ovde moraš da potrefiš padež u kom je nešto napisano, da bi našao. :roll:

help ! prvi put ću praviti čuvenu tortu ( koju su mi sad PRVI put tražili ). Pitanje : ovaj recept može u kalup f 26 i koliko je teška gotova ?

radila sam kokinu milku i labudovo jezero...torte su extra....kao i njena cokoladna i stefaneli cokoladne...sve pohvala
ako moze pomoc oko cokoladnih transfera,zanima me da li cokoladu treba istopiti s uljem ili bez...topila sam je bez ulja i jedva sam je razmazala,,,u pitanju je bila menaz cokolada..unapred hvala

Cure treba mi recept za posnu tortu koja moze pod fondan????
Trazila sam ali nekako mi deluju prazno:( Kako da jednu tortu bez jaja i mleka i mlecne cokolade,napravim da ima ukus za sva cula????? Pomozite! Dajte neki predlog za korice? Sta mislite za vecu kolicinu oraha ili lesnika u fil ili neko suvo voce,smokve urme ......Ove nedelje imam sve narudzbine za posne torte ;) Uskrs :)

Slične teme

Back