TORTE: recepti, saveti, ideje...

Sta je ovo danas...neki kolektivni PMS??!!! Ima li neka od vas pravljene obruceve koji se razvuku u zeljeni precnik? Mislim, moze li se to napraviti?

Ja imam one sto su bili u Merkatortu da se kupe, 3 u 1, nikakav je lim, sve se ogulilo na tacnama, ali to i ne koristim, samo same obruce, stavljao je neko slike toga davno jos jesenas cini mi se

Poslednja izmena:
Ni meni ti nisi bila ni na kraj pameti, ni ne ljutim se uopste zbog tih prokletih obruca, a nisam ni u PMS-u :zcepanje:
Domacice kao sto ti imas vidjenje nekih stvari tako imam i ja i bilo ko drugi ovde.....i svako ima pravo da kaze i napise ono sto misli i ne znam zasto bi to nekome smetalo.....ja sam uvek iskrena,direktna i u zivotu pa tako i ovde na forumu i napisala sam ono sto mislim,ako ce se neko zbog toga ljutiti ili prevrtati ocima....njegovo pravo...

Jedna dupla od mene
P3310020.JPG

KOKA KOLA TORTA
Kakva je ova torta??Ne znam da li da je napravim.....

Kora

5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 čaša koka-kole
Fil

300 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog keksa
1/2 litra koka-kole
250 grama margarina
200 grama šećera u prahu
200 grama eurokrema
2 kesice šlaga
Način pripreme

Dobro umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 4 kašike brašna, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kesicu praška za pecivo, pa ispeći u rerni na umerenoj temperaturi. Ispečenu koru ohladiti i preliti jednom čašom koka-kole.

Posebno umutiti 250 grama margarina sa 200 grama šećera u prahu, pa u to dodati 200 grama eurokrema. Potopiti 300 grama mlevenih oraha i 300 grama mlevenog keksa u 1/2 litra koka-kole, pa sjediniti sa prethodno umućenim margarinom, šećerom u prahu i eurokremom.

Ovim filom filovati koru. Tortu na kraju ukrasiti umućenim šlagom.

pa ako volis ukus keksa onda napravi tu se koka-kola ne oseti bas....
KOKA KOLA TORTA

Kora

5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 čaša koka-kole
Fil

300 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog keksa
1/2 litra koka-kole
250 grama margarina
200 grama šećera u prahu
200 grama eurokrema
2 kesice šlaga
Način pripreme

Dobro umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 4 kašike brašna, 2 kašike mlevenih oraha i 1 kesicu praška za pecivo, pa ispeći u rerni na umerenoj temperaturi. Ispečenu koru ohladiti i preliti jednom čašom koka-kole.

Posebno umutiti 250 grama margarina sa 200 grama šećera u prahu, pa u to dodati 200 grama eurokrema. Potopiti 300 grama mlevenih oraha i 300 grama mlevenog keksa u 1/2 litra koka-kole, pa sjediniti sa prethodno umućenim margarinom, šećerom u prahu i eurokremom.

KOKA KOLA TORTA

Kora

5 jaja
5 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
1 čaša koka-kole
Fil

300 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog keksa
1/2 litra koka-kole
250 grama margarina
200 grama šećera u prahu
200 grama eurokrema
2 kesice šlaga
Način pripreme

Pravila. Nije mi se dopala. Preslatka, masna i ne znam, ne dopadaju mi se torte sa gaziranim sokovima. Prošle godina sam spremala onu posnu, sa Fantom, klinci su sve smazali ali je meni bila bljakasta. Sad, stvar ukusa, naravno.

P1070016.jpg

P1070008.jpg

Malo sam ti ja kilava za postavljanje slika :zcepanje: Evo kako izgleda na 16 i otvoren mislim na 29-30 . Ja sam kupila gotov ali mislim da se moze napraviti od nekog kvalitetnog cvrsceg lima posto je to jedna traka savijena u krug i ima klizac koji odrzava sirinu koju podesis. Visok je 8 cm.

Pogledajte prilog 232907
Pogledajte prilog 232909

Malo sam ti ja kilava za postavljanje slika :zcepanje: Evo kako izgleda na 16 i otvoren mislim na 29-30 . Ja sam kupila gotov ali mislim da se moze napraviti od nekog kvalitetnog cvrsceg lima posto je to jedna traka savijena u krug i ima klizac koji odrzava sirinu koju podesis. Visok je 8 cm.
Super, hvala ti puno!! Bas mi to treba, samo kad bi bio visociji...probacu kod nekog limara!

Slične teme

Back