TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

dvije vesele.. baš mi je bio gušt raditi nešto novo..
jedna koju je cura naručila za 20. rođendan svoga dečka (ne znam što bi o njemu mislila ako ga ova torta opisuje :D :D)
P3230007.JPG

i prva Jagodica Bobica.. imala sam slobodne ruke, tako da sam bila inspirirana Uninom, malo iskemijala i nastalo to što je nastalo.. sve u svemu zadovoljna.. ali najzadovoljnija sa tacnom.. zadnji puta mi je mozak popila, ali ovaj puta sam bila lukava... pa nije tacna pametnija od mene :D :D ... valjda :D :D

P3240013.JPG

E odlicno, sad zapisah VELIKIM SLOVIMA u moj tefter sa raznoraznim zezancijama. E da sam prosli vikend nasla to objasnjenje...
nisam cile ali stize pomoc, prezentacija krive torte by cile na 90strani ove teme :)
A sad sam pitala za ove torte koej upravo filujem, ali srecom da su musterije odustale od krivih torti, izvukla sam se jer su juce popodne narucili za sutra vece na 3 nivoa krive torte pa kao zbog tako kasne narudzbe sam pitala da li je to toliko presudno. Pa ispalo da nije i evo ja hladim ta 3 nivoa, i bice ovo duga noc, a sat se jos pomjera pa UKRADOSE to dragocjeno vrijeme!!!

Ne mogu da verujem da ste se uhvatili ko pijan plota ovoga sto sam navela a sto je istinito- JESTE- 10 DANA JE FIL BIO ISPRAVAN ! To je bio moj test i sta sad???? Filove kuvam uvek 3/ 4 dana ranije i tako ce i biti i dalje. Torte radim 3 godine, posla imam sve vise, zaposlila sam i radnicu, i pored jakih cena koje sam negde na forumu i navela.
Da pojasnim unapred sta to znaci- posao radim profesinalno, perfektno, torte su domace, ukusne i sto je isto toliko vazno- PRELEPE.

Hvala:ok:

ma ja mislim da jedna zena ili je uredna ili aljkava... ne moze jednom da radi "maltene sterilno" a jednom "opustenije":whistling:

Ima nas raznih, slazem se da ne moze jednom ovako, jednom onako. Ili se radi ovako ili onako. Ko je navikao na strogu higijenu - veruj da drugacije ne moze sebi da dozvoli.
Ali ne moze me niko ovde ubediti da fil moze da se pokvari pole 5 dana. To moze samo da znaci DVE STVARI- NECISTO spremljen ili NEKUVAN PROPISNO I DOVOLJNO.
Torta mora da bude ispravna minimum 7 dana.

Poslednja izmena:
ja sam samo rekla da jedna zena moze biti aljkava ili uredna , ne moze povremeno da se menja ali nisam tebi nista uputila niti nekom licno jer nikom ne drzim svecu kad radi :lol::lol::lol:

A ja sam htela samo da pomognem, da podelim svoja iskustva...Jer vidim da se ovde ,, mlade,, majstorice jako cesto savetuju da se filovi obavezno kuvaju dan ranije. Pa kad ce ona da stigne da napravi 5- 10 torti za vikend ako se bude drzala tog ,, saveta,, ?

o cemu vi pricate .....................ja bih vilila da dodjete kod mene u radionu.....pa da mi skuhate fil 10 dana ranije a kore ispecete 5 dana ranije ..........cist otrov......ako se vec trudite da radite u slasticarstvu onda se trudite da prodajete svez proizvod da nekod nebi otrovale ........

o cemu vi pricate .....................ja bih vilila da dodjete kod mene u radionu.....pa da mi skuhate fil 10 dana ranije a kore ispecete 5 dana ranije ..........cist otrov......ako se vec trudite da radite u slasticarstvu onda se trudite da prodajete svez proizvod da nekod nebi otrovale ........

OPET NEJASNO !!!!
Deset dana star fil je bio test, znatizelja, radoznalost....itd.
NARAVNO da se ne kuvaju fil deset dana ranije - citaj prethodno napisano ! Filovi se kuvaju 3-4 dana pre- POTPISUJEM!
A u vasoj ,, radioni,, vi kuvajte i sat pre - postujem.

Slične teme

Back