TORTE: recepti, saveti, ideje...

Slatka mama ja imam one kartonske tacne srebrne i mislim da ce ti tortu od 9kg drzati ali tebi trebaju veceg precnika jer ti ta prva mora biti veca zbog razlike menju spratovima. Nisam sigurna kolikog precnika tacne prave jer sam ja uzimala oko 35cm. Muci me to da li ce ti biti dovoljno.
Valjda sam bila jasna ili sam te samo zbunila...
Ako gresim tu su iskusnije tortiholicarke da me isprave a tebe (a i mene) posalju na pravi put... :ok:

Pozdrav svima, prvo da vam se zahvalim na mnoštvu sjajnih recepata i odličnih saveta. Toliko sam iščitavala ove stranice da mi se čini kao da vas 100 godina poznajem.
Imam jedno pitanje. Kada pravite svadbene torte na 3 sprata koju podlogu koristite. Da li obične kartonske podloge (Erikson) ili neke tvrđe. Torta će možda biti oko 9 kg, još nije ništa tačno dogovoreno, ali da se informišem na vreme. Unapred hvala.

Ja ne bih tortu od 9kg stavila na tu srebrnu tacnu,ipak je to tezina...
Ima onih cvrscih iz barvala,a ako sam dobro shvatila sada ih i sanja d(sa foruma) prodaje....:)

Zaboravila sam da stavim moju najdrazu torticu. Ako se neko pita cemu sluzi zica iznad torte evo objasnjenja: Krstili smo cerku i ja sam smislila da tema bude "princeza na zrnu graska", pa je torta trebala da bude krevet sa baldahinom koji naravno nisam od svog posla i spremanja stigla da napravim. Cak ni krunicu nisam obojila u zlatno, jer su gosti poceli da dolaze, pa je na njoj ostala samo jedna zlatna flekica u pokusaju hihihi. Ali nema veze, gosti nista nisu primetili i sve slatkise su smazali :zper:

attachment.php

Mackapacka svojevremeno sam se raspitivala kolika treba biti razlika medju tortama po sirini.
Tako da su mi ova nase iskusnije tortoholicarke ;-) kazale da bi trebala biti razlika oko 10cm.
Tako da, po meni, povecavaj od prve. I smatram da su upravu.
Uglavnom pravim ovu tortu kinder bueno jer mi je najvise traze i stavljam je pod fonfan i sto rece pahuja, ne mrda!
Uglavnom su teske oko 4kg ali po mom receptu. I pecem kore sa lesnikom i svi kazu da je super tortica.

Hvala svima na savetima.Vidim da nisam pomenula da je bila u pitanju decja rogjendanska torta.Ali kad sam sve stavila na papir,napravila je ovako,dole 36,sredina 28,gore 22.Torta je bila teska bizu 13 kg bez dekoracije.
DSC07699.jpg

Slične teme

Back