TORTE: recepti, saveti, ideje...

Sasvim slucajno izbrisem sve slike iz aparata i ostanem bez slika od moje poslednje tortice koju sam radila za svoju sestru :( to je mozda cak bila moja najlepsa torta..ne znam, ali zasigurno znam da je bila najdraza! Radjena je za moju dusu, jer je moja seka deo moje duse :heart: Sva sreca, ona je imala neke dve slicice, (iako su moje bile daleko bolje) ali nema veze. Mnogo sam se radovala i jedva cekala da Vam ih pokazem, i nadam se da mi necete zameriti sto nisam isekla seku, jer bi bila malena slicica, a i da vidite da je ova nezna torta radjena za jedno preslatko bice.. Druga slika je malo bolja, ali fale detalji na torti jer je bila u "fazi" naceca, pa ju je neko "okinuo" na moju radost i srecu iako joj fale zvezdice!! i da ne zaboravim-bila mi je cast da radim tortu nalik Uninoj za moju princezu!
attachment.php

attachment.php

Ove su jos proslog meseca radjene, ali nisam imala net pa ih tek sad ubacujem.
attachment.php

attachment.php
ovo crveno srce je bilo mnogo lepse uzivo, boja je bila jaca i prirodnija, i zahvaljujem se Tenesi na pomoci i na dezurstvu dok sam je radila jer mi nikako nije islo od ruke :*
attachment.php

Drage moje koliko fenomenalnih tortica ,a nestalo mi je bona , ali jos koliko sutra delim ponovo.
Tenesa ja dala Lindit bonu za tvoju torticu, nisam videla da je kopirala jos nisam popila kafu pa nisam sasvim svoja. Sutra ispravljam gresku, torta i figura su extra
.
Evo tortica koje sam radila za prijatelje za Nisku tortijadu 14.02.2012.Osvojili sutrece mesto. Bilo je nekoliko divnih tortica pa ako nekog interesuje da stavim ovde neka kaze.

attachment.php

attachment.php

Eto, a mogle smo smo da se upoznamo tamo... vidim ja sada gledam slicice i poznate su mi :D

Poslednja izmena:
Od srca čestitke na osvojenim nagradama. Žao mi je što još neke torte koje su, fakat, divne nisu dobile nagrade, ali ne sećam se da je neka manifestacijan prošla a da nije bilo manjih ili ogromnih propusta od strane oragnizatora ili žirija. Izgleda je to postalo glavna karakteristika koja ostavi neki gorak ukus u ustima (možda je to ipak od stiropora ;) )

Cestitam nagradjenima!!!

Kad sam vidjela da je Zlatna Koka pisala zadnja na temi, znala sam da je to iskrena analiza dogadjanja u Nisu. Nekako, niej mi muka kad se ne nagradi po vecinskom misljenju najljepsa torta, nego je ziri uradio skroz suprotnu stvar, na to smo vec navikli. Ali taj bezobrazluk, da se ne probaju bar nagradjene torte, pa da se nagradi maketa VEC VIDJENA od prije 3 mjeseca, UZAS!!!

Izvini Zlatna koko mora da te ispravim, nagradu za najlepsu svadbenu tortu dobila je Dragana iz Gornjeg Matejevca. Na takmicenju je bilo 106 ucesnika pa je procedura isprobavanja svih 106 rada zahtevala vremena, a pobednicku svadbenu tortu su isekli na kraju vecere u restorenu tako da su mogli svi da je probaju. Sto se tice vracanja torti to je bilo iznenadjenje za sve ali objasnila sam da se pojavio sponzor koji je donirao novac za akciju "bitka za bebe " koji je uzeo 2-3 torte po svom izboru a ostale rekao da se vrate ucesnicima.

Meni nije jasno zasto se svaki put na Ukrasavanju vodi polemika oko toga ko je i zasto pobedio,da li je trebao da pobedi ili nije...cini mi se da si ti(zlatna koka) prosli put pomenula da se vise neces takmiciti zbog raznoraznih propusta....i sad opet nezadovoljstvo....nije mi jasno

Poslednja izmena:
Posle sajmova uvek dolaze ovakvi komentari- mnogo nezadovoljnih, oštećenih itd. Ali bukvalno svi smatraju da oni treba da budu proglašeni za najboljhe, najlepše....
Konkurencija je jaka u ovom poslu i to treba shvatiti na taj način i uz to držati se one- lepota je u oku posmatrača i naravno uvek postoje i bolji od nas samih.
Kad se izadje na takmičenje bilo koje vrste sa predubedjenjem da BAŠ JA moram pobediti i kad se to ne desi e onda sledi hladan tuš, još ako je glava vruća.... zna da bude gadno.

Hvala vam drage moje na cestitkama i pohvalama.Evo i ja da cestitam Koki i Radetu,Ivani mama Maji.Strasno mi je zao sto nisam imala prilike da vas upoznam i da se druzim sa vama.
Sto se tice tortijade nije splaslo negodovanje i ogovaranje od one medjunarodne u Nisu,a evo sad vidim da Koka pise da ce se i o ovoj prepricavati i ogovarati.Zalosno je to kako se ogovaraju i otimaju za nagrade.Sreca pa ja nisam iz te price vec iz ove nase gde caruje drugarstvo.

Slične teme

Back