Ivanin svet slatkiša
Primećen član
- Poruka
- 705
ŠAM OD BELANACA
200 gr belanaca
450 gr šećera
Stavite u činiju belanca i šećer. U šerpu sipajte vodu pa kad voda provri u šerpu spustite činiju sa belancima i mutite na pari 10 minuta, a onda izvadite činiju iz šerpe i nastavite sa mućenjem još 2 minuta i šam je gotov.
Vrlo prost recept i provereno uspeva svaki put.
200 gr belanaca
450 gr šećera
Stavite u činiju belanca i šećer. U šerpu sipajte vodu pa kad voda provri u šerpu spustite činiju sa belancima i mutite na pari 10 minuta, a onda izvadite činiju iz šerpe i nastavite sa mućenjem još 2 minuta i šam je gotov.
Vrlo prost recept i provereno uspeva svaki put.
Pošto ja sve kuvam u mikrotalasnoj, pa sam zaboravila kako to ide na šporetu, da li ova činija sa belancima treba da dodiruje vodu u šerpi ili ne? I znači, ovo neće da spadne i da šećer počne da curi, nego će ostati onako čvrsto kao za šampite?
)) Ma mora da negde gresim, jer uvek imam taj problem...i jedino ja debil ne umem da radim sa C slagom a ni to ne znam kako!!! Ajde da Vas pitam onda pa mozda sama uvidim gde gresim: Ima li neke razlike ako boju dodam odmah u sam prah slaga i tako da mutim (kao sto ZD pravi obojen fondan), ili je najbolje u umucen slag da dodam rastvorenu boju u par kapi vode, ili samo onako boju u prahu da sipam u umucen slag....????