TORTE: recepti, saveti, ideje...

Moja Štrumpfeta gotova. Baš sam zadovoljna, ali kada vidim ovu Sanjinu Pepu prekrivenu fondanom, onda bih trebalo da sam ja ovu moju uradila žmureći. A nisam. :( Namučila me neočekivano mnogo, sigurno sam je šlagirala 2h. :sad2:

2ih17pf.jpg

Jel moze neko da me posavetuje u vezi crnog fondana,tj gum pasta +, ako sam dobro razumela vi uzimate to umesto crnog fondana, zvala sam Barvallo i oni kazu da mogu doci i u proizvodni pogon u Despotovo, cena je 1357 din za 3 kg, ne bih da uzmem pogresno? Jel bio neko od vas kod njih u Despotovu?

Pa blize mi je, ja nisam iz ns-a vec iz bp :) to se sestra registrovala tako jos pre par godina preko mog mail-a a mene mrzelo praviti sve ponovo...a ona teta iz barvalla odmah postrojava, odakle zoves, dodji onda ovde, ma samo sto i br cipela nije pitala, ko da sam na saslusanju :)

E, a ja ih zvala pre nekih mesec daan, inace sam samo jednom prosle godine narucila 5,6 boja od njih na kucnu adresu normalno, i sad kad sam ih zvala, posto mi je samo trebalo belog 5kg i dve boje po 1kg oni mi kazu, ne mozemo da saljemo, idite u Bg ako vam je tu najblize!!!! Ali, zato je meni moj Cile pile izasao u susret , kada je narucila sebi kamion fondana, mogla je i moju kanticu onako usput,,,ljubila ja moju dusuuu! :*
Nego, ja udjoh ovde da Vas pitam nesto, mnogo mi je bitno! Stalno mi se desava da kada umutim slag posle dodavanja boje bude nekako zvakast? Ne umem bas da objasnim, ali koliko god da ga umutim gusto nakon dodavanja boje (i najmanje moguce kolicine) on se raspilavi..nemam ostre ivice prilikom ukrasavanja?!! Zasto?!!!!

od skoro pravim torte za prodaju, dok sam ih pravila za poklone nisam imala dilemu oko cene torte, ali sada ne znam kako da formiram cenu, citam ovde vase teme, ali nikako da nadjem gde se pisalo o tome. pa ako vam nije problem da malo pisemo i na tu temu, znaci kako formirate cenu torti?

O tome smo pisali [post=17935281]ovde[/post] i [post=18044522]ovde[/post] i [post=19291359]ovde[/post] i sve su ti to neka naša iskustva, i sve to možeš naći uglavnom na temi Kulinarsko ćoše, jer uglavnom tamo ćaskamo. Sve zavisi šta očekuješ od ovog posla, koliko si spremna da žrtvuješ slobodno vreme, kakvo ti je tržište...Različiti smo, sa različitim načinom razmišljanja, i različitom računicom, tako da...valjda će se neko javiti da ti kaže nešto na tu temu.

I meni se jednom desilo to sa Zojom, a nemam pojma zbog cega...i onda dodavala plazmu i bila mi u frizideru dugo previse se stegne, i ja pametnjakovic je ubacim par min, u mikro. i tek onda mu nije fise bilo spasa...A na moje pitanjce `oce se javiti nase majstorice za slag????? Ja moram ujutro da filujem tortu sa slagom, a cela da bude obojena u crveno, a ako se ne javite ja ne smem da rizikujem jer ce biti sav raspilavljen kao i uvek, pa cu onda morati sa kompresorom. A to onda nece biti to!! :(

Ja se ne javljam po pitanju šlaga, jer nemam nikakav koristan savet da dam. :( I danas sam ga bojila u crveno, i pravila ruže od njega, i bio je uobičajeno čvrst. C šlag vredi svaku paru koju za njega dam.

Nego, sada sam se čula sa drugaricom kojoj sam danas nosila torte, kaže da su bile odlične, ostalo od svake po 4 - 5 parčadi. Ne može da veruje da se pojelo 6kg torte. :eek: Ali mi postavila nov zadatak. Da joj napravim "vasinu" tortu koju ja nikada u životu nisam ni videla, a ne jela. Dajte neki proveren recept.

Da, ZD videla sam tvoje ruze, ali od sinoc nemam bonice, a i na tebe sam vec potrosila na onu plavojku strumpficu :))) Ma mora da negde gresim, jer uvek imam taj problem...i jedino ja debil ne umem da radim sa C slagom a ni to ne znam kako!!! Ajde da Vas pitam onda pa mozda sama uvidim gde gresim: Ima li neke razlike ako boju dodam odmah u sam prah slaga i tako da mutim (kao sto ZD pravi obojen fondan), ili je najbolje u umucen slag da dodam rastvorenu boju u par kapi vode, ili samo onako boju u prahu da sipam u umucen slag....????

Poslednja izmena:
Ja ni priblizno nemam iskustva sa slagom kao ZD ali znam da mi se nikad nista nije raspililo ako je slag dobro, dobro umucen i cvrst, a boju u prahu dodajem u njega tako umucenog i onda dobro umiksam jos. Inace, moja drugarica iz Sapca koja nije ovdje na forumu ali je pravi majstor za slag, kaze da joj je najbolji slag sa gel bojama, kazed a ona samo njih korisiti za slag jer joj se od bilo kojih drugih raspilavi, bas je kao i ti taj izraz i ona koristila da bi mi objasnila sto slikovitije sta se sa njim desi

Slične teme

Back