TORTE: recepti, saveti, ideje...

IMG_2232.jpg

Ovo je torta za moju lepu tek rođenu kumicu :veseljaci:

Prilozi

• IMG_2232.jpg
    IMG_2232.jpg
    26,2 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Imam jednu malo komplikovanu musteriju pa mi treba neki recept za veliku tortu (pleh od sporeta ) da je socna,velika sa dosta fila ,da bude visoka i pogodna za pod fondan,Ako neka ima neki predlog da nelupam glavu i nesmisljam sta kako bih mogla da prilagodim.Hvala

Recimo nesto kore sa ljesnicima,belanca,fil kuvan na pari ,tako nesto

Ja juce nisam citav dan ni bila kuci ni otvarala komp do sad. Po meni ti je super Milka torta po Kokinom receptu, ja je tako pravim, ima ovdje na forumu i drugi sa rastopljenom milka bijelom i crnom cokoladom, kore sa ljesnicima i stvarno je super, ukucaj u pretrazivac milka torta i nacices obe varijante. Mozda si se ti do sad vec snasla...

Ja juce nisam citav dan ni bila kuci ni otvarala komp do sad. Po meni ti je super Milka torta po Kokinom receptu, ja je tako pravim, ima ovdje na forumu i drugi sa rastopljenom milka bijelom i crnom cokoladom, kore sa ljesnicima i stvarno je super, ukucaj u pretrazivac milka torta i nacices obe varijante. Mozda si se ti do sad vec snasla...
Hvala puno ,jos samo da je nadjem :-)

Pravila sam nugat po receptu ZD. I imala sam problem fil se razlivao. Na kraju sam sve zajedno izmesala i kore i fil. E sad ja sam nesto menjala i verovatno je u tome problem. Umesto margarina sam stavila maslac, i oba fila sam sjedninila pa filovala. To je ova novogodisnja tortica i za kucnu je upotrebu pa nije problem, ali sta u buduce? Pitala sam ZD kaze do sada nije bilo problema, ima li neko sl. iskustvo? Deca su je jela i kazu da je SUPER sto je i najbitnije,ali bi mi bilo zao kad je vec tako ukusna da je ne uvrstim u redovnu ponudu.

Ja sam je pravila ne znam koliko puta,i bas je trazena kod mene,a i zahvalna jer je cvrsta.Ne znam sta si menjala,pa ti je fil redak.Prvi put kad sam je pravila,fil mi je bio toliko cvrst da sam mu dodala malo mleka da ga razmeksam.Ja sam smanjila secer dostaaaaa,narocito u korama,u fil dodajem onu belu bambi cokoladu(lepsa mi je nego milka,meni bar :) ) i puter,stvarno je bas ukusna.I od 15 belanaca pecem 5 korica precnika 25cm.Budu bas bas tanke.Pravila sam je i sa crnom cokoladom,super je.

Uh, dobro je Sanja da si se pojavila, da ne bude da pričam u prazno, i dajem pogrešne recepte. :D Ja sam rekla o vladi da nema veze što je stavljala puter, jer znam da ima žena odavde koje su je pravile sa puterom, i ništa joj nije falilo, ali mislim da nije dovoljno gusto skuvala fil pa još ga je razredila kada ga je pomešala sa onim kornet filom. Ne znam što ih je sjedinila, u receptu sam napisala da se filuju jedan na drugi.

Meni je torta tako punog ukusa, ono - prava, pravcata torta.

Back