TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pa neko se sluzi i nekim fajtalicama, ja nisam probala ali verovatno da se moze postici neki efekat!!
Hvala gorici i ani georgios, i svima koji su mi dali reputaciju i one lepe komentare! Srce mi je puno, nisam do sad bas nikad dobila toliko lepih reci, hvala Vam svima do neba! Mnogo sam ponosna kad dobijem bonice od Vas majstorica, hvala i Marceti, veliko mi je zadovoljstvo citati onakve komentare :zag::kiss::kiss:

nego, kad sam vec kod toga, kako da procitam starije komentare kroz bonice?

Imam jedno pitanjez:)
Do sad sam uvek pravila cetvrtastu zoju, po dva puta mutila korei pekla u plehu od rerne pa prepolovila da dobijem 2.
Sad treba da napravim okruglu i stvarno me mrzi da mutim svaku koru posebno,kako vi radite,kad bih umutila sve odjednom i pekla jednu po jednu ne znam kako da odmerim da mi sve budu jednake,kako tu masu da podelim na 4 dela,da dobijem 4 jednake kore
I jos jedno pitanje vezano za zoju,meni uvek budu malo suvlje kore za nju,na koliko stepeni pecete kore,ja sam cini mi se na 200 jedno 15 min

Ja u startu krenem da merim sastojke i kada umutim smesu izmerim njenu količinu pa podelim na željeni broj kora. Znači potrebna ti je još jedna posudica u kojoj ćeš da odvajaš smesu za jednu koru. Mada, ja izbegavam da tako komplikujem. Poštujem ako je tebi tako lakše z:)

Poslednja izmena:
Po cijem receptu pravite moskva tortu, ovde ih ima dosta, smeh, koka, stefanelli, sad ne znam koju da pravim?

Po receptu stefanelli. Nema onog ko je probao, a da se nije oduševio.

Imam jedno pitanjez:)
Do sad sam uvek pravila cetvrtastu zoju, po dva puta mutila korei pekla u plehu od rerne pa prepolovila da dobijem 2.
Sad treba da napravim okruglu i stvarno me mrzi da mutim svaku koru posebno,kako vi radite,kad bih umutila sve odjednom i pekla jednu po jednu ne znam kako da odmerim da mi sve budu jednake,kako tu masu da podelim na 4 dela,da dobijem 4 jednake kore
I jos jedno pitanje vezano za zoju,meni uvek budu malo suvlje kore za nju,na koliko stepeni pecete kore,ja sam cini mi se na 200 jedno 15 min

Ja uvek sve mutim zajedno, a pečem nekada jednu po jednu, nekada na tri nivoa, pa od te tri, napravim 4 kore. Jedna od najzahvalnijih torti za pravljenje, skoro da nema šta da omaneš. :D

A da bi bile sočnije, mislim da bi trebalo da skratiš vreme pečenja. Ja ih uvek pečem tanke, i čim počnu da se odvajaju od papira, ili od pleha, ako mažem plehove, ja ih vadim.

A za delenje mase. Ja radim odokativno, a ti možeš da izmeriš ukupnu masu, pa podeliš na 4, pa sipaš u pleh. Ja ponekad tako radim za filove.

Poslednja izmena:
Hvala svima na bonicima! Znace mi.

Daco nisu me namucile kule i stubici vec sam samu sebe namucila.
Sve je islo glatko jedini je roblem sto radim samo nocu i iskljucivo nocu.
Sva trojica su mali jedan 5, drugi malo vise od 3 i ovaja najmanji godinicu. Jedno vece pravim i filujem a druge noci sam je ukrasavala tako da sam sino zavrsila u 4.
Znam da mnoge od Vas u to vreme leze ali...

Ladyns krovice sam pravila tako sto sam uzela koricu od male sveske, ali ne onaj debeo karton vec ona sa meksim masnim koricama. presekla na pola i napravila fisek i zalepila providnim selotejpom. Zatim fondan i frizider.

Jos jednom hvala na bonicima

z:poz:

To je i moja metoda,rad noću.U potpunosti te razumijem labude.
Ja imam klinca od dvije godine koji mi uzima svu snagu kroz dan i svoje male prstiće gura svugdje gdje im nije mijesto pa i ja uvjek radim noću.
Kad imam mira u kući i onda sve ispadne onako kako sam si ja zamislila.
Torta je fenomenaln.Odlično izgleda!

Zvoncice, evo sta ja nadjoh za fudbalsku loptu, nisam do sad radila, jeste Stefanelli, ne znam da li je fondantorte, ali treba isjeci pravilne petougaonike za bijele dijelove i sestougaonike sa crne ili crvene, koju li vec kombinaciju pravis, sema za to negdje ima na temi korisni linkovi odakle sam ti i ovo nasla.
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2641

Sto se tice Zoje diskutovanli smo o duzini pecenja i sve je kako majstorice vec rekose, nema dugog pecenja, cim kora poraste, peci jos malo i gotova je...
Dijeljenje 4 kore od ukupne umucene mase radim odokativno, znaci nikad nisam pekla pojedinacno te kore jer nema potrebe, kako je Daca napisala u receptu tako uvijek radim, sve se zajedno muti. Kad sam prvih puta je pravila onda sam lijepo stavila na vagu i podjelila na 4 tu tezinu, uzimala koliko je 1/4 za svaku koru. Obicno je oko 1,2-1,3kg pa je svaka kora oko 400gr i sve tako

Zvoncice, imas tamo na tom linku jos jedan tutorijal za fudbalsku loptu mozda jos bolji nego ovajs to ti stavih, istrazi, super su slike i sve se fino vidi sta i kako se radi, a na 24 stranici teme korisni linkovi je stana.r stavila i shemu za ta dva geometrijska oblika koja su ti potrebna za loptu. Eto, nadam se da sam ti pomogla, ja sam se skroz pripremila za takvu tortu, ali niko mi je jos nije narucio

attachment.php
attachment.php
dugo nije bio Nodi a garfild je bio al kad nema bolje, makar stogod!

Mozda vec ima na temi, mozda nema ja ne mogu da nadjem, dok se ne javi Jele enciklopedija zna li neka od vas neki turtorijal za fudbalsku loptu, ili one koje su radile da mi objasne kako i sta?? unapred zahvaljujem

Ja sam se koristila ovim kada sam radila polulopte, na papiru sam nacrtala sestougao i petougao iskruzila i pomocu toga iceckala fondan. Za rupice sam koristila sitni cesalj. :zblesav:z:poz:

Back