TORTE: recepti, saveti, ideje...

Daco, Vera hvala Vam puno na pomoci oko susenja kora.
Nije mo kasno Daco nemam narucenu sa susenim korama nego sam pekla pre rap dana i nisu mi se dopale kore.
E sad imam malu dilemo oko dobos torte.
Imama recept za dobosku gde u fil od 7 celih jaja kada se skuvju na pari izmenju ostalog kada se ohladi idu 3! margarina. To nije puno?
I posto kada sam proslog puta pravila taj fil u mikrotalasnoj prvo sam ga kuvala u nekoj srednjoj ciniji madjutim poceo mi rasti. Tako da sam ga presula u drugu mnogo vecu ciniju.
Tako i vama raste ili ga kuvate na pari pa se drugacije ponasa?

Hvala! I pozdrav

Ne znam kakav recept imas za DOBOS, ali ovaj Jacin na 6 strani ove teme je najbolji, ja pravim fil po ovoj drugoj varijanti sa mlijekom, brasnom i jajima, pravila sam i ovaj prvi ali ovog mi nekako bude bas dosta i super mi je ukusan, naravno sa crnom cokoladom, ja koristim za ovu tortu Menaz. E da, jos da dodam da kod kuvanja filova u mikrotalasnoj nemam ama bas nikakava iskustva, to ce ti neko drugi objasniti ko ih tako kuva z:poz:

Poslednja izmena:
Evo i od mene tortica od proslog vikenda
attachment.php

attachment.php

attachment.php

ja da dam podršku zadovoljnoj domaćici, jer sam se i sama iznervirala upravo sa korama za Moskvu neki dan, elem, moje iskustvo, peći na najmanje 200 stepeni, ispod sam stavila papir ali ne i sa strane, samo dakle krug na koji naleže kora. Jedna mi je kora po sredini bila pukla ali to je zato što nisam ivice bila namazala pa se rastegla a bila zalepljena za ivice, sa sledećom sam ispravila grešku namazala ivice a odozdo papir. Bile su odlične žao mi je što nisam slikala poprečni presek tako je bio lep, a torta visoka ko nacrtana

Mislim da je sve stvar navike. Ja sam se toliko saživela sa MT da zaista ne znam kako bih skuvala fil u mleku da se dobro zgusne, a da mi ne zagori. :( Načisto sam ispala iz štosa. :( Moj mlađi sin već 2 godine sam kuva puding u MT.

Kod celih jaja je važno često prekidati kuvanje jer se belance na određenoj temperaturi zgrudva. Zato ja za "zoju" sto puta prekidam kuvanje i mešam mikserom, i ne naprave se grudvice. Nekom je to smor sto puta prekidati, otvarati MT, mešati, ali ja sam navikla tako, i sve drugo mi je smor. Mislim da sam negde, baš na ovoj temi, detaljno opisala postupak kuvanja u MT, a negde je i koka napisala isto. :)

Sve sam ih sam odavno radila, ali posto mi je otisao sistem na lap top-u nisam ih ubacila. Na dalmatinca sam jako ponosna :D
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

A ovo su dve novije.. ovu Pepicu nisam ni slikala, pa sam zamolila sestru. Tortica je vec bila "istumbana" po decijim rukama :) Moj Strale nosio sestrici za rodjendan veceras.
attachment.php

A ova je bila za nekog decka, za punoletstvo
attachment.php

Back