TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo ja istrazujem i istrazujem, citam iskustva i neko kaze da nema sanse da se ispeku ravnomjerno, a evo nekom je to sasvim OK, ja tek treba da kupim takvu rernu pa ne znam sta da ti kazem. Inace, moja drugaruica se uselila u nov stan i kupila ugradnu ventilatorsku Gorenje rernu i kaze da kad ukljuci ventilator samo joj se topao vazduh izduvava van rerne. A sto je najgori fazon, tijesto za koru nekog kolac koji je pravila je totalno oduvano :eek: znaci bukvalno je ventilator, odnosno vazduh tjeran ventilatorom gurao tijesto ka djelu tepsije koji je bio do vrata tako de je kora skroz kriva, na jednom dijelu tanka, a na drugom debela

Ja imam ventilatorsku rernu "gorenje" i jako sam zadovoljna njom. Ne budu sve tri kore baš istovremeno pečene, ali za par minuta razlike, vredi je imati. Sada, za kore manje više, ali za kojekakva testa i peciva, tu je nezamenjljiva. Znatno skrati vreme pečenja.

Ovo za kore manje, više, kažem zato što sam u nedelju prvi put probala sistem pečenja kora koji ima daca_011, jednu po jednu koru, bez ventilatora. I možda su mi kore na ovaj način još lepše pečene, a ide zaista brzo. Za 2,5h sam ispekla 18 korica, od 44 jajeta. U tih 2,5h ulazi i mućenje (mutila sam iz 4 puta) i pranje posude u kojoj mutim, i mućenje ručnim mikserom. Zaista brzo.

Devojke super torte i od mene nesto
attachment.php

attachment.php

Pitanje koje me vec danima muci: Imam napravljenog Minjinog fondana...kupila sam gel boje pa rekoh malo da vezbam pa sam odvojila delove i bojila ih * super su ispale boje...ali mi se fondan cepa, nekako je brasnjav i nije onako kako bih rekla "plastelinast":roll:....nekako se cepa i drobi...cak iako namazem ruke margarinom to je muka da se nesto izmodeluje...sta da radim??

Pitanje koje me vec danima muci: Imam napravljenog Minjinog fondana...kupila sam gel boje pa rekoh malo da vezbam pa sam odvojila delove i bojila ih * super su ispale boje...ali mi se fondan cepa, nekako je brasnjav i nije onako kako bih rekla "plastelinast":roll:....nekako se cepa i drobi...cak iako namazem ruke margarinom to je muka da se nesto izmodeluje...sta da radim??

probaj samo na sekund da ga stavis u mikrotalasnu
ali pazi moze unutra da bude vruc

Slične teme

Back