TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo jedne danasnje
attachment.php

attachment.php

Akle crta se jestivim bojama kojim inace bojis fondan..
Najbolje je da isprintas zmaja, iseces i po njegovim konturama iseces fondan koji si prethodno tanko razvukla i ostavila malo da odstoji, tako ces preciznije seci..
E onda cetkicu u ruke i iscrtavas sare, detalje kao oci, nos mozes takodje od fondana da napravis i zalepis na zmaja..

Pozdrav za sve vrijedne cure. Registrovala sam se na ovaj forum zbog vasih torti. Pregledala sam dosta a trebace mi puuuuno vremena da pregledam sve. Volim praviti torte i kolace ali neke specijalne dekoracije radim jedino za rodjendane svojoj djeci, tako da sam amater u tom poslu. :) Ovdje sam vidjela jako lijepih i interesantnih tortica ali ono sto me trenutno najvise zanima je gdje se moze nabaviti zlatna boja ali da bude bas, bas zlatna?

Pozdrav dragim forumasima i forumasicama na Kulinarstvu.
Treba mi Vasa pomoc.

Cerka mi je alergicna na orahe, a ove godine cemo mesiti mi tortu - necemo kupovati.

Treba mi predlog cokoladne torte, gde u kore idu lesnici umesto orahga, i to neke jednostavne za pravljenje i sa kompletnim objasnjenjem . jer na nisam bas specijalista za slatkise.

Ljubinka, ne znam zašto te izignorisaše ovde. Ja sam još juče videla poruku, ali nisam imala vremena da kuckam.

Čokoladna torta bez oraha u korama (ali i bez lešnika) ti je zoja torta. Imaš na ovoj temi čitavu doktorsku disertaciju na temu te torte, od potrebnog materijala, do veličine pleha u kom se peku kore. :D To ti je torta gde su kore skroz čokoladne, i fil je čokoladan, bez ikakvih dodataka, ali ništa nećeš pokvariti ako u fil dodaš lešnike. Mislim da neke žene sa ovog foruma to i rade.

Drugi predlog za čokoladnu tortu (sama je nisam pravila, ali ovde je puno hvale) ti je stefanelli čokoladna torta. Takođe ovde imaš detaljan recept, i komotno umesto oraha u kore možeš da dodaš lešnike istu količinu, nemaš šta da pogrešiš.

Po mom mišljenju, manje komplikovana ti je zoja, a fenomenalnog je ukusa.

Ako treba nešto, pitaj. :D Ovih dana sam tu.

Hvala puno unapred![/QUOTE]

ove dvije torte sam ja samo dekorisala, ma dodje mi da to vise i ne prihvatim, prvo sto su jako velike, pa neravne i svakakve, a glavni je fazon kad kažu: Ma samo ti napravi kako god može, nema veze a kad bi došli po njih a one sve krive i da iz njih curi fil sa višnjama kao što ej bilo kod ove druge okrugle Švarcvald, onda bi bilo svakakvih komentara :eek:
attachment.php

attachment.php

Slične teme

Back