TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo još tortica od prošle nedelje koje sam ja pravila od pocetka, a ne samo dekorisanje :whistling:

Ovo je doboš, ma jedva sam čekala priliku da napravim veliku šarenu mašnu
attachment.php
attachment.php

A sad evo i dječijih

Ova torta je trebala da zadovolji ukuse odraslih koji su došli i na useljenje u novi stan moje drugarice i na rođendan njenog sina, pa sam se odlučila za čoko-tranfer sa dječijim šarenim detaljima, ispod je neka moja varijanta sraćatela torte, brza i što je bitno jeftinija varijanta
attachment.php

a ovo je druga tortica za istog slavljenika, sad za njegove drugare i slavlje u igraonici, sad su po njegovoj želji junaci sa crteža koji sam radila na fondanu, a mamina želja je da bude šlag dekoracija, ispod je neka nova kombinacija sa čokoladnim bananicama i svježim bananama
attachment.php

ovo je ista ta banana varijanta, mama je rekla da ne voli rozu ni u kojoj varijanti, pa sam se ja odlučila za ljubičastu sa raznoraznim nijansama, samo malo, malo roze i pink
attachment.php

a ovo je Zoja, pošto je torta jako kasno naručena nije bilo šanse da pravim figurice i ostalo što bi se moglo uklopiti sa Tomas vozićem, mušterija me zamolila samo da je ubacim u raspored i da bude nešto u tom fazonu pa koliko god da je jednostavno
attachment.php

evo jedne još od prošlog vikenda, figurice su plastične
dole je Zoja a gore plazma sa svježim bananama
attachment.php

Poslednja izmena:
Evo, Domacica je vec riejsila i napisala ono sto sam i ja htjela, NEMA BOLJE i cokoladnije torte od ZOJE, tj. DACINA TORTA kako je ovdje napisana, na nekoliko starana prije ove je vec neko opet iskopirao recept i svako malo se otvara neka nova diskusija o njoj, pa ti citaj i citaj, nema sta nema

Nije da se hvalim, ;) ali ja je nisam iskulirala, odmah sam joj tad jer sam bila tu na pp predlozila zoju (i po savetu na Smeh sam joj rekla da ubaci malo lesnika) i dobice fenomenalan ukus. Prihvatila je predlog i rekla da ce se javiti..da nam kaze kako je ispala i da li im se dopao ukus :)

Al` zato su mene iskulirale one koje koriste barvallo gum pastu + :(:(

Poslednja izmena:
sanja ja sam upravo dobila savet, a ovih dana samo kinder i pravim, napravi jos jednu koru koja ide odozgo, pa onda kako je rekla tenesa. Daco hvala za savet. Moram samo da kazem za ovu jagodicu. Pre neki dan mi je zena poslala slicicu sa nekog valjdja str. sajta jagodice sa plasticnom figuricom. Kaze pokusace da nadje plasticnu, ako ne uspe da pravim figuru. I hvala Bogu da sam odmah uzela pa napravila figuricu, jer sad ne znam kako bih stigla. Torta je inace malo visa i ja upravo danas pokusavam da dostignem neku zadovoljavajucu visinu, a kinder je torta. Inace neznam sta se desava, ali ovih dana samo nju traze. E da i torta je dekorisana kao ova tvoja. Da li je to tvoja ideja ili si i ti videla tu slicicu?

Imate li ideju koju bih cokoladnu tortu mogla da ukombinujem sa bananom.
Zena hoce cokoladnu tortu ali da ako moze jedan fil bude pomesan sa bananom ili naseckanom bananom.
Meni se nekako nikako ne uklapaju ukusi cokolada i banane.
Ili nisam u pravu?

Ja sam pravila onu cokadnu nugat sa lesnikom po Unchinom receptu i bila je super...
seckala sam kruzice banane preko fila..

sanja ja sam upravo dobila savet, a ovih dana samo kinder i pravim, napravi jos jednu koru koja ide odozgo, pa onda kako je rekla tenesa. Daco hvala za savet. Moram samo da kazem za ovu jagodicu. Pre neki dan mi je zena poslala slicicu sa nekog valjdja str. sajta jagodice sa plasticnom figuricom. Kaze pokusace da nadje plasticnu, ako ne uspe da pravim figuru. I hvala Bogu da sam odmah uzela pa napravila figuricu, jer sad ne znam kako bih stigla. Torta je inace malo visa i ja upravo danas pokusavam da dostignem neku zadovoljavajucu visinu, a kinder je torta. Inace neznam sta se desava, ali ovih dana samo nju traze. E da i torta je dekorisana kao ova tvoja. Da li je to tvoja ideja ili si i ti videla tu slicicu?
Vidjela sam, kad na google ukucas izadje brdo slika sa torticama Jagodice i onda je musterija izabrala sta joj se svidja, odnosno sama slavljenica je izabrala. Jos efektivnije ce biti ako je torta bas visoka, jer te stranjske slike su Americke torte sa onim bezveznim debelim korama i tankim slojem puter krema, pa to bude bas visoko.

Pa ne smem da rizikujem :) ne znam zasto, takva sam i strah me da necu moci da dobijem to sto treba... probacu nesto, vec sam od mamaK dobila savet..hvala

Ja od Barvallovih koristim samo crvenu i crnu, da i bijelu za figurice jer mi nekad bas treba da ne ide sam fodnan, zavisi koliko je figurica zahtjevna. Sve ostale nijense bojim sa bojama, to su uglavnom boje u prahu, imam Barvallo gel boje ali meni su oen bljedunjave, ma koliko god ih dodam opet iste one pastelne nijanse, nema zestine, nekad je to OK ali vecinom mi traze extra drecavo!!! Sto se same narandzaste tice koristim Eterika narandzastu, ona mi bas da onu pravu super narandzastu nijansu, kad pravim onog tigra iz Vini Pua znas koliko on mora biti drecav, eto ja to postignem sa tom bojom. A sigurna sam da i sa kombinovanjem zute i crvene mozes da dobijes narandzastu dosta DRECAVU, ali uzimaj vec obojen fodnan nemoj u prahu, jer nema sanse da znas koliko si koje dodala

Slične teme

Back