TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Drage moje, zvala me sad zena, kaze treba joj Moskva torta sa nekom obicnom dekoracijom , znaci coko-tranfer, ili samo slag da bude 3,5kg maximalno!!! Jel neko zna koliko kg je bez dekoraciije Stefanelli recept sa 16 jaja, ja sam je pravila onako ma moje ukucane, ali je nikad nisam vagala

Uh sto su slatke tortice, svaka cast cure :klap: :klap: :klap:
Dana Sa, tortica je super, i masnica i sve... koju zicu inace koristis za te zvjezdice i ostalu dodatnu dekoraciju koja se zabada u tortice??? Ja tako kad torta treba da ide na dalji put lijepo napravim rupice, spakujem zice uz tortu i kazem musteriji koja boja dekoracije, ili ako se duzine zice razlikuju gdje koja treba da se opet ubode u tortu. Ndeki to prihvate, a neki i nece jer kao plase se da oni nesto ne pokvare, pa neka ja tio sve lijepo zabodem po svom, ako se rupa u fondanu prosiri, nema veze, samo treba fino svakome to objasniti.

Ellora ,mladenci predobri.pamtim reputaciju,sad nedaju.
Tijanal,iskroji prvougaonik ili kvadrat,zatim traku sirine 3 cm,koja obilazi oko prethodno iskrojenog,ostavi je oblikovanu uspravno da se osusi(kom.gum pasta fondan).Kad je oboje suvo otopi na pari malo gumpaste,spoji ta dva dijela i dobila si poklopac.Spoj mozes sakriti perlama ili nekom trakicom.Ne znam da li sam dovoljno jasna bila......

Ellora ,mladenci predobri.pamtim reputaciju,sad nedaju.
Tijanal,iskroji prvougaonik ili kvadrat,zatim traku sirine 3 cm,koja obilazi oko prethodno iskrojenog,ostavi je oblikovanu uspravno da se osusi(kom.gum pasta fondan).Kad je oboje suvo otopi na pari malo gumpaste,spoji ta dva dijela i dobila si poklopac.Spoj mozes sakriti perlama ili nekom trakicom.Ne znam da li sam dovoljno jasna bila......

Maji77 hvala na predlogu.A evo i moje opet jedna pepa
attachment.php

Hvala svima na podrsci,komentarima i bonama. Uni hvala na savetima zato sam je molila da iskomentarise.
Daco su koristim cvecarsku zicu,a baka koja je narucila tortu je zelela da uzme ucesce i sama postavi zvezdice i mesec.Valjda ce mi poslati sliku za uspomenu.
Puno lepih tortica , sve vas:cmok:

Ja sam isto juce stavila zamrznute maline u tortu, ali je varijanta da je prvo zutim filom od zumanaca na pari premazana korica tanko, pa su u slatkoj pavlaci maline kao drugi fil premazano onako obilnije preko tog zutog (kidy torta sa Minjine kuhinjice), maline sam stavljala preko sl.pavlake, ali en blizu ruba torte. Nista nije curilo, ali je ipak onako mekanija sva torta, mnogo mi bila cvrsca prosli put kad sam je pravila sa svjezim malinama. Stajala je ona u frizideru kad sam je premazala puter kremom prije prekrivanja fondanom, ali izghleda da ipak nije dovoljno jer kad sam na nju stavljala dekoraciju - zenska sanda, nastao je problemcic :dash: ispod pete je malo ulegla, ali nije toliko strasno, sad je i dalje na hladjenju, nadam se da se nece istopiti po ovom vremenu danas kad je musterija preuzme.
Tako da ti ipak nisi pogrijesila, zavisi kakva ti je dekoracija, kod moje sandale je naravno tanka peta pa kad se sva njena tezina prenijela u tu jednu malu povrsinu gdje peta dodje na tortu, bilo je belaja, ali nista da se ne moze srediti. Zakljucak, dugo,l dugo neka ti bude na hladjenju prije prekrivanja fondanom :bye:

Super, bravo za modernu baku, vidis kako ona zna kakva je torta IN!!!
Ma, ja sam kupila tu cvjecarsku zicu, u stvari valjda je to to u jednoj prodavnici kod nas Basta se zove, namotana je i bas je ima dosta, ali je nekako mekana, izgleda da sma se zeznula, uopste nece da mi drzi zvjezdice sa slovima imena i sl. Tamo je bilo takva zelena zica namotana i neka isjecena vec na odredjenu duzinu, ravna i tako upakovana, pa valjda je onda ta ravna i isjecena cvrsca, ni sama vise ne znam
Hvala svima na podrsci,komentarima i bonama. Uni hvala na savetima zato sam je molila da iskomentarise.
Daco su koristim cvecarsku zicu,a baka koja je narucila tortu je zelela da uzme ucesce i sama postavi zvezdice i mesec.Valjda ce mi poslati sliku za uspomenu.
Puno lepih tortica , sve vas:cmok:

Slične teme

Back