cilence
Aktivan član
- Poruka
- 1.374
jeste jele to je ta i teska je preko 6 kg
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

DRAGE MOJE DOMACICE, TREBA MI JEDAN VAS SAVET......
Kako da napravim strudlu sa visnjama, a da mi ne bude dekava i da nije sa korama za pitu vec sa pravim testom za strudlu..... Inace ja strudlu znam da umesim i svi koji su probali moju strudlu sa makom ili orasima su odusevljeni....ali ta sa visnjama mi je problem...ne znam kako da je napravim !!!! Pa ako neka ima neki savet, bilo bi mi od velike pomoci......UNAPRED VELIKO HVALA !!!![]()
DRAGE MOJE DOMACICE, TREBA MI JEDAN VAS SAVET......
Kako da napravim strudlu sa visnjama, a da mi ne bude dekava i da nije sa korama za pitu vec sa pravim testom za strudlu..... Inace ja strudlu znam da umesim i svi koji su probali moju strudlu sa makom ili orasima su odusevljeni....ali ta sa visnjama mi je problem...ne znam kako da je napravim !!!! Pa ako neka ima neki savet, bilo bi mi od velike pomoci......UNAPRED VELIKO HVALA !!!![]()
moja coko ima oko 3 kg sa slagom a sa fondanom nesto vise

nella:da li beze kore podnose zutu kremu sa mlekom
Evo mene opet dosadne, zove me zena malopre htela bi tortu sa beze korama zutom kremom i malinama ona je jela i odusevljena je ali nezna kako se torta zove pa da li ja znam ja ne sumnjam da je torta ukusna ali isto tako ne znam ni da li beze kore podnose zutu kremu sa mlekom pa ako neka od vas znna molim vas pomagajte
Ja doboš tortu pravim po ovom receptu:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika mekog brašna
Penasto umutiti žumanca sa 4 kašike šećera.
Ulupati čvrst sneg od belanaca i dodati 3 kašike šećera
Sjediniti smese, pa lagano dodati 7 kašika brašna.
Od ove mase ispeći 10-tak kora (što zavisi i od veličine pleha, ali kore treba da su debljine palačinke - što tanje, to bolje).
6-7 jaja
250g šećera u prahu
Vanilin šećer
250g čokolade
400g maslaca (putera) - nikako ne menjati margarinom, eventualno pola pola
Ulupati jaja sa prah šećerom, dodati vanilu i skuvati na pari.
U vruću masu dodati čokoladu i mešati dok se masa ne ohladi.
U ohlađenu masu dodati penasto umućen puter i sve zajedno lepo izmutiti.
Filovati tortu, poslednju koru preliti istopljenim šećerom (7-8 kašika) i vrućim nožem namazanim maslacem označiti parčad.

Pozdrav svima! Treba da radim svoju prvu mladenačku tortu( prihvatih uz gutanje knedle ) Inače smo dobri prijatelji pa su mi stoga pružili šansu. Želja im je da torte budu na tri sprata , jedna na drugoj. Ukusi španski vetar, reforma i moskva šnit. Rekoh da ću o ukusima još razmisliti . E sad, da li to može sve pod fondan i na koju foru da ih poslažem.
![]()