TORTE: recepti, saveti, ideje...

Mom Savi je danas rođendan. Ja pravila "nugat" tortu, jednu od lepših torti koje sam probala u životu.

20ge5co.jpg

Najveći kompliment sam dobila od mm, koji je rekao: " Gole, te torte si dovela do savršenstva.":heart:

Na temi postoji recept za " nugat " tortu koji je postavila Jaca 023, i ja sam mislila da je isti kao ovaj po kome sam pravila, ali prevarila sam se. Isti je samo kornet fil. Zato, ovo je recept po kom je ja pravim.

NUGAT TORTA

kore:

5 belanaca
200 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike ml. keksa
1 kašika brašna

Ispeći ovakve tri kore. Ja od te tri napravim četiri, jer i ovde da ponovim, ne volim niske torte.

fil:

15 žumanaca
12 kašika šećera kuvati na pari.
U vruć fil dodati 100 g bele čokolade i 200 g mlevenog pržanog lešnika.

U hladno dodati 250 g margarina.

kornet fil:

200 g šlaga umutiti u 2 dl vode, u to dodati 100 g euro krem bloka i 50 g lešnika samlevenih u secku. ( zajedno samleti euro krem blok i lešnike )

ređati: kora - fil - kornet fil - kora

Poslednja izmena od moderatora:
cure jedno pitanje,zvala me zena hoce 'diplomat tortu", kaze to je torta koja ima bele kore mazane pekmezom i zuti fil.Ja kazem da diplomat torta je torta sa vocem. ona mi kaze kada je ranije narucivala torte od jedne zene tako se zvala torta i jako joj se svidela, nemam pojma sta da joj kazem,da li vi imate mozda ideju koja bi to torta mogla da bude?

Zdravo svima!!!
Ja sam nova na forumu,a takogje pocetnik u ukrashavanju torta.
Dobila sam narucku za tortu u obliku foto aparata ,pa bih vas zamolila za savete a po mogukjnosti i recepte za torte koja se moze lako oblikovati od tipa plazme,sa keksom cokoladom i margarinom,ali da bude sto bogatijeg ukusa,na primer rum,karamela nugat i sl.
Unapred zahvalna!

Slične teme

Back