TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ko o čemu baba o uštipcima, a domaćica o korama. :D Ne znam gde ovo pitanjce da postavim, ali pošto ovde piše i saveti i ideje, ajde ovde. Vama koje pečete kore na papiru, da li se dešava ovo?

so08jb.jpg

Mislim, šta ovo bi? Nije dovoljno pečeno odole, pa jedan sloj ostane na papiru? Pošto je torta za internu upotrebu, pa mogu da eksperimentišem jer će se pojesti svakako, jednu sam čak pekla i na pomazanoj i brašnom posutoj tepsiji. Doživela je sličnu sudbinu, samo što sam u prvom slučaju papir bacila, a u drugom morala da ribam tepsiju. :evil: I onaj cilencetov sistem od 5 - 6 minuta po kori kod mene ne fercera ni u kom slučaju. Bez dvadesetak minuta to nije pečeno. I kakav sistem ja da izmislim da mi se kore lako odvajaju od podloge? Ja ih samo 5 minuta odvajam, i gde onda mogu da postignem brzinu u pečenju. Jel' postoje neke teflonske tepsije za koje se ništa ne lepi, kao za teflonske tiganje? A?

Evo i mog iskustva. Nije svaki papair dobar. Prošle godine sam pekla pitu na papiru koji sam kupila i prvi put probala i nisam mogla da je skinem, više od pola pite mi se zalepilo. Bacila sam ceo papir da mi se greška ne bi ponovila.

Kad pečem kore ja ih prvo prevrnem na žicu za hlađenje i ostavim da se prohlade taman dok drugu koru ne stavim da se peče. Pošto je sada papir sa gornje strane ja ga lako skidam hvatajući jednom rukom papir za krajeve a drugom pridržavam koru preko papira. Skoda se samo tako, kao da izuvam čarapu, ako baš negde zapne to uradim vrlo pažljivo.

ima razlike u papiru ja sam se uvjerila,i ja skidam kad se ohlade.
Ja skoro sve pecem na 180,sem za kinder na 150
Mada pojedine cu probati na 200 samo da smanjiv vrijeme pecenja mislim da bi islo al moram se usuditi inace sam imala muke sa korama kolko dugo i na kojoj temp sve pisala u svesku pa opet me znalo zezati i dan danas to mi je boljka
trebale smo malo o ovom pecenu razmijeniti iskustva sa ovim iskusnim jer sigurna sam da nas ima kojima je to slaba tacka kao i meni

Poslednja izmena:

Slične teme

Back