llady
Zainteresovan član
- Poruka
- 498
Da li netko od vas,dragih mi dama,ima recept za čokoladni fondan?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li netko od vas,dragih mi dama,ima recept za čokoladni fondan?
jel' moze pojasnjenje za ovu egipatsku tortu?
koliko se kora pece, u kolikom plehu i sta je to jedno pakovanje gustina?
ja ga imam u pakovanju od 1kg!
cokoladna puslica:
15 belanaca
1.2 kg secera
mutiti na pari ( dok vam ruka ne
utrne i mikser ne pocne da se pusi) oko pola sata kad masa bude toliko cvrsta da nemoze da se prospe iz cinije kad je okrenete naopacke tad je gotova i od nje susite 8 tankih korica na tihoj vatri moj savet je da odmah masu podelite na 8 delova i momentalno je razvucete po pek papiru u velicini pleha ili kalupa u kojoj pecete kore
fil:
15 zumanaca
15 kasika secera
300 gr cokolade
2 margarina
sve zajedno kratko prokuvati na pari pa premazivati kore fil mora da je redak da vas to ne uplasi stegne se u frizideru zatim tortu pritisnuti nekim tezim predmetom ( nekuh pola sata) i staviti u frizider kad se rashladi ukrasiti po zelji mozda deluje malo komplikovqano ali zeista nije a torta je prelepa
bela reforma
kore:
28 belanaca
28 kasika secera
800 gr mleveng lesnika
4 kasike brasna
peci 6 kora ( pleh 37x27)
fil:
28 zumanca
28 kasika secera
3 vanilin secera
3 kasike brasna
kuvati na pari na kraju dodati 400 gr bele milke kad se fil ohladi dodati 375 gr putera ukrasite tortu po zelji
Cilence, koliko teška bude ova torta kada se napravi? I da li torte naplaćuješ po kg, ili imaš fiksnu cenu za torte, u zavisnosti od ukusa? Za ovu tortu samo materijal ( bez dekoracije, i naravno struje, vode, deterdženta i tvog vremena ) košta 2000 dinara, a ne bih rekla da bude nešto teška. Taj tip torte, kore od belanaca i žumanca kuvana na pari baš nemaju neku težinu. A sve što ide u nju košta ohoho...Pa me baš zanima koliko bude teška i kako je naplatiš.