TORTE: recepti, saveti, ideje...

jel stavljao neko kapri tortu pod fondan bez dodatne kore okolo i gore..., mislim na onu vaijantu, kora kao za kinder, cokolada, zuti fil, fil sa malinama...dosta mi je cvrsta....
kinder sam stavljala nedavno i super se ponasala, ne znam da li da se usudim i ovu ili ipak da pecem tu koru za oblaganje?

jel stavljao neko kapri tortu pod fondan bez dodatne kore okolo i gore..., mislim na onu vaijantu, kora kao za kinder, cokolada, zuti fil, fil sa malinama...dosta mi je cvrsta....
kinder sam stavljala nedavno i super se ponasala, ne znam da li da se usudim i ovu ili ipak da pecem tu koru za oblaganje?

Slobodno! Probala sam vise puta i nema nikakvih problema, samo je obmazati sa dosta fila okolo i na kraju BK.

Neko grcka torta zove ono sa zelatinom i slagom,a neko ono gde su kore od belanaca,secera i ml keksa,a u fil se dodaje cokolada,lomljena plazma i seckani orasii. I za jednu i za drugu imas obde recept, za ovu drugu pod imenom "milka",postavila koka poodavno. A mozda ti tvoji misle na neku trecu tortu.
Potrazila bih ti ja,pa poslalla link,ali na netu sam preko telefona, pa ne mogu.

Neko grcka torta zove ono sa zelatinom i slagom,a neko ono gde su kore od belanaca,secera i ml keksa,a u fil se dodaje cokolada,lomljena plazma i seckani orasii. I za jednu i za drugu imas obde recept, za ovu drugu pod imenom "milka",postavila koka poodavno. A mozda ti tvoji misle na neku trecu tortu.
Potrazila bih ti ja,pa poslalla link,ali na netu sam preko telefona, pa ne mogu.
Hvala, kao i da jesi. Uvek si spremna da pomognes!:heart: Sigurno nisu mislili na tu sa zelatinom. Potražicu ovu drugu, kako si mi rekla.

Nisam probala , rekose samo- hocemo Grcku.:roll:
Sve ti je ZD fino objasnila, meni se cini da se ta grcka sa zelatinom zove GRCKI SLADOLED, pa je tako mozes razlikovati od ove klasicne grcke.
Imas mnogo recepata na temi grcke torte, ja sam radila fil potpuno isti kao za Kokinu Milku, a kore sa plazma keksom mljevenim i orasima, ali pojma nemam sada koji recept od tih po forumu sam izabrala. E da, razlikuju se dosta po kolicini secera u korama, to se sjecam, ja sam birala onaj sa manje secera

jel neko pravio tortu 2 srca da se jedno oslanja na ono drugo?15.9 svekrva ide na svadbu pa bi htela takvu tortu,a mene zanima jel to mora neka cvrsca torta da bude?mislim,pretpostavljam da da,ali bi volela da cujem jos necije misljenje
Mislis onako kao priljubljeno jedno uz drugo srce? Ja nisma to nikad pravila, ali mislim da ne treba da budu cvrce torte, svaku za sebe presvuces, jedna bude na toj tacni, druga sa strane, pa je pustis da se dobro ohladi i premjestis na tu tacnu uz prvo srce. Onda slijedi zavrsna dekoracija, ako imas jos neke sitne detalje i eto

attachment.php
.pravljeno za naseg kuma koji je bio vredan i ne samo sto nas je vencao nego nam i krstio troje dece...

Torta koju nazivate Zoja ili Dacina torta je torta koju pravim vec 10 godina i zvala se Coko -Moko i da,u nju ne ide ni trunka brasna.:D

tako je ne ide ni trunka brasna,a isto je tako ana bila cuvena kao pariska torta ko ih je prekrstio pojma nemam.zoja je nekima poznata i kao carska torta.

Kako ne ide ni trunka brašna, kada u receptu za kore lepo piše 4 kašike brašna.

Back