TORTE: recepti, saveti, ideje...

teska u smislu da sa slagom ni za nas ukucane ne radim jer ne znam,ali ljudi su hteli 10kg torte...ciste torte bez dekoracija nekih preteranih...pravila sam duple mere,krajcovala za nas i uspela..ali vi majstori ovde ste mi od veliikeee pomoci i stvarno mi vasi saveti dosta znace:cmok:

Ja opet ne razumem....koliko je teska na kraju torta? 5,5 kg ili 10kg?

attachment.php
.evo je i ta sa slagom..muz kupio neki lenjir za slag pa smo se igrali.torta je teska rekordnih 5.5kg...

Zadovoljne smo s Tobom :okok:

Poslednja izmena od moderatora:
evo ja sam uradila juce sa crvenom i dodavanjem malo po malo crne boje.crvena je bila gotova barvalova a crna u gelu wilton...ali mislim da mozes da ikombinujes koju god imas crvenu i crnu...
Da li neko mi moze pomoci kako mogu dobiti bordo boju...treba mi za dres Barselona kluba...ako neko ima ideju mesanjem kojih boja treba se dobiti ta nijansa???
Hvala

Evo tortica od ovog postputovnog perioda :-)
brzinski mobilni
attachment.php

lopta koja je trebala da bude jako sočna čoko torta jer je prilika zaista posebna pa nije dolazila u obzir plazma, jedva sam je zaustavila da mi se sva ne slijepi
attachment.php

inače, pošto sam je prvi put radila, srednje sam zadovoljna, hajde to što mi je malo oblik pobjegao na jednu stranu, jer je jako mekana bila, nego zbog ovih peto i šestougaonika, trebali su biti malo manji :besna:

a sad i dječije, tačnije neki poseban spoj svečane i dječije ;)
attachment.php

i Tomas sa čoko-šlag-fondan dekoracijom
attachment.php

DcaSu,lopta ti izgleda odlicnoooooo,jos ako je prvenac nemam zamerku...kazi mi samo imas li sekac za ove petougaonike,setougaonike ili si radila na papiru pa pesacki onako...ako imas neki link koji bi mi poslluzio za izradu lopte ti posalji. A i kako si radila samo tortu,jel moye malo pojasnjenja,sobzirom da nije plazma,kako si kore pekla i opkrajala ????:think:
I ostale su ti odldicne torte ali mi trenutno treba lopsta pa sam se u nju zagledala :zper:

Poslednja izmena:
Prva topsy turvey za moju Doru. Od nje sam dobila točnu specifikaciju kako želi da joj torta izgleda ( nepopustljiv pregovarač :D) tako da mogu reći da je ovo dizajn by Dora.
Ključno je bilo da torta šljašti :D :D :D

Ja sam napravila grešku u koracima, zato što sam gornja dva kata radila voćne torte ( gdje mi je pamet bila??) sa hrpetinom kreme (idiot) pa sam se namučila, ali pametnija sam za drugi put..
I evo je.. Šljašteća HK!!

P4220009.JPG

Meni treba savet kako da nanesem sedef na tortu ?Imam jedan sedef koji sam kupila u Barvallu koji skroz u prahu i pokusala sam cetkicom za puder da ga nanesem na tortu medjutim neuspevam da to uradim lepo i ravnomerno.Takodje kupila sam i neku drugu vrstu koji je malo krupniji pa neznam kako da ga upotrebim ,da li se on samo posipa po fondanu ?

Ja taj Barvalov u prahu koristim samo za farbanje odredjenih dijelova dekoracije, onako na gusto ga rastvorim u alkoholu i farbam cetkicom. Isto tako sam probala to sa cetkicom velikom, pa nije uspjelo. Eto, Daca_011 kaze da je taj krupniji bolji, ali za mene je novost da se i on razmuti sa alkoholom jer sam ovdje negdje na forumu citala to za nanosenje na suvo sa cetkicom za puder, znaci bez alkohola da se predje po citavoj torti, tako kako si i i uradila pa ni meni nije uspjelo. A taj malo krupniji je isto Barvalov, ili kako?

Devojke kako kuvate karamel za snikers tortu?

I mene to zanima, citala sam svakakve recepte, probala jedan od njih, ali mi nije uspjelo, to bi trebalo biti jednostavno ali izgleda da sve zavisi od mlijeka u prahu, jednostavno nece da se stisne karamel i sve curi.
Poslala mi je jedna sugradjanka recept sa coolinarke sa sl.pavlakom i secerom, ali mi se to isto cini suvise rijetko, nije za torte, nego prelive
Evo ga, nasla sam
http://www.coolinarika.com/recept/773735/

Slične teme

Back