TORTE: recepti, saveti, ideje...

Love is in the air <3

attachment.php

Ja sam pronalsla i ovaj sa nekog sajta...pa ko voli neka zapise...

Snikers torta

Potrebni sastojci:

Testo:
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika brašna
300 g krupno mleveni neslani pečeni kikiriki

Fil:
10 žumanaca
250 g šećera
250 g margarina
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
2 snikers čokoladice

Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja

Priprema: Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200° C oko 20 min. Izvaditi i ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i snikers čokoladice isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti tortu. Dekorisati po želji.

Evo mene sa utiscima povodom onih cokoladnih torti od Marge i Ellore :) Torta od Marg ima cvrste kore pogodne za pod fondan fil je takodje cvrst.Ukus kompletne torte je kao da ima pola kg ili vise cokolade za kuvanje.Moja deca i muz su odusevljeni ali ja imam jedan problem oko tog fila posto nisam majstor za filove na pari a i u mikro nemam pojma da ga skuvam da valja tako da cu se odluciti verovatno za neki slican ali kuvan u mleku. Torta je sve u svemu super. Za one koji prodaju torte na kg ( sto samnom nije slucaj) je jako lagana,meni je ispala oko 1,5kg. Ellorina torta (kore) su sladje ali takodje ekstra cokoladne i socne.Mislim da bi kombinacija ovih kora takodje bila pun pogodak. Hvala obema na super receptima:cmok2::cmok2:

Zorice, ja inače ta jaja što treba da se kuvaju na pari umutim sa šećerom pa u cepteru na najnižoj temperaturi mešam dok se malo ne zgusne, onako gustine ređeg pudnga, ni ja ih ne kuvam na pari. Po originalnom receptu se ni ne kuvaju ta jaja, ali ja jaja ne jedem živa ni u jednom slučaju.

Zorice, ja inače ta jaja što treba da se kuvaju na pari umutim sa šećerom pa u cepteru na najnižoj temperaturi mešam dok se malo ne zgusne, onako gustine ređeg pudnga, ni ja ih ne kuvam na pari. Po originalnom receptu se ni ne kuvaju ta jaja, ali ja jaja ne jedem živa ni u jednom slučaju.

Meni su ta jaja na pari uvek problem ili su mi previse retka ili ih prekuvam.Ovaj mi je uspeo(mislim) mozda sam mogla minut ranije da ga sklonim.Super da si rekla kako ti radis i koje konzistencije treba da bude to mi je stvarno velika pomoc pa cu sledeci put probati tako.A ukus torte je bas po meri Svapske decice :)

Jele, ne znam zašto ne vidim tvoju sliku, ali vidjela sam na FB-u i stvarno je fantastična,. Nevjerojatno mi je da si od voćnih torti uspjela ono napraviti. I kakav ti je to šećer u boji????

običan kristal šećer, staviš ga u vrečicu, kapneš par kapi gel boje i zavrtiš par puta vrečicu iznad glave (bez ovog dijela ne uspjeva :D :D) ... i dobiješ šećer u boji.. :D

Prva topsy turvey za moju Doru. Od nje sam dobila točnu specifikaciju kako želi da joj torta izgleda ( nepopustljiv pregovarač :D) tako da mogu reći da je ovo dizajn by Dora.
Ključno je bilo da torta šljašti :D :D :D

Ja sam napravila grešku u koracima, zato što sam gornja dva kata radila voćne torte ( gdje mi je pamet bila??) sa hrpetinom kreme (idiot) pa sam se namučila, ali pametnija sam za drugi put..
I evo je.. Šljašteća HK!!

P4220009.JPG

Svaka cast! Odusevila me je ova torta! :) :klap:

Poslednja izmena od moderatora:

Back