TORTE: recepti, saveti, ideje...

Daco koje dimenzije je pleh u kojoj si pekla belinda tortu, i ako nije problem koliko je bila teska?

Ma nista nije problem! Samo sto sam ja pravila obe Belinde kao gornje torte, jedna okrugla fi20cm - tako je Una pisala kad je i postavljala taj recept. Druga je iz srce kalupa kome je opisani krug 24cm (kalup okrugli u koji on staje je toliki), to su sve one zaljubljene tortice koje ja cesto pravim, ih tog srcolikog kalupa. E sad posto sam ja oba puta vagala tek dekorisane torte na sprat, ne znam kolika je tezina pojedinacne Belinde.
Jos da ne zaboravim da sam smanjila mjeru na 10 jaja (12 je u originalu) i pekla sam 4 kore umjesto 3 kako je u receptu jer sam se brinula da li ce mi fil biti dovoljno crvst, pa bolje da ga podjelim na 3 dijela malo tanja, nego 2 deblja kad su 3 kore. I cini se da je malo rjedji fil, ali nakon svakog sloja na balkon i da vidis kako se zacas stisne z;) A proporcija kaze da za 12 jaja treba fi24cm

Ima ovde, postavljala je zvončica vila. Ja sam je pravila jednom, po sličnom receptu, danas ću da je pravim po drugi put za sutrašnju žurku. Recepti se razlikuju što po ovom po kom sam pravila ide u kore 100g čokolade ukupno i u fil se dodaju "kidi" čokoladice jagoda + jogurt, a ne mlečne kao kod Minje.

Poslednja izmena:
Devojke evo da pitam one koje su iskusne u velikom pravljenju torti, Treba da napravim 2 iste od po 5kg sa fondanom, cokolane ali moraju da stoje 4 dana do upotrebe i pri tom ne izgube nista na ukusu. Koje su mi torte najprakticnije i najukusnije za tu priliku. Znam da bi reform a zadovoljila ali ja bi nesto drugo. Molim za vase misljenje. Da li je za svaku dovoljuna 1 mera ili ja mislim 1,5? Hvala.

Prelepe torticez:) ,ali nema bona vise, bice sutra.
Mosa i Tirke iz filma Montevideo Bog te video
unina coko nugat
attachment.php

Kod Kidy torte ja uvijek stavljam bas te sa jogurtom i jagodom cokoladice, bas zato sto je crveno voce vec u sl.pavlaci onda neka njegovog ukusa ima malo i u vanila filu, nije na odmet, meni je bas tako super
I svidja mi se ta torta jer ima cokolade u koricama, a ipak je vocna, nekako neobicna i drugacija od ostalih vocnih na koje smo navikli, a MOSKVA JE I DALJE VRH VRHOVA, barem meni
Ima ovde, postavljala je zvončica vila. Ja sam je pravila jednom, po sličnom receptu, danas ću da je pravim po drugi put za sutrašnju žurku. Recepti se razlikuju što po ovom po kom sam pravila ide u kore 100g čokolade ukupno i u fil se dodaju "kidi" čokoladice jagoda + jogurt, a ne mlečne kao kod Minje.

Slične teme

Back