TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pošto je tu i za ideje mislim da mogu staviti ovo remek dijelo:zcepanje:.Pošto je sutra kćer trebala imati feštu povodom rođendana,zamolila me da napravim nekaku tortu koju još nisam radila,smejšnu,neobičnu,šarenu.I evo šarena treba biti fila sa čokoladom ali neznam dali bude :rotf::rotf:Vjerujte na rijeć aaauuuu koliko posuđa,za ništa jer odpada fešta pa če torta završiti u domačim želudcima,a fešta se događa za iduču subotu ako opet nešto ne pošemeri plan.

imam ovaj:

KASANDRA

Priprema

1.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g kokosa, 2 kasike brasna.
2.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g narendane cokolade, 2 kasike brasna.
3.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g mlevenih lesnika, 2 kasike brasna.

Fil:Umutiti 12 zumanaca sa 200 g secera, dodati 4 pudinga od vanile i zakuvati sa 1l mleka.
u hladan fil dodati 200 g maslaca.
fil podeliti na tri dela:
1.deo – dodati 5 naseckanih coko bananica
2.deo – dodati 100 g istopljene cokolade
3.deo – dodati 100 g lesnika

Redjati:1.kora 1.fil; 2.kora 2.fil; 3.kora 3.fil

Poslednja izmena:
imam ovaj:

KASANDRA

Priprema

1.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g kokosa, 2 kasike brasna.
2.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g narendane cokolade, 2 kasike brasna.
3.kora:Ulupati cvrsto 4 belanca sa 100 g secera, dodati 100 g mlevenih lesnika, 2 kasike brasna.

Fil:Umutiti 12 zumanaca sa 200 g secera, dodati 4 pudinga od vanile i zakuvati sa 1l mleka.
u hladan fil dodati 200 g maslaca.
fil podeliti na tri dela:
1.deo – dodati 5 naseckanih coko bananica
2.deo – dodati 100 g istopljene cokolade
3.deo – dodati 100 g lesnika

Redjati:1.kora 1.fil; 2.kora 2.fil; 3.kora 3.fil

hvala ti puno!!!:super::super::super:
Ti si moj genijalac.Znam ja koga da pitam.
To je ona žena što uvek u receptu ili nešto drastično smanji ili poveća, pa da si Hudini, po njenom receptu nema šanse da se napravi bilo šta:(

Mogu pitat di mi je nestala slika od šarene torte,sigurna sam da sam ju stavila.Hvala

Poruka nije uopšte ažurirana, dakle ništa nije manjano (bilo da to radi autor ili neko iz administracije, uvek ispod piše: poslednji izmenio poruku ... taj i taj u toliko i toliko)
Kada klilneš na npr "citiraj" u tvojoj poruciu se vidi da je postavljena i slika. Ali se slika ne vidi. zašto - ne znam, ali to je pre do sajta preko kojeg je slika postavljena nego do Krstarice.

Čoko moko torta

Potrebni sastojci:
1 pakovanje gotovih kora od 600 g
2 margarina
7 jaja
400 gr čokolade
300 gr mlevene plazme
500 gr krem slaga –belog
500 ml mleka
1 litar čokoladnog mleka
250 gr prah šećera

I fil: Umutiti 2 margarina sa šećerom u prahu, dodati jedno po jedno žumance (ja žumanca prethodno prokuvam malo na pari pa ih tek onda dodajem),
400 gr otopljene čokolade , plazmu natopiti čokoladnim mlekom da bude gusto kao za kašu. Umutiti 7 belanaca sa 14 kašika šećera i sve to sjediniti.
II fil: 500 gr krem šlaga umutiti sa 500 ml mleka.

Kore natapati čokoladnim mlekom i filovati ih.
Redosled slaganja- kora, prvi fil, drugi fil i tako ponavljati.

Savet: Ovo je izuzetno teška torta jer se kore natapaju čok.mlekom i jakooo je velika, u zvonu za tortu bukvalno ide od ivice do ivice.
Ja kad je pravim, pravim upola mere i kupujem kore od 400 gr a ne od 600 gr.
Izuzetno je vazno da znate: u pakovanju kora postoje 4 kore, pa ako se stavljaju sve 4, torta bude bas, bas visoka, zato je provereno bolje praviti sa tri kore a onu preostalu četvrtu iseći na tri jednaka dela pa pored svake kore pri redjanju dodati po jedno to parče u nastavku. I zbog tog dodavanja, torta na kraju bude dugačka, a fila ima bas dovoljno.
Naravno, ovo je samo predlog. Nadam se da sam lepo objasnila postupak, za sve nejasnoće tu sam.
Da bi kore lepo upile čokoladno mleko, potrebno je da torta odstoji dan, dva, e tek tad je prste da poližeš!
Presek torte je u mom albumu, a možete videti i veličinu male torte. Prijatno!

napravila, kore mi se raspale od cokoladnog mleka, pa mi je "torta" izgledala kao krem a ne kolac.
kore su previse meke za natapanje, upice iz fila

E ja sam malo prelistala temu "korisni linkovi"
Tamo ima svasta zanimljivo ali mi i dosta stvari nije jasno.. lepo izgleda ali kako to uraditi??
Evo jedna slikica koja mi se svidela..
escanear0063.jpg

Sta je ovo??
Jel to neki zelatin i cvetici unutra..??
Kako se to napravi??
Ima jos puno sto bi pitala...

Pitala bih i jos, gde u Bgd ima da se kupi alat za ovakve majstorije...??
Ja sam amter ali volim da pravim kolace i kuvam.
Imam samo jednu kesu i sraf za slag i par osnovnih modlica. Za laticu,list... to sam narucila od jedne Marije Savic iz sapca pre par godina i dobila pouzecem. Sad neznam ni gde mi je taj broj tel. a htela bih ra vidim sta jos ima u takvim prodavnicama...

Slične teme

Back