TORTE: recepti, saveti, ideje...

i jos malo novitea

attachment.php

attachment.php

mama kristina ja sam radila dve torte do sad i naravno racunala sam samo ono sto je "pripalo" torti, a sav ostatak su pojeli moji ukucani. To, naravno nije isplativo ako je cesto tako, ali ne mogu ja da naplatim taj deo koji nisu dobili. Dok, evo da kazem u Ciletovo ime-kod nje nema otpadaka!!! :D Pa nadam se da si pre neki dan videla njen turtorijal sa slikama za normalnu (tj. krivu) tortu, sve to ona doda, a kamo li kad pravi neki oblik, ona izgnjeci sve i dodaje tamo gde treba, i eto ti ustede! :D Cilence nadam se da sam dobar drveni advokat :zcepanje::heart:

E ja nikad ne pravim 3D torte od obicne torte, bas zbog tog problema, nisma ti nista pomogla, ali najbolje bi bilo kad bi mogla napraviti plazma tortu i rijesila si sve probleme!!!
Ajd da pitam ovde..kad pravite 3d torte od obicne torte(zene koje tako prave)i posto se ona ukraja i slicno,kako racunate kg torte obzirom da tu ima dosta otpadaka koje i ne upotrebis? nadam se da razumete sta hocu da pitam?

Ja sam je pravila i to vise puta
a to sa zamrznutim malinama jeste problem, ali sta da se radi, ostavis da se odmrznu, da izadje soka koliko god moze iz njih i pravis. Ja ipak ne uradim onako kao pise u receptu da se umuti slag, pa se u njega stave maline, promjesa pa onda na tortu... ja namazem slag sam, bez malina i onda na njega styavljam polako jednu po jednu odmrznutu malinu, tako mi slag vecinom ostane bjel, ako bi mijesala sav bi pocrvenio i bio jako vodnjikav
Ko je pravio minjinu kidy tortu?? Bas mi izgleda mnjam, mnjam probala bih je uskoro za svoj rodjendan ali kako sa zamrznutim malinama? :rumenko:

Sanja konjic je fantastican tako realan ma savrsen je a znas li sta je jos savrseno???Tvoja torta koju si pravila za moju ljubimicu ljubi je tetka videces slike samo sta je radila sa tvojim figuricama:zcepanje::zcepanje::zcepanje: elem za neupucene danas je cerkici moje rodjene sestre bio prvi rodjendan i posto ja zbog posla i drugih obaveza nisam bila sigurna da li cu uspeti da joj napravim torticu zamolila sam sanju da to odradi umesto mene i naravno zena mi je izasla u susret i napravila bozanstvenu tortu sto izgledom sto ukusom bez greske savrseno ravna ispeglana pedantna a korice i filovi u idealnoj ravni:zper: sto se mene tice od sad te svrstavam u visoke profesionalce
BRAVOOOO :klap::klap::klap: I HVALA JOS JEDNOM

Jao Suzana,sto me ishvali,sve mi neprijatno :D
drago mi je da su bili zadovoljni,i hvala tebi na poverenju i za ono visoki profesionalac ,daleko sam od toga,ali bicu valjda jednog dana
devojke,jedno veliko HVALA svima na bonicama i divnim komentarima,ne stizem svakoj posebno da se zahvalim :hvala::hvala::hvala:

Prvo sto moram da kazem je da danima citam vas postove i nikako da ih izcitam. Ovde pronalazim ideje za svoje torte. Za razliku od vas ja sam pocetnik u ovim stvarima. Sve pohvale za vas devojke.
Sada mi treba jedan savet (nadam se da sam na odgovarajucoj temi ) :) Imam narucenu tortu na sprat od kojih bi donja trebala biti dobos a gornja moskva snit i interesuje me da li to moze da se stavi jedno na drugo i da li je potrebno nesto izmedju torti (karton ) staviti ? Ako odgovor na ovo negde na forumu ima molim vas recite mi gde da trazim. Hvala .

Back