TORTE: recepti, saveti, ideje...

da li je koja radila Kung Fu Pandu? ili da li ima netko tutorial?

Ja sam ga pravila pre par dana i to bas po tutorijalu koji ti je preporucila Iva. Stavicu slike malo kasnije. I da napomenem da se susio mnogo dugo, malo mi se spljeskao otpozadi, pa sam nedostatke sakrila sa listicima:whistling:
Ali posto znam kako izgledaju torte koje ti pravis, ne sumnjam da ce ti sve uspeti iz prve :klap:

CEMBRLEN TORTA

TESTO: 10 belanca, 12 kasika secera, 1oo gr. seckanih oraha, 50 gr. mlevenih oraha, 2 kasike brasna.Pleh 34x39 cm.Peku se 2 kore koje se podele na 2 dela tako da budu 4 korice.
FIL: 20 zumanca i 24 kasike secera dobro umutiti mikserom, dodaje se 15 kasika gustina i 1,5 l mleka, sve se dobro promesa i kuva dok se ne dobije gusta smesa.U vreli krem dodati 200 gr. bele cokolade.U hladan krem 250 gr. margarina i 250 gr. putera.
Krem podeliti na 3 dela, u prvi dodati 200 gr. mlevenih oraha ( popariti sa malo mleka), u drugi 200 gr. otopljene crne cokolade, a u treci deo nedodaje se nista.
Maze se kora, 1 deo fila, kora, 2 deo fila, kora, 3 deo fila, kora.
Od sva tri dela fila ostavim po malo, na kraju sve sastavim i premazem tortu sa strane i odozgo.
Vera hvala Vam na dobrodoslicu.Htela bi Vas pitati u ovoj tortu kako pecete kore.Jel bi bilo lepse da seckani orah stavim na pleh pa odozgo stavim umucena belanca(kao u Zerbo?I koliko da pecem ili sushim?I malo me buni fil.Jel u ceo filide bela cokolada pa se onda delina tri???Kako Vi ocenjujete ovu tortu na ukus?Zato sto sam kao sto sam vam pisala radila Chembrlen po receptu Migmnonne,i tamo je torta sa grilijazomi ima svemirski ukus :)
Hvala unapred

attachment.php

Uploaded with ImageShack.usDosao red na ovakvu dekoraciju srca,odavno cekam priliku,te musterija prepustila meni i naravno odusevila se kad je vidjela

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.usza ovu tortu me zena zvala u cetvrtak vece,hoce dijete pusku,ali posto svake god. porucuju tortu na velikom pladnju,da ne prekinu tradiciju trazili opet.posto je tata lovac ,evo je lovackea prica.Malo siromasna dekoracija ,toliko je moglo za manj

Uploaded with ImageShack.use od 48 h,uz ostale tortice

Molim za pomoc treba mi neka cokoladna torta da nije nesto komplikovana bez oraha itd to pravim za meni dragu komsinicu hoce za unucice znaci ja to ne naplacujem posto se time ni ne bavim a rekla mi jr da im se svidja nesto poput seven days onaj kupovni ajde pomagajte:)

Slične teme

Back