TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo jedne vesele :D
attachment.php

Imam jedno pitanje da Vam prenesem.Pravim koleginici jednu tortu, a drugu tortu će napraviti njena kuma.Ja ću joj napraviti neka slova koja treba da se polože na šlag.Koliko smeju dugo da stoje slova na šlagu(1-2 sata).Napraviću ih nešto deblje

Samo da potvrdim Jacin i Dragicin odgovor,naše torte su uglavnom od šlaga(95%),ali uspešno kobinujemo sa dekor masom.

attachment.php

evo moje Zoja torte tj. Dacine cokoladne torte, juce je bio mom sinu 8.rodjendan i mama je pravila bakugan tortu, donja je Zoja, gornja vocna sa jagodama, obe su se svidjele gostima, ali Zojom su posebno djeca bila odusevljena, trazili su po 2-3 parceta vise, a roditelji kazu da takvu cokoladnu jos nisu ni probali

attachment.php

evo i vocne sa jagodama

to sa dekorisanjem torti, ti se mucis, noge ti otpadnu dok napravis sve te silne figurice, detalje i ostalo... a drugi da pokupi kajmak, UKIDAJ TU USLUGU jer ce musterije kupovati torte kod drugih posto su im lijepe, a to u stvari tvojih ruku djelo!!!
a da ne pricam taj fazon sa 300gr fondana za tortu na sprat, jeste da su mali precnici, ali ipak... ko tu koga zeza, ma sve su rekle cure ispred mene
Ma i ja sam u zbunu. Prvo sam mislila da me zeza i verovatno je tako, ali mozete li da verujete da neko ko ima fondan, prehrambene boje, modle trazi da mu napravim zvezdice? Ajde figure to ne moze svako da napravi, ali zvezdice.

Pomorandza torta

Za koru-potrebno 3 kore
12 belanca,250gr secera,1 zumance,200gr mlevenih oraha,2 kasike prezli,2 kasike brasna,kora od pomorandze
Za fil-
11 zumanaca,250gr secera,2 kasike brasna,sok od 3 pomorandze,250gr putera,2 slaga
Umutiti zumanca sa secerom,dodati brasno i sok od pomorandze,i to kuvati na pari,kad se dobro ohladi dodati umucen puter i dva umucena slaga.
Filovati i ukrasiti tortu.

Slične teme

Back