Torte & kolači

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sanja:
prica se da je bila neka degustacija, i da su bili odlicni kolaci sa visnjama.
i ja strpljivo cekam recept, kazu, bice ovde :lol:
:D Evo Sanja, cim prodje post mozes da ga napravis, jako je lak i brz za pravljenje.A i Smeh mi je tražila recept:

KOLAČ OD VIŠANJA

3 jajeta
4 šoljice šećera
1 šoljica kisele (može i obične) vode
2 šoljice mleka
2 šoljice ulja (ja stavim i manje)
7 šoljica brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 pakovanje zamrznutih višanja
Prvo umutiti jaja i šecer, a potom dodati i sve ostalo,umutiti u glatku masu i uliti je u pleh (tepsiju ili sl.)- ako je okrugla, prečnika oko 28 - 30 cm.Potom odozgo stavljati višnje (koje su odmrznute) ravnomerno po celoj površini.Staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 st.C oko pola sata.Seći kolač na kocke i posuti ga sa šećerom u prahu.Ovaj kolač može da se pravi sa bilo kojim voćem - maline, kajsije i sl., ali lično mi je najlepši sa višnjama.
Prijatno!
:)

Goscica:
sanja:
prica se da je bila neka degustacija, i da su bili odlicni kolaci sa visnjama.
i ja strpljivo cekam recept, kazu, bice ovde :lol:
:D Evo Sanja, cim prodje post mozes da ga napravis, jako je lak i brz za pravljenje.A i Smeh mi je tražila recept:

KOLAČ OD VIŠANJA

3 jajeta
4 šoljice šećera
1 šoljica kisele (može i obične) vode
2 šoljice mleka
2 šoljice ulja (ja stavim i manje)
7 šoljica brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
1 kesica vanilin šećera
1 pakovanje zamrznutih višanja
Prvo umutiti jaja i šecer, a potom dodati i sve ostalo,umutiti u glatku masu i uliti je u pleh (tepsiju ili sl.)- ako je okrugla, prečnika oko 28 - 30 cm.Potom odozgo stavljati višnje (koje su odmrznute) ravnomerno po celoj površini.Staviti u zagrejanu rernu i peći na 200 st.C oko pola sata.Seći kolač na kocke i posuti ga sa šećerom u prahu.Ovaj kolač može da se pravi sa bilo kojim voćem - maline, kajsije i sl., ali lično mi je najlepši sa višnjama.
Prijatno!
:)
Nisam ni sumnjala da ćeš udovoljiti našim željama... Kolač je stvarno sjajan, ima ih dosta "na tu temu", ali je ovo jedan od najboljih koje sam probala. Mada, možda je tajna i u Gošćicinom umeću? :wink:

pakovanje višanja je koliko? 500gr? jel ovo može i za Božić ili Novu godinu?
e nešto sam lenja da mutim neke besne torte ili milion sitnih kolačića-evo sramota me je ali ja bi nešto ovako...samo ne znam jel red...da me ne ogovarju košije i drugarice posle...a šta kažete kulinari???

gigule:
pakovanje višanja je koliko? 500gr? jel ovo može i za Božić ili Novu godinu?
e nešto sam lenja da mutim neke besne torte ili milion sitnih kolačića-evo sramota me je ali ja bi nešto ovako...samo ne znam jel red...da me ne ogovarju košije i drugarice posle...a šta kažete kulinari???
Da budem iskrena, ovo nije neki "extra" kolac, bar vizuelno tako ne deluje, a i ne idu besni materijali tipa chokolade, oraha, badema i sl.Ali ko god da ga je probao odusevio se, jako je ukusan.Mozda je on vise za neke porodicne varijante ili kod najave dolaska iznenadnih gostiju - jako se brzo sprema.Inace sto se gramaze vishanja tice, da, moze to pakovanje sto je Sanja rekla od 300g.

najavicemo stucanje, pa ko bude hikao npr. 10.01.2005. oko 18h, da zna da je pominjan!

sala bre, ubi me ovaj bronhitis, a moram da budem na poslu, vec se prevrcem od kaslja. a i zlatko zlatkovic, astrolog neki, najavio u novinama da ce da nam krene bolje 2017. godine. i sad ozbiljno razmisljam da kupim porodicni zamrzivac da se zamrznemo ko visnje!

nema drugog resenja. :wink:
bus pa dodji da uzivamo uz kolace. a mozda padne i neko kuvano vince, navukao me muz ovih dana na to, bruka!

hm.... ko li ce da stuca od pominjanja? meni se javljaju neki sudovi sa rupom, ne znam sta to znaci... :?

sanja:
nema drugog resenja. :wink:
bus pa dodji da uzivamo uz kolace. a mozda padne i neko kuvano vince, navukao me muz ovih dana na to, bruka!

hm.... ko li ce da stuca od pominjanja? meni se javljaju neki sudovi sa rupom, ne znam sta to znaci... :?
Ha ha ha, ne mogu da verujem!Upravo na temi Hladjenje vina, pisala o kuvanom vinu :P

uh, zemunski pauk je gadna zivuljka!

secam se komsinice koja je zvala parking servis zbog skota sto se parkirao na zelenu povrsinu, sva se tresla od besa, pozvala i ni dobar dan, odma' "jel to pauk?" i za sekund spusti slusalicu. pitamo sta je bilo, kaze: "rekao mi je JA SAM COVEK A NE PAUK pa sam se postidela".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back