smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Espanol:Kanda smo odgovore turali istovremeno...smeh:rekla bih da neki ovde nisu čak ni konstatovani... :shock:![]()
![]()
![]()
![]()
:shock: Kako se to moglo desiti?! :wink:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Espanol:Kanda smo odgovore turali istovremeno...smeh:rekla bih da neki ovde nisu čak ni konstatovani... :shock:![]()
![]()
![]()
![]()
Dešava se pa onda redovno izbijaju takozvani "kurcšlusi"... :wink:smeh:Espanol:Kanda smo odgovore turali istovremeno...smeh:rekla bih da neki ovde nisu čak ni konstatovani... :shock:![]()
![]()
![]()
![]()
:shock: Kako se to moglo desiti?! :wink:
smeh:Ovo je jedan sjajan kolač koji u mojoj porodici postoji već jako, jako dugo. Kako smo ga se danas slatko najeli - častim vas receptom. :wink:
Dakle, za Macinu pitu od meda je potrebno:
Testo:
2 jaja
4 kašike šećera
6 kašika rastopljenog meda
1 prašak za pecivo (u originalu 2 kašičice sode bikarbone)
Fil:
1/2l mleka
250g šećera
250g mlevenih oraha
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i podeliti u tri dela. Razviti svaki deo na veličinu pleha (debljina svake je oko 0,5cm... možda malo manje) i peći na poleđini na oko 180C. Vreme pečenja svake kore je oko 15-20 minuta. Paziti da testo ostane svetlo.
Kuvati mleko sa šećerom na tihoj vatri dosta dugo dok ne počne da se zgušnjava (ne sme biti previše gusto da kolač ne bi ostao suv). Dodati orahe i skinuti sa vatre.
Svaku koru premazati filom, a gornju još i posututi mlevenim orasima.
Hvala na upozorenju, ispravljeno je. Ne postoji precizna mera za brašno, pa mi je promaklo da napišem.Queen_:smeh:Ovo je jedan sjajan kolač koji u mojoj porodici postoji već jako, jako dugo. Kako smo ga se danas slatko najeli - častim vas receptom. :wink:
Dakle, za Macinu pitu od meda je potrebno:
Testo:
2 jaja
4 kašike šećera
6 kašika rastopljenog meda
1 prašak za pecivo (u originalu 2 kašičice sode bikarbone)
Fil:
1/2l mleka
250g šećera
250g mlevenih oraha
Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i podeliti u tri dela. Razviti svaki deo na veličinu pleha (debljina svake je oko 0,5cm... možda malo manje) i peći na poleđini na oko 180C. Vreme pečenja svake kore je oko 15-20 minuta. Paziti da testo ostane svetlo.
Kuvati mleko sa šećerom na tihoj vatri dosta dugo dok ne počne da se zgušnjava (ne sme biti previše gusto da kolač ne bi ostao suv). Dodati orahe i skinuti sa vatre.
Svaku koru premazati filom, a gornju još i posututi mlevenim orasima.
A gde je brasno u ovom receptu? Cime se mesi testo?
Queen_:A gde je brasno u ovom receptu? Cime se mesi testo?
Pogledaj recept tamo gde je postavljen (odakle si ga i iskopirala)... :wink:Queen_:Kako je ispravljeno? Nisi dala nikakvu meru za brasno, barem odokativno. ne mogu da sanjam koliko brasna i deuza jednu koru![]()
smeh:Pogledaj recept tamo gde je postavljen (odakle si ga i iskopirala)... :wink:Queen_:Kako je ispravljeno? Nisi dala nikakvu meru za brasno, barem odokativno. ne mogu da sanjam koliko brasna i deuza jednu koru![]()
I ne moraš ništa da sanjaš... dovoljno je da lepo i učtivo pitaš.
bundeva:Queen_:A gde je brasno u ovom receptu? Cime se mesi testo?
rukama...a pokazacu ti jednom![]()
![]()
Jedva cekam! Prilicno sam neuka u toj rabotiFala lepo :wink: .gigule:Smeh
ovo je off topic ali moram napisati:
3 Dr Etker posude za pečenje klolača,2 okrugle sa rupom(deo sa rupom može da se vadi) i jedna pravougaona 1200 din. Juče videla u NS.

www mira:Blagodarim i sve obaveštavam da sam isti probala u izvedbi nama drage Gošcice. Kolac izvrstan. Ko voli mak ne sme a da ga ne napravi. Usput narode, Gošcica može da se udaje.Kuva mnogo dobru kafu, pravi dobe kolace a što mesi Hleb,Onaj koji sam probala mora da da recept Javnooo.![]()
ops:
ops:
ops: Dajem recept na " Hlebovima...Goscica:Po Mirinoj zelji i zapovesti dajem ovaj recept :wink: :
KOLAČ OD MAKA
½ l mleka
100 g čokolade
100 g šećera
100 g mlevenog maka
100 g mlev. oraha (može i bez)
100 g putera (margarina)
150 g plazma keksa
Kad mleko provri dodati šećer i mak da se kuva oko 15 minuta.Mak posle sjediniti sa plazmom (i orasima) i rastanjiti na tacni.
Fil:
Čokoladu rastopiti sa 1 kašikom putera i malo mleka.Staviti ga preko mase i fino rastanjiti. Ohladiti u frižideru.
Prijatno!
Evo i slike goščicinog kolača
![]()

Ajde, ajde, i ti si meni obecavao onu Reformu 100x pa je ne videh, sta se sada ljutis? A nadam se nekom druzenju uskoro sa forumasima i nekoj degustaciji kod mene... :wink:Espanol:Mrak od kolača! A šef se ne zove...![]()
A što večeras nisi svratila? Važniji ti Trkulja...Goscica:Ajde, ajde, i ti si meni obecavao onu Reformu 100x pa je ne videh, sta se sada ljutis? A nadam se nekom druzenju uskoro sa forumasima i nekoj degustaciji kod mene... :wink:Espanol:Mrak od kolača! A šef se ne zove...![]()
Nisi zvaoEspanol:A što večeras nisi svratila? Važniji ti Trkulja...Goscica:Ajde, ajde, i ti si meni obecavao onu Reformu 100x pa je ne videh, sta se sada ljutis? A nadam se nekom druzenju uskoro sa forumasima i nekoj degustaciji kod mene... :wink:Espanol:Mrak od kolača! A šef se ne zove...![]()
![]()