Ena19916
Početnik
- Poruka
- 25
Ako moze koji jednostavan recept za neku tortu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dali ti treba recept za sastav torte ili uputstvo za neku laksu dekoraciju? Da li hoces vocnu tortu, cokoladnu, sa orasima...? Da li torta koja se pece ili neka koja se ne pece.....?
Jedan savet: da se na pudingu ne bi hvatala kora vruc puding izruci u nakvasenu tepsiju i prekri samolepljivom folijom ili obicnom kesom. Kad se puding ohladi, umuti, nece imati grudvice, a ne moras nista da odbacujes.
P.S. foliju stavi direktno na puding
Evo jedna jako lagana (i za pravljenje i za stomak). U nasoj familije zovemo vesela torta. Obicno smo je pravili sa jagodama ili malinama ili onim mix smrznutim vocem, vec po zelji. Ne znam kolika torta ti treba ali uvek mozes dodati jos fila ako ti je premalo. Mi obicno pravimo od 5 casica pavlake
VESELA TORTA
Fil : pomesati kiselu pavlaku i vanilin secer - na jednu casu kisele pavlake 3 vanil-secera.
Redjati piskote (nenakvasene) pa pola fila pa voce pa ostatak fila i odozgo piskote malo nakvasene mlekom (samo na umocene, bas kratko).
Ovo je odlican recept za kinder tortu.
Ja pravim isto tako .
Koru susim u tepsiji na pek papiru, koristim lesnike i dodajem Milku noiset!
Mmmmm, najbolja torta!!!!
Da li je zvodljivo dodati zelatin u kiselu pavlaku..
Sutra cu praviti neku brzinsku tortcu-onu vocnu sa piskotama sto
joj se za fil pomesa pavlaka sa secerom,
a ja bih da to malo ucvrstim da se ne razliva....
Da li je izvodljivo, imate li neku ideju?????
Da li neko ima dobar recept za posnu tortu? Milsim da je bilo na forumu ali ne mogu da nadjem.
jaca je dala odličan recept za nugat tortu, pošto si nova, citiram poruku da ne tražiš (dok se ne snađeš)Drage moje, potreban mi je isproban recept za nugat tortu i esterhazy tortu
Ja imam neke, ali nisam sa njima zadovoljna, te bih volela napraviti po vec sigurnom receptu
Nova sam ovde, tako mi je drago sto postoji ovaj forum![]()
Kore: 7 belanca,240 gr secera, 1 supena kasika sirceta, 100 gr ml.lesnika ili oraha i 1 kasika brasna.Ovako ispeci 2 kore. Fil: 14 zumanca, 2 cela jaja, 3oo gr secera kuvati na pari u to dodati 250 gr crne cokolade(po pravom receptu treba bela,ali moje musterije je odusevila kombinacija sa crnom cok.), u ohladjeno 2 margarina. Fil II: 200 gr slaga umutiti sa 2 dcl mleka u to dodati 1oo gr mlevenih lesnika i 1oo gr mlevene mlecne cokolade, lepo je i sa eurokrem blokom, ja sve stavim u super secka i sameljem. Filuje se:kora,pola fila sa cok. pa pola fila od slaga( tacnije ovaj fil mse naziva kornet fil), zatim druga kora pa opet sve jos jednom.Premaze se sa 250 gr umucenog slaga ili se dekorise. Podnosi sve vrste dekoracija cak i one decije bajke koje pravim od ratluka i secera. Pozdrav
jaca je dala odličan recept za nugat tortu, pošto si nova, citiram poruku da ne tražiš (dok se ne snađeš)![]()
Ne sumnjamHvala, na pomoci
Vec sam za vikend isprobala jedan Jacin recept, tacnije, kuvala sam dzem od jagoda, onako kako je opisala i jako je lepo ispao.
Ljubac![]()