Torrent - Upustvo za upotrebu nalazi se u prvoj poruci -

Odakle ti to?
FlatHOMEPlus - Kućni paket usluga sa dodatnim opcijama podrazumeva javnu IP adresu koja je vezana samo sa jednog korisnika. Na ovaj nacin su korsniku omoguceni svi servisi koji su blokirani sa strane interneta zbog deljene ip adrese, takodje vas racunar postaje potpuno dostupan svim ostalim racunarima na mrezi te je dobra zastita neophodna. Svi internet servisi su dostupni ukljucujuci P2P saobracaj.
Mogućnost otvaranja do pet e-mail adresa sa mail boxom maksimalnog kapaciteta do 40Mb.
Postoje:
FlatHome+/256k
FlatHome+/512k
FlatHome+/768k

@speak

Koji net imas mislim brzinu?Tamo pise da 256 nema p2p a ni 512

Ako malo bolje procitas pise da imam 256 sa IP adresom, znaci 256 home paket. A hocu da uzmem 512 paket bez IP-a. I to samo zbog jebenog rapidshare-a. Ne bih ja kukao za torrentima toliko da nisam nasao gomilu koncerata i stvari koje zelim da skinem, sve oko 4 giga pa navise ( svaki koncert ponaosob po 4 giga pa jos plus ).

A sto se tice provajdera ... ja zivim na selu, i imamo jednog provajdera koi drzi monopol. Ostale ne zanima da sprovedu svoj AP za par ljudi ( zapravo ima vise od 20 ljudi iz sela koji koriste bezicni, i smeta im gromnet-ova neprofesionalnost i cesto nestajanje interneta, ali su mnogo lenji, a i ***** su, tako da nemaju muda da se bune javno, a kamo li da pozovemo svi coporativno nekog drugog provajdera i da mu izrazimo da smo voljni da njima placamo internet ). Adsl ... jok, nemamo ni to, mada kako sam video kakve probleme ima moj drugar sa svojim adsl-om ne bih ga bas uzeo.

Tako da sam za sada ogranicen na jebeni gromnet. Isao sam ja u kancelarije drugih bezicnih provajdera i uvek ista stvar minimum 15 ljudi je potrebno da bi se oni zainteresovali ...

Eh muke moje. ;)

Znaci ponovo da li postoji neki prog koji bi mogao da zajebe torrent sajt, npr onaj ratio program radi, zasto ne bi postojalo nesto slicno za IP?

Ako malo bolje procitas pise da imam 256 sa IP adresom, znaci 256 home paket. A hocu da uzmem 512 paket bez IP-a.
Da li si se zbunio ili sta...
Ti imas 256 BEZ IP(sto nisi nigde rekao, vec se zakljucuje posto trazis program koji ce napraviti IP adresu), znaci FlatHome. A tebi treba FlatHomePlus koji ima IP adresu sto je ujedno i resenje tvog problema. Ista je cena 512 BEZ i 256 SA 1490din...Ti uzmes SA i:super:

Da li si se zbunio ili sta...
Ti imas 256 BEZ IP(sto nisi nigde rekao, vec se zakljucuje posto trazis program koji ce napraviti IP adresu), znaci FlatHome. A tebi treba FlatHomePlus koji ima IP adresu sto je ujedno i resenje tvog problema. Ista je cena 512 BEZ i 256 SA 1490din...Ti uzmes SA i:super:

... znaci iz pocetka.

Imam 256 sa ip adresom. Trazim program koji ce mi napraviti Ip adresu zato sto za 4 dana uzimam 512 bez ip adrese. Da nemam ip sad ne bih mogao da koristim torrente.
Jasnije? :)

Elem napisao sam iznad da gromnet drzi monopol, sto se tice ikakvog boljeg inetrnet od dial up-a, nad mojim selom.

Ma o cemu se ovde prica? Sta bre ima IP nema IP? Ti cim se nakacis na net dobijes IP....kako mislis da nemas IP? Znas li sta je zapravo IP?

Misli da nema svoj IP vec da svi od tog provajdera imaju zajednicki koliko sam shvatio.....Ako je to onda skini Hide my ip i ono ce ti dodeliti neki ip u africi LOL......Ja kad sam to koristio ja sam dobio neku zemlju iz srednje azije valjda uzbekistan :rotf:

edit : meni je to radilo na rapidshare-u pre 2 godine a za tebe neznam dali ce pomoci

Hm...opet ima IP. Ne moze se tako reci "nemam IP".
Mogu svi korisnici kod jednog provajdera (ako je lokalni-manji) imati istu IP. Moze jedna grupa korisnika da ima istu IP. Moze jedan korisnik da ima stalno istu IP. To je staticka IP adresa.
A kada se menja prilikom svake nove konekcije,to je dinamicka IP.
Vrlo jednostavno....
Wireles-staticka
Cable-dinamicka ali se jako retko menja
ADSL-dinamicka potpuno (uglavnom)

Mozes na zahtev da dobijes staticku ako platis malo vise,ali za ove stvari o kojima mi pricamo (download i tako to) korisnija je dinamicka.

S druge strane,na netu postoji gomila proxy-ja koji ti sakriju IP adresu. Odnosno ides preko nekog servera i gde god da se pojavis ocitava se adresa koju si dobio od proxy servera. Grubo receno...
Tako funkcionise i Hide my IP (i ostali slicni programi)...ono sto ti rucno uradis to on radi automatski jer ima svoju bazu proxy servera. A postoje i programi gde ti sam mozes da kreiras bazu...u sustini sve je isto.

... znaci iz pocetka.
Znaci sad ja iz pocetka....a ti slusaj sta ti se prica. Sve si to mogao da saznas i sa njihovog sajta.
Postoje:
FlatHome+/256k
FlatHome+/512k
FlatHome+/768k
A tebi treba FlatHomePlus koji ima IP adresu sto je ujedno i resenje tvog problema. Ista je cena 512 BEZ i 256 SA 1490din...Ti uzmes SA i:super:
Inace na njihovom sajtu pod Korisnicki servis\servisi ima "Razmena Fajlova"- opis Emule, DC++, cak i da se skine uTorrent ;)
Za ostale: radi se o jedinstvenoj IP adresi, ne o IP uopste. A razlika je sto provajder samo paketima SA jedinstvenom IP dopusta P2P...to su oni plus. Znaci nikakav IPHide i slicno mu nece pomoci, kad provajder blokira protokol.
Aj uzdravlje, ako je pomoglo-pomoglo. Ako nije....

Da,jasno je sada o cemu se prica.
Na brzinu sam pogledao post ima IP nema IP. :lol:

Sa proxy-jem,tj. sa programom tipa Hide my IP ne postizes nista u ovom slucaju. On ce da te sakrije ali kada se posalje zahtev za uspostavljanje direktne veze zbog preuzimanja fajla (koji sherujes) sa tvog racunara , provajder ce to ce da onemoguci.

Dosta racunara zapravo je u lokalnoj vezi preko provajdera (i adrese su iz privatnog opsega) a izlaz na internet ostvaruje preko iste IP (iz javnog opsega). Kao kada bi kod kuce povezao par racunara na jedan i dao mu pristup netu a ovi se kace preko njega. Samo sto bi tada mogao da uzmes ruter i da se igras sa portovima da ruter propusta zahtev i salje odredjenom racunaru preko odredjenog porta.
E posto je sve to kod provajdera on odredjuje i ti tu nista ne mozes. Znaci provajder je kao sto je i napisano iskljucio P2P saobracaj ali daje drugi paket gde nije iskljucen.

Znaci,uzmes paket sa kojim ti provajder daje jedinstvenu IP adresu i resio si problem.

Imas i varijantu da skidas sa rapidshare i slicnih hostig servera. ;)

LJUDI POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!!!

imam Whiles konekciju, 512/256. nemam ruter nego sam direktno povezan kablom za antenu. imam staticku ip adresu. kako da podesim portove za torent. ima neka dva koja rade, ali brzina download-a ne prelazi 20kB/s. iskljucio sam sve moguce i nemoguce Firewall-ove. a u torentu mi se prikazuje crvena, a ponekad zuta ikonica. cito sam o ovome, ali nesto nece. jel moze neko da mi objasni korak po korak kako da ovo namestim.

Da ja pojasnim ovo vama pa da idem sa svojim pitanjem....

Dakle postoje javne i privatne ip adrese
Postoje dinamicke i staticke ip adrese....

Da bi neko mogao tebi da pridje spolja mora da ti bude javna adresa i da bude staticka....i onda je uvek isto......ili dinamicka i onda te mora stalno da trazi ili da mu se prijavljujes sto onda utice na ono status u torrent i kod nekih drugih servisa...

Ako imas privatnu ip adresu , onda spolja zbog NAT ili drugih sistema koncentracije vide jednu adresu , ali koja nije tvoja privatna ip adresa.
Postoje nacini da se pored NATove adrese vidi i tvoja privatna adresa, i to koriste neki (ne i rapidshare, jer sto bi se oni mucili) sajtovi, servisi....
Dakle u tom slucaju (mislim da sbb jeste takav slucaj) korisnik ima jednu svoju ip adresu ali koja je privatna mreza (sbb je samo vidi) i jednu javnu ip adresu koja je zajednicka za sve korisnike...
Privatna adresa moze takodje biti dinamicka i staticka, sto zavisi u onom polju za connection gde pise da li se ip dodeljuje manuelno ili automatski....DHCP....

Sad imate dovoljno termina da svaku svoju vezu tacno opisete....i jasno da onda mozete i da jasnije opisete sta program radi (npr NATuje vasu ip adresu nekim drugim opsegom )

---------------------------------------------------
A sad da pitam nesto u vezi torenta....

Meni brzina torenta pada kad mi proradi skrin sejver , racunar ne ode u hibernation niti u slip....
Cim dodirnem i pomerim misa , izadje iz skrin sejvera (standardni XPov ) i protok se ponovo vrati na max....

I to nije na jednoj masini i na jednom op....

Dakle sta je to , iskustva, i pomoc?????

Back