Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slazem se ja da je to fina decja prica, ali to jednostavno nije materijal za film.

Pa sta reci kad ni veliki Tolkin nije bio zadovoljan i hteo je da ga menja. Bas me zanima sta bi tu uradio on. Neke od njegovih izmena sa Gandalfom smo videli u filmu, ali siguran sam da bi ih bilo jos.

Slazem se ja da je to fina decja prica, ali to jednostavno nije materijal za film.

Pa sta reci kad ni veliki Tolkin nije bio zadovoljan i hteo je da ga menja. Bas me zanima sta bi tu uradio on. Neke od njegovih izmena sa Gandalfom smo videli u filmu, ali siguran sam da bi ih bilo jos.

Режисер има слободу да нешто и промени што је Џексон и урадио. Додао је Тауриел, на пример али је исто тако у Господару неке занимљиве ликове избацио. Неки га критикују неки хвале али је чињеница да се једино он прихватио посла и одрадио га. По мени је то за респект. А да ли ће добити оскара или не...то ми је небитно.

Ne verujem da ce dobiti Oskara. Hobit je najmanje postovano delo od svih Tolkinovih. Nije to materijal za velike filmove, kao sto je LotR.

Hobbit je kao Harry Potter i Narnia. Cak i manje ozbiljan.

Ne verujem da ce dobiti Oskara. Hobit je najmanje postovano delo od svih Tolkinovih. Nije to materijal za velike filmove, kao sto je LotR.

Hobbit je kao Harry Potter i Narnia. Cak i manje ozbiljan.

Da ne menjam temu, ipak je ovo Tolkinov svet, ali da ti kratko kazem (u slucaju da ne znas) Hari Poter je i te kako ozbiljna prica. Svega i svacega tu ima i ako nisi citao, molim te da ne komentarises.
A sto se tice Hobita, obozavam ga. Knjiga mi je prelepa i mislim da je Roverandom decija knjiga u odnosu na ovu. A naravno, Hobit je decija u odnosu na Gospodara i tako dalje...

- - - - - - - - - -

Режисер има слободу да нешто и промени што је Џексон и урадио. Додао је Тауриел, на пример али је исто тако у Господару неке занимљиве ликове избацио. Неки га критикују неки хвале али је чињеница да се једино он прихватио посла и одрадио га. По мени је то за респект. А да ли ће добити оскара или не...то ми је небитно.

Tako. :D Ja sam od onih sto kritikuju (ljubavna prica, recimo) ali se slazem da je muski pretocio knjigu na filmsko platno.

Da ne menjam temu, ipak je ovo Tolkinov svet, ali da ti kratko kazem (u slucaju da ne znas) Hari Poter je i te kako ozbiljna prica. Svega i svacega tu ima i ako nisi citao, molim te da ne komentarises.
A sto se tice Hobita, obozavam ga. Knjiga mi je prelepa i mislim da je Roverandom decija knjiga u odnosu na ovu. A naravno, Hobit je decija u odnosu na Gospodara i tako dalje...
.

Harija naravno da sam citao i jako volim to delo. Tacno je da postaje mracniji kasnije, ali i autorka je Harija oznacila kao literaturu za decu.

Nema tu nista lose, nego jednostavno Hobit ne moze da se radi u svom originalnom tonu za film, jer je ogromna razlika u odnosu na prvu trilogiju. Ocigledno da je Dzeksonu bilo bitno da ne bude previse drugacije.

Harija naravno da sam citao i jako volim to delo. Tacno je da postaje mracniji kasnije, ali i autorka je Harija oznacila kao literaturu za decu.

Nema tu nista lose, nego jednostavno Hobit ne moze da se radi u svom originalnom tonu za film, jer je ogromna razlika u odnosu na prvu trilogiju. Ocigledno da je Dzeksonu bilo bitno da ne bude previse drugacije.

Jeste ali stosta tu nije za decu, cak su i zadnji filmovi bili za odredjen uzrast.
Da se Hobit radio tacno po knjizi (bukvalno), bio bi animiran od 90 minuta. Niko nista ne bi video.

new-bitmap-image-2-1.jpg

Ko hoće sa mnom u Mordor? :D

Ko hoće sa mnom u Mordor?

Izgleda niko. :D Evo mape da ne zalutaš, jer nije tako jednostavno ušetati u zemlju mračnog gospodara, kako Boromir kaže.

alanleethe-lord-of-the-r-1.jpg

Evo još jedne mape.

Koje je po vama mesto u Srednjoj Zemlji u kome biste imali najmanje šane da dočekate novi dan, msm na mesto gde su šanse da vas ne pojedu pauci, trolovi, zarobe **** ili postanete jedna od onih užasnih utvara, toliko male, da već možete da birate način na koji će te skončati. Ajde da biramo najjezivije mesto u SZ, a biramo među ovima.

Gledao sam treći deo Hobbita, koji mi se naviše dopao, kad se okupimo, pa ćemo prićati. :)

Poslednja izmena:
Ja lično krivim uspeh ekranizacije GP za ovu lavinu besmislenih, niskokvalitetnih Marvel glupiranja. Neki mozak unutar Šekelvuda je došao na ideju da je Tolkin u stvari format stripovski, i da oni imaju domaće, u Gamburgeristanu, dosta stripovnog materijala za otkup čijih intelektualna prava mogu da prodju daleko jeftinije. Prvo su se oprobali iksmenima, pa Frenkom Milerom, a onda je nahrupilo, praktično, silovanje, publike fantastično glupim materijalom.
Dotle je došlo da je čak i Alan Mur, kreator Watchmena, rekao da smatra da je format nepovratno unižen i povukao se iz javnog života, osećajući sram, i umor.

Back