Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Каже лик, много људи је читало ЛОТР и Хобита а мало Силмарилион. Сви су навикли на Леголаса а осим Галадриеле нема ликова из претходна два филма. Бед њуз.

Еее није лоше, погледаћу, изгледа занимљиво. Имаш ли овако нешто за Историју Средње земље?

Ее па у праву су? Искрено, ја познајем свега неколико људи који су чули шта је ЛОТР и кажу типа "оно са оним чудовиштима и оно оно оно" и направе да изгледа као да гледам цртани филм са змајевима, синхронизоване бајке за децу од 5 година . . . а шта мислиш колико људи је чуло за Хобита? Силмарилион нећу ни да спомињем :fdlan:

Управо тако. Усаглашавам се са тобом 100%. На пример од Силмарилиона (а да не спомињем Историју Средње земље) не може да се направи филм и да то буде квалитетно. Мислим да мора да буде серија да би се то урадило како ваља. А мислим да би мини-серија била одлична. Историја Средње земље (коју никако да се наканим да прочитам - 12 томова!!!) би морала да буде серија типа Игра престола.

Да, управо тако. Као што рекох Хурину, мислим да би морала да буде серија. Такође се надам да ће нешто бити, али нећу превише да се надам да се не бих касније разочарао.

Еее није лоше, погледаћу, изгледа занимљиво. Имаш ли овако нешто за Историју Средње земље?

Ја сам мислио да то није у облику романа.Зар није Историја Средње земље нешто попут Недовршених прича,где само има доста објашњења која нису повезана у неку целину? Не знам како би то могло да се екранизује осим ако није роман,али нисам то читао па не знам :)
И даље се надам да ће неко од наших издавача да објави те књиге. Можда се Хрвати сете па ураде то. Али мислим да ће бити јако скупо ако га уопште буду преводили.

Каже лик, много људи је читало ЛОТР и Хобита а мало Силмарилион. Сви су навикли на Леголаса а осим Галадриеле нема ликова из претходна два филма. Бед њуз.

Па то јесте,али кад би се направила нека реклама... Можда би баш та серија могла да подсатне људе да читају Силмарилион.Нпр. доста људи које знам да су гледали и читали Господара или имају то у плану су чули за Силмарилион,али не знају шта је то. Ја их наговарам да прочитају. Такође свако кога приметим да воли да чита усмеравам га на Толкина. Ширим свест :D

А Гандалф(Олорин) и Саруман и Саурон и сл.?

Ее па у праву су? Искрено, ја познајем свега неколико људи који су чули шта је ЛОТР и кажу типа "оно са оним чудовиштима и оно оно оно" и направе да изгледа као да гледам цртани филм са змајевима, синхронизоване бајке за децу од 5 година . . . а шта мислиш колико људи је чуло за Хобита? Силмарилион нећу ни да спомињем

Јесте, али би маса по инерцији гледала и ово ако причамо о финансијском моменту. А они који знају о чему је реч би уживали.

Нисам налетео али има доста фан мејд материјала тако да је могуће да постоји. Пробаћемо да ископамо.

Па то јесте,али кад би се направила нека реклама... Можда би баш та серија могла да подсатне људе да читају Силмарилион.Нпр. доста људи које знам да су гледали и читали Господара или имају то у плану су чули за Силмарилион,али не знају шта је то. Ја их наговарам да прочитају. Такође свако кога приметим да воли да чита усмеравам га на Толкина. Ширим свест

А Гандалф(Олорин) и Саруман и Саурон и сл.?

Знам неколико људи који су почели да читају и сморили се. У фазону, шта је ово, има стотине ликова, итд.
И ја исто препоручујем.
Саурон је био небитан, Мелкоров слуга а и Гандалф и Саруман се нису нешто много појављивали. Не контају људи да је Арагорн мала беба за своје претке.

Ја сам мислио да то није у облику романа.Зар није Историја Средње земље нешто попут Недовршених прича,где само има доста објашњења која нису повезана у неку целину? Не знам како би то могло да се екранизује осим ако није роман,али нисам то читао па не знам :)
И даље се надам да ће неко од наших издавача да објави те књиге. Можда се Хрвати сете па ураде то. Али мислим да ће бити јако скупо ако га уопште буду преводили.

Немам појма како је, рекох да никако да узмем да читам, имам на компу све али страшно не волим да читам тако. Вероватно ће стајати овако довека . . .

Јесте, али би маса по инерцији гледала и ово ако причамо о финансијском моменту. А они који знају о чему је реч би уживали.

Нисам налетео али има доста фан мејд материјала тако да је могуће да постоји. Пробаћемо да ископамо.

Знам неколико људи који су почели да читају и сморили се. У фазону, шта је ово, има стотине ликова, итд.
И ја исто препоручујем.
Саурон је био небитан, Мелкоров слуга а и Гандалф и Саруман се нису нешто много појављивали. Не контају људи да је Арагорн мала беба за своје претке.

Па Саурон није био небитан у причи о Берену и Лутијени :)
Па како и да знају кад не знају ни да постоји нешто пре Господара или Хобита? А код нас нема некога ко би се потрудио да обавести људе о томе :) Да је Толкин за сваку причу из Силмарилиона написао цео роман то би већ било нешто. Тако би било и нама занимљивије,а и можда би више привлачило људе. Добро је урадио Кристофер што је издвојио Децу Хуринову и направио од тога целу књигу. Тако би могло и са другим стварима.али он вероватно не жели да много дира Силмарилион.

Немам појма како је, рекох да никако да узмем да читам, имам на компу све али страшно не волим да читам тако. Вероватно ће стајати овако довека . . .

Имам и ја на компјутеру,мислим да си ми ти и послао то,али ни ја не волим да читам са компа. Није то то док не држиш књигу. :) Надајмо се да ће неко превести од издавача. Или да нађемо неког ко баш добро познаје енглески и који нема шта да ради и да нам тај преведе. АЛи то је већ мало нереално :)

Имам и ја на компјутеру,мислим да си ми ти и послао то,али ни ја не волим да читам са компа. Није то то док не држиш књигу. :) Надајмо се да ће неко превести од издавача. Или да нађемо неког ко баш добро познаје енглески и који нема шта да ради и да нам тај преведе. АЛи то је већ мало нереално :)

Јесте, ја сам ти слао. Ни ја не волим, зато и кажем. У праву си 100%. Док не држиш књигу, то није то. Друго монотонија на компу убије после неког времена и почне да боли глава :dash:

Знаш шта, што се мене тиче, превод ми не треба, само кад бих успео да набавим књиге на енглеском. Али мало сутра ћу сад да увозим и да пукнем пара и пара . . . Ја бих радо преводио (нисам никад пробао књиге, али радио сам преводе за филмове и серије а мислим да то није толико различито) али нити имам времена нити живаца. Али мислим да је доста тешко. Посебно због количине материјала.

Јесте, ја сам ти слао. Ни ја не волим, зато и кажем. У праву си 100%. Док не држиш књигу, то није то. Друго монотонија на компу убије после неког времена и почне да боли глава :dash:

Знаш шта, што се мене тиче, превод ми не треба, само кад бих успео да набавим књиге на енглеском. Али мало сутра ћу сад да увозим и да пукнем пара и пара . . . Ја бих радо преводио (нисам никад пробао књиге, али радио сам преводе за филмове и серије а мислим да то није толико различито) али нити имам времена нити живаца. Али мислим да је доста тешко. Посебно због количине материјала.

Знам тај осећај. Пробао сам ја раније да читам Плес са змајевима на компу,оставио сам и купио књигу. Покушао сам да читам Толкинов Роверандом и ни то нисам могао него сам га оставио и чекам да наиђем негде на књигу и да је купим. Не вреди на компјутеру читати.

И ја сам мислио да купим преко Амазона,али је опет прескупо. Једино да питам некога ко би ишао негде у инистранство да види дал има па да ми узе,али опет... Видећемо :)

Јој људи оплаках =))))

106064513026544232474069-1.jpg

Уфффф што је добро човече . . .

Много су га добро урадили. Баш делује као за прави филм. Ако не направи Џексон може да буде да се фанови договоре и ураде још неки филм,мада ја и даље навијам за Питера :) Још само да га уради и биће сјајно :D
П.С. Бранчез мислим да сам видео са стране на јутјубу Историју Средње Земље у аудио облику. Провери још једном ако те занима,требало би да ти се појави кад гледаш овај снимак :)

Много су га добро урадили. Баш делује као за прави филм. Ако не направи Џексон може да буде да се фанови договоре и ураде још неки филм,мада ја и даље навијам за Питера :) Још само да га уради и биће сјајно :D
П.С. Бранчез мислим да сам видео са стране на јутјубу Историју Средње Земље у аудио облику. Провери још једном ако те занима,требало би да ти се појави кад гледаш овај снимак :)

Погледаћу, хвала.

Смигол-Голум ми је један од најкомплексинијих ликова. А и добро се неко досетио са иглом и концем.
Сцена кад каже Сему:"глупи дебели хобит" ме увек насмеје. :lol:

Па вероватно и јесте најкомплекснији =) А и што кажеш неко се сетио алал му вера :mrgreen:

Back