Ток мисли

Ја би онда већ требало да миришем цвеће одоздо! Није тачно!
vrlo je prosto - mi se raspadamo polako najvecim delom oksidacijom, oksidacijom proizvodimo energiju, sto vise oksidacije i sto vise potrebe da se trosi energija to se brze raspadamo - znaci - kraci zivot. Nije preporucljivo jesti vise nego minimalno, vise hrane znaci vise oksidacije. Konsekventno treba vise spavati (konzerviranje energije) i manje misliti (trosenje energije).

vrlo je prosto - mi se raspadamo polako najvecim delom oksidacijom, oksidacijom proizvodimo energiju, sto vise oksidacije i sto vise potrebe da se trosi energija to se brze raspadamo - znaci - kraci zivot. Nije preporucljivo jesti vise nego minimalno, vise hrane znaci vise oksidacije. Konsekventno treba vise spavati (konzerviranje energije) i manje misliti (trosenje energije).
Pa to je život u stand by modu. Ne dopada mi se ič.

Дакле...да не једем, не мислим и не радим да бих дуже живеле...хмм
А секс, како се секс котира у тој пројекцији?

За то одмарање од мисли

za meditaciju nije potrebna aktivnost, samo prebacivanje u drugo stanje svesti.

joge, jezuiti, zen ucitelji svi pricaju da za meditaciju treba koncentracija na disanje, i tako neke budalastine. Nije potrebna nikakva aktivnost samo sposobnost. To sa disanjem pomaze da se odvrate misli ko ne moze drugacije, kao kad citas bukvar pa posle pises knjigu.

Дакле...да не једем, не мислим и не радим да бих дуже живеле...хмм
А секс, како се секс котира у тој пројекцији?
jeste ebo zivot bez oksidacije...
seks trosi kalorije - dobar je za mrsavljenje (mada kod nekih zena moze da izazove i zadebljanje)

za meditaciju nije potrebna aktivnost, samo prebacivanje u drugo stanje svesti.

joge, jezuiti, zen ucitelji svi pricaju da za meditaciju treba koncentracija na disanje, i tako neke budalastine. Nije potrebna nikakva aktivnost samo sposobnost. To sa disanjem pomaze da se odvrate misli ko ne moze drugacije, kao kad citas bukvar pa posle pises knjigu.
Ти као да је лако прећи у друго стање свести. За то треба много вежбе.
Заправо концентрација на дисање је најделотворнија, брз и лак начин да се успори пулс, дисање, спусти тензија

Заправо концентрација на дисање је најделотворнија, брз и лак начин да се успори пулс, дисање, спусти тензија
pa napisah, vezbao godinama

ja bi meditaciju uveo kao skolski predmet, ali ja sam lud a ceo svet normalan (a mogucije je da je obrnuto)

ko ti brani? pitas nekog ko je radoznao po celom telu...
Зашто си толико времена посветио томе?
Ако је превише интимно, занемари.
Шта си постигао тиме, смиреност, опуштеност, самопоуздање...да ли те то кочило у спознавању себе или не?

Зашто си толико времена посветио томе?
Ако је превише интимно, занемари.
Шта си постигао тиме, смиреност, опуштеност, самопоуздање...да ли те то кочило у спознавању себе или не?

kad sam kao mlad proucavao religije i ideologije (i psihologiju) na nekoj tacki sam natrcao na meditaciju i 'prosvetljenje' kao posledicu - ima meditacije na nekoliko mesta (hriscanstvo, budizam, taoizam, zen) pa sam citao sve te razlicite knjige da otkrijem tehniku. Pa i lepe knjige kao sto je na primer Sidarta, Sve sam to probao sa ne bas velikim uspehom - u hriscanstvu je naravno verski obojeno i posveceno pronalazenju boga, na drugim mestima je stvar postizanja stanja svesti, kontrole organizma (joge mogu da zaustave rad srca) i tako svasta nesto,

preskocicu istrazivanja hemijskim putem, pa i eksperimente sa limitacijom hrane

i doci cu do struke - posto svi znate da sam IT (verovatno) moj posao ukljucuje intenzivnu mentalnu aktivnost da se spoje daleke tacke uzroci i posledice. Mozak se umori. Moze i sam da se iskljuci na neko vreme. Onda sam shvatio da to mogu da radim i bez mentalnog umaranja. Kako? nemam pojma da ti objasnim, jednostavno pretanes da primas - cula idu u podsvest - a misli nestanu, ne primam se na distrakcije - to je drugi deo koji se zove fokus.

meditacija je za mene prvenstveno mentalni odmor, moze da se koristi za resavanje problema, i za kreativna resenja.

E sad prosvetljenje je malo teze a i manje opisano prvenstveno u Zenu. Zen je dobar - proponira balans, poznavanje sebe.

Ja sam uglavnom smiren (osim kad sam pod presijom a i tad sto je veca panika to sam ja hladniji) opustenost 👍samopouzdanje imam nije mi potrebno vise, spoznavanje sebe .... mislim da da morao bi da razmislim koji deo i kako.

cesce pisem za samospoznaju nego sto meditiram na tu temu

Mozak se umori. Moze i sam da se iskljuci na neko vreme. Onda sam shvatio da to mogu da radim i bez mentalnog umaranja. Kako? nemam pojma da ti objasnim, jednostavno pretanes da primas - cula idu u podsvest - a misli nestanu, ne primam se na distrakcije - to je drugi deo koji se zove fokus.
Разумем. Питам јер сам, не знам како, ваљда подсвесном жељом, потребом својевремено успевала да ,,искључим" мозак и то ми је годинама помагало много због тубулентног периода живота.

Сада то више не умем или мој ум сматра да ми није потребно, као да ме тера да мислима дођем до нечега...

:D надам се да не звучим као лујка, ако да, игнориши ме !

Разумем. Питам јер сам, не знам како, ваљда подсвесном жељом, потребом својевремено успевала да ,,искључим" мозак и то ми је годинама помагало много због тубулентног периода живота.
pa eto znas onda

Сада то више не умем или мој ум сматра да ми није потребно, као да ме тера да мислима дођем до нечега...
vezbaj

:D надам се да не звучим као лујка, ако да, игнориши ме !
svi koji nesto znaju, a sto je van opsega poimanja krda, ce se naci u situaciji da ce ga krdo proglasiti lujkom (ili ekscentrikom, da ga zakuca za drvo ili lansira u pustinjaka) - to je normalno stanje i razmisljanje krda.

razmisli da posaljes taj zadatak koji te muci na obradu u pod-svest, podsvest ce to brze da uradi pa posle muljaj rezultat po svesti.
Сад капирам да владам тим ,,вештинама" али некако сам умно лења да се фокусирам.
Знаш, мислим да сам схватила да када сам престала да се ,,искључујем" почела сам да пишем. Као да сам искључивањем све то потискивала и онда је у једном моменту еруптивно покуљало из мене.
Можда зато сад не покушавам, плашећи се да не заробим неке добре ствари, потиснем. Збуњена сам по том питању.
Мисли ми буду бучне, морам понекад наглас да изговорим шта радим :rotf: да бих надјачала мисли и да не заборавим шта сам започела.

Sutra moram da ustanem rano. Dolazi sveštenik, a pre njega..ili posle njega električar. A možda će biti istovremeno ovde..

Ali, nema smisla da taj majstor radi a da sveštenik osvećuje stan za krsnu slavu.

Ja bi na tvom mestu osvetio i elektricara i elektriku za svaki slucaj.
Nije valjda opet crveno slovo?
Uf nije.
Konacno mogu nesto da uradim od onog sto sam namerio a ne valja na crveno slovo.

Back