Night Assassin
Primećen član
- Poruka
- 558
E posto si procitao ostale knjige, jedno bitno pitanje koje me vec dugo, dugo muci. Da li je Moiraiana ziva????!!!!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E posto si procitao ostale knjige, jedno bitno pitanje koje me vec dugo, dugo muci. Da li je Moiraiana ziva????!!!!!!!
Da.
E, sad, da objasnim. Pre nego sto su Lanfear i ona pale kroz onaj dovratak kod Aelfina i Elfina kako vec se pise, napisala je dva pisma. Jedno je za Randa a drugo za Toma.
U ovom drugom pismu za zabavljaca napisala je kako ona moze biti spasena i da nije mrtva nego da je zarobljena u zemlji onih malopre komplikovano nazvanih. A da do nje mogu doci kroz Toranj Dzeneji (Onaj metalni Toranj visok ko zna koliko i bez vrata sto ga je Domon pokazao Tomu, Randu i Metu u prvoj knjizi, i Perin ga je video u Vucjem snu u cetvrtom delu).
Postoji zackoljica, da bi uspeli da je spasu sa Tomom obavezno mora poci i Met, inace sve propada. Tom je pokazao to pismo Metu u 11 knjizi kad ga je ovaj pitao sta on to toliko cita. I onda su se dogovorili da ce otici da je spasu. To ce se desiti u 13 knjizi, posto ce 14 obraqdjivati samo Poslednju bitku i dogadjaje neposredno pre i posle nje.PPP
Ako ima slovnih gresaka zao mi je brzo sam kucao, mrzi me da ispravljam.PPPPPPPP
Za 12 knjigu idi na Katz.cd i otkucaj u pretrazi gathering storm, izaci ce ti samo jedan link sada sam proverio, a 11 sam skinuo sa Underneta(Mirc server), kanal bookz... Inace, bio je neki ruski sajt sa kojeg sam skinuo prvih deset delova i jos dosta knjiga, ali nema sanse da se setim kako ide adresa. :/
Nego sto se tice Isamanela odnosno Moridina, on nikada nije stvarno bio zarobljen, odnosno Moirainina pretpostavka je bila da je on bio na ivici zatvora i da je povrmeno mogao da izlazi. Pa i on sam je priznao Randu da je on poceo Trolocke ratove, da je saputao na uvo Arturu Hokvingu i da je naredio da posalje vojske preko okeana odnosno da je on razlog postojanje Seansana kakvih danas znamo. Takodje, Rand ga nije ubio kod Falmea nego samo ranio, ubio ga je konacno u Ponovorodjenom zmaju, u Svetu snova na kraju knjige. Isamanel je Moridin, Mracni ga je oziveo ponovo.
Kada je rec o velikom Midraalu Haranu, on nije Mracni vec ga je isti sano stvorio da bi ovaj drzao ostale Izgubljene pod kontrolom, mislio je da ce mu ovaj biti verniji. Ali, i to je bila greska jer ovaj u jednom od svoj POV masta kako jednog dana zeli da slomi veze sa Sajol Gulom. Takodje, on onemogucava koriscenje Jedne moci onima oko sebe.
Da.
E, sad, da objasnim. Pre nego sto su Lanfear i ona pale kroz onaj dovratak kod Aelfina i Elfina kako vec se pise, napisala je dva pisma. Jedno je za Randa a drugo za Toma.
U ovom drugom pismu za zabavljaca napisala je kako ona moze biti spasena i da nije mrtva nego da je zarobljena u zemlji onih malopre komplikovano nazvanih. A da do nje mogu doci kroz Toranj Dzeneji (Onaj metalni Toranj visok ko zna koliko i bez vrata sto ga je Domon pokazao Tomu, Randu i Metu u prvoj knjizi, i Perin ga je video u Vucjem snu u cetvrtom delu).
Postoji zackoljica, da bi uspeli da je spasu sa Tomom obavezno mora poci i Met, inace sve propada. Tom je pokazao to pismo Metu u 11 knjizi kad ga je ovaj pitao sta on to toliko cita. I onda su se dogovorili da ce otici da je spasu. To ce se desiti u 13 knjizi, posto ce 14 obraqdjivati samo Poslednju bitku i dogadjaje neposredno pre i posle nje.PPP
Ako ima slovnih gresaka zao mi je brzo sam kucao, mrzi me da ispravljam.PPPPPPPP
hahaha. o Lanovoj braci, Luku i Isamu.
E da, to je zanimljiva cinjenica oko Lanove brace, nisam ni znao da ih ima. Mada sam predpostavljao, jer se vec pominjalo da onaj lik iz Perinovog sna, mislim da su ga nazvali "Koljac", veoma lici na lana. E ajde dosta spojlera...
Zato sto je pre toga milion puta prosao pored njenog tela i pored tela svoje dece i nije ih ni pogledao.
Nema tu sta da se sumnja,Worthless. Nema sumnje da je Ishamael bio tamo. Ali nikakve sumnje.
Nema bracu, nego strica Laina koji je izdao Malkijer iz zavisti prema Lanovom ocu, i poveo je napad na Sajol Gul i tako oslabio kraljevstvo koje je zbog toga propalo. A Isam je bio sin od Laina znaci Lanov brat od strica. Isam je nestao kao beba sa majkom u napadu Troloka.
A LUK nije bio Lanov brat vec Tigrejnin a Randov ujak. On je nestao u pustosi jer ga je Gitara Moroso, koja je predvidela Zmajev dolazak i poslala Tigrejnu u Trostruku zemlju, ubedila da pobeda u Poslednjoj bitci nece biti moguca ako on ne ode u Pustos.
Isam i Luk su spojeni u Koljaca, tako pise u Mracnom prorocanstvu, i Veliki gospodar im je podario moci.
Inace, Dzanduina, Randovog oca je ubio Luk u Pustosi.
Djavo je u detaljima.![]()
Naravno da imaWow, zar ima ovoliko ljudi koji vole i citaju WoT...
Naravno da ima. E, vidis to ti nije losa ideja, da procitam jos jednom sve od pocetka....
"Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja prerastaju u legende. Legende blede i postaju mitovi, a i oni budu davno zaboravljeni kada ponovo naiđe Doba koje ih je rodilo."-serijal Tocak Vremena od Roberta Dzordana
Filozofija knjige,ali da li verujete da je stvarno mozda tako?:grin:
Wow, zar ima ovoliko ljudi koji vole i citaju WoT...
Koliko sam srecan... Uzivam citajuci ove knjige... I svaki put kad treba da izadje nova knjiga na srpskom, ja procitam ceo serijal otpocetka. xD