Tocak vremena

Nemoj da se nerviras. Sam kraj nije los iako je cudan i neocekivan. Problem je sto su neke stvari ostale nedorecene i nerazjasnjene. Mozda im se zurilo da zavrse serijal.

Хмм засад кад видим како сви кукају, мислим и ван форума, само се и нервирам. Али видећу кад прочитам. А да су журили, јесу сигурно, то није питање . . .

pročitah i zadnji deo pre neki dan, slažem se sa većinom, i meni je ostao gorak ukus u ustima. dosta nerazjašnjenih stvari, sve zbrzano i tako to. prilično bezveze kraj jednog zaista fenomenalnog i epohalnog serijala. baš šteta

http://thewertzone.blogspot.com/2014/08/details-on-wheel-of-time-companion.html

Ево прочитајте занимљив текст. Изаћи ће још једна књига, као енциклопедија под називом "The Wheel of Time Companion". Садржаће слике, скице, мапе као и 1.000 речи на Старом језику. Такође ће бити профили скоро сваког лика у књизи. Око 350.000 речи све у свему. Новембра 2015, највероватније.

Ма колико бедна и јадна била, постоји мајушна шанса да добијемо филмове. Ухх зар то не би било фантастично?

П.С.

Нисам знао да је Роберт планирао да напише трилогију о Сеаншану :sad2:

Штета што то нећемо доживети :dash:

Такође, планирао је да пише нове књиге, невезано за Точак времена али ето, умре човек и ништа . . .

http://thewertzone.blogspot.com/2014/08/details-on-wheel-of-time-companion.html

Ево прочитајте занимљив текст. Изаћи ће још једна књига, као енциклопедија под називом "The Wheel of Time Companion". Садржаће слике, скице, мапе као и 1.000 речи на Старом језику. Такође ће бити профили скоро сваког лика у књизи. Око 350.000 речи све у свему. Новембра 2015, највероватније.

Ма колико бедна и јадна била, постоји мајушна шанса да добијемо филмове. Ухх зар то не би било фантастично?

П.С.

Нисам знао да је Роберт планирао да напише трилогију о Сеаншану :sad2:

Штета што то нећемо доживети :dash:

Такође, планирао је да пише нове књиге, невезано за Точак времена али ето, умре човек и ништа . . .

Та књига би била занимљива. Надам се да ће је Лагуна и објавити.
И ја мислим да постоји шанса за филмове јер пуно људи прича о томе,тема је занимљива,али не знам колико је то остварљиво будући да постоји 14 књига али видећемо...
А та трилогија је ваљда требало да се ради о Метовом и Туонином животу после Тармон гаидона мислим. Можда Сандерсон уради и то ;)

Та књига би била занимљива. Надам се да ће је Лагуна и објавити.
И ја мислим да постоји шанса за филмове јер пуно људи прича о томе,тема је занимљива,али не знам колико је то остварљиво будући да постоји 14 књига али видећемо...
А та трилогија је ваљда требало да се ради о Метовом и Туонином животу после Тармон гаидона мислим. Можда Сандерсон уради и то ;)

Надам се и ја али искрено, мислим да је неће преводити.
Што се тиче филмова, проблем је што се то одавно прича и прича а филмова нема. Е сад, тачно, има поприлично материјала, али мислим да има доста ствари који би се могли избацити, а и што не би снимили као што Хари Потер има 19275628137456091385 делова. Ово дело мислим да то заслужује.
Да, тачно тако. А да ли ће овај радити то не верујем баш.

Završio serijal. Od 2005. na ovamo.

Nije to to, da se sve to završi u jednoj knjizi, džordanovski bi bilo još za tri.

Хахаххаа што јес', јес' :)

Ja bih radije WoT kao anime nego film.

Хмм то звучи занимљиво. Иако бих волео филм, вероватно више него аниме, волео бих изузетно и аниме да видим, посебно ако филм није могућ.

Ево на пример, мени би се свидело када би аниме изгледао (ла?) као ова "графичка новела", шта ти мислиш?

998301-1.jpg

1141311-1.jpg

1149389-1.jpg

Не би било лоше, онда би могли да развуку на више сезона. док би за серију све преко 7 било немогуће. Плус што бисмо имали ризик као са Игром престола, да изаберу дебилне глумце, да избаце нешто или да прераде.

Не би било лоше, онда би могли да развуку на више сезона. док би за серију све преко 7 било немогуће. Плус што бисмо имали ризик као са Игром престола, да изаберу дебилне глумце, да избаце нешто или да прераде.

Да, да, да. У праву си, бар што се тиче серије наспрам аниме. Ај сад само да заинтересујемо некога ко прави аниме и на коњу смо =)

Ево, синоћ сам завршио последњу књигу из величанственог серијала.

Спојлери . . .

Стварно сам очекивао да ће Ранд умрети, нисам никако очекивао ово што се десило. Драго ми је што нису баш сви наши хероји били неуништиви а са друге стране, жао ми је што су неки отегли папке :( . . . али губитака је морало бити.

Мислим да уопште није збрзан крај (осим логично што је морало мало, с обзиром да је сам писац преминуо па је други морао да настави) и мени се свиђа. Штавише, задовољан сам.

Zdravo društvance! :D
Isplati li se da čitam još 7 delova, koliko mi treba do 14. Prvih 7 sam pročitao u osn, srednjoj, dva puta, jer nije bilo prevoda ostalih, pa ajd kao iz dosade nanovo. Behu lepa vremena :D
Kako teče odvijanje radnji u narednim delovima, ima li bespotrebnog baljezganja za upotpunjavanje prostora, što me smara u aktuelnim fantastičnim knjigama.

Isplati li se da čitam još 7 delova, koliko mi treba do 14. Prvih 7 sam pročitao u osn, srednjoj, dva puta, jer nije bilo prevoda ostalih, pa ajd kao iz dosade nanovo. Behu lepa vremena :D
Kako teče odvijanje radnji u narednim delovima, ima li bespotrebnog baljezganja za upotpunjavanje prostora, što me smara u aktuelnim fantastičnim knjigama.

Што се мене тиче исплати се. Многи се жале на мањак радње у неким деловима, али што се мене тиче, то је као да у филму очекујеш да битка која је врхунац свега и идеалан крај филма, заправо буде цео филм без упознавања са ликовима, њиховом филозофијом итд. итд. По мени би требало да прочиташ све. Опет кажем, лично ми ниједна књига није била досадна, али остали очигледно имају неке проблеме са "мањком радње".

И наравно зависи шта ти сматраш под
bespotrebnog baljezganja za upotpunjavanje prostora

Preskoči slobodno sve do 11. dela.

I odjednom Rand ima 6 ruku i priča na 23 jezika :D

- - - - - - - - - -

Што се мене тиче исплати се. Многи се жале на мањак радње у неким деловима, али што се мене тиче, то је као да у филму очекујеш да битка која је врхунац свега и идеалан крај филма, заправо буде цео филм без упознавања са ликовима, њиховом филозофијом итд. итд. По мени би требало да прочиташ све. Опет кажем, лично ми ниједна књига није била досадна, али остали очигледно имају неке проблеме са "мањком радње".

И наравно зависи шта ти сматраш под

Taj manjak radjnje mene plaši, jer trenutno nemam preterano mnogo vremena za čitanje, pa sam dosta izbirljiv, svakako treba probati, pa dokle ide, al reko, ajd da čujem druga mišljenja :)

Ja sam "ispreskakao" od 5 do 10-11 knjige. Cisto da pratim glavnu radnju. Pisac je napravio klasicnu "sapunicu" od u sustini odlicne price i ideje. Svako vuce na svoju stranu. Svi imaju neki svoj veliki plan i niko ne prica o tom planu sa drugima...

- - - - - - - - - -

Taj manjak radjnje mene plaši, jer trenutno nemam preterano mnogo vremena za čitanje, pa sam dosta izbirljiv, svakako treba probati, pa dokle ide, al reko, ajd da čujem druga mišljenja :)

Ovo s rukama si blizu.:mrgreen:
U suštini ko istinski voli serijal, neće mu teško pasti još nekoliko delova. Ima tu zanimljivih dešavanja.
A i vi ne morate da se zlopatite čekajući izdanja i/ili prevode.

- - - - - - - - - -

Искрено да ти кажем, али немој да се љутиш, ако немаш времена и нећеш да читаш нешто предугачко онда за сад прескочи Точак времена и ако читаш ПЛиВ и тако даље. Узми да читаш на пример Друса Легенду или тако нешто, што има књигу, две. Бар за сад =)

Ovo s rukama si blizu.:mrgreen:
U suštini ko istinski voli serijal, neće mu teško pasti još nekoliko delova. Ima tu zanimljivih dešavanja.
A i vi ne morate da se zlopatite čekajući izdanja i/ili prevode.

Мислим да је ово прави одговор =)

ne kontam likove koji preskaču delove O.o ja sam sve pročitao bez problema, i bukvalno nijednog momenta mi nije bilo dosadno

Такође, исто тако. И чим будем читао следећи пут, опет ништа нећу прескакати. Као што кажеш, нема разлога.

Back