Prvo ti moram reci da je Elan Morin Tedronai imao neke pretpostavke o ciklusu okretanja Tocka, tj. konstantne borbe izmedju izabranika svetla-Lews-a Therina i Mracnog. Posto se stalno smenjuje onih sedam doba, Sara je uvek razlicita. Po njemu u nekim Obrtima Tocka, Terin je postajao glavni borac Mracnog. Tako da se on tokom rata Moci podjednako trudio i da unisti Zmaja, ali i da ga preobrati na stranu Mracnog.
I jos nesto, tokom zatvaranja Izabranih u Bore, Ishamael je na neki nacin samo delimicno uhvacen, i bio je u stanju da utice na realnost, tj. imao je uticaj u svetu. Tako je verovatno pokazao istinu Zmaju uprkos opacini saidina. A on je kriv i za najvece katastrofe koje su zadesile covecanstvo posle Slamanja-Trolocki ratovi, Stogodisnji rat itd.
Ja mislim da prorocanstvo gresi, tj. da ce se ispostaviti da gresi kod tog Rodoubijanja, jer to je uradio Terin pre, a Rand ne mora sada. Moguce je da ce nekog ubiti slucajno.
Priznajem da ima izvesnih nedoslednosti, ali kada procitam sve od pocetka bice mi jasno.