Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ne mora? Pa on je Lijus Terin Telamon,Rodoubica,Zmaj! Ubio je svoju zenu Ilijenu Suncanokosu,ubio je svoju decu,svoje sluge,sve maltene. Mada,ako je Jordan mislio da napravi pricu o mogucnosti izbora jednog coveka onda predpostavljam da ce Rand moci da bira da li zeli da postane Lijus Terin ili ne. A uostalom,sad sam setio onog dela prorocanstva u kom se kaze da ce Zmajeva krv natopiti padine Sayol Gula.To znaci da ce Rand umreti tamo,ali NIGDE se u prorocanstvima zapravo ne pominje da ce Rand poludeti.Samo kazu da ce Zmaj pobediti Mracnog i slomiti svet ponovo. Joooj mnogo je to komplikovano i rupicasto.

Prvo ti moram reci da je Elan Morin Tedronai imao neke pretpostavke o ciklusu okretanja Tocka, tj. konstantne borbe izmedju izabranika svetla-Lews-a Therina i Mracnog. Posto se stalno smenjuje onih sedam doba, Sara je uvek razlicita. Po njemu u nekim Obrtima Tocka, Terin je postajao glavni borac Mracnog. Tako da se on tokom rata Moci podjednako trudio i da unisti Zmaja, ali i da ga preobrati na stranu Mracnog.
I jos nesto, tokom zatvaranja Izabranih u Bore, Ishamael je na neki nacin samo delimicno uhvacen, i bio je u stanju da utice na realnost, tj. imao je uticaj u svetu. Tako je verovatno pokazao istinu Zmaju uprkos opacini saidina. A on je kriv i za najvece katastrofe koje su zadesile covecanstvo posle Slamanja-Trolocki ratovi, Stogodisnji rat itd.
Ja mislim da prorocanstvo gresi, tj. da ce se ispostaviti da gresi kod tog Rodoubijanja, jer to je uradio Terin pre, a Rand ne mora sada. Moguce je da ce nekog ubiti slucajno.
Priznajem da ima izvesnih nedoslednosti, ali kada procitam sve od pocetka bice mi jasno.

E ima li na srpskom neki deo posle 6-to.....Procito sam nebeski oganj ......Ali meni nesto nije jasno ako se izgubljeni plase kobne vatre,zasto je onda rand stalno ne koristi?E da moze li neko da mi postavi link za 6. deo knjige plz?Nemogu da nadjem po bibliotekama......

Back