Točak Vremena - Robert Jordan

• Začetnik teme Začetnik teme Zvjar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa, Dvor Devet meseci je u Seansanu i to u gradu koji se zove Seandar ili Seander tako nesto, a tamo ti je i Kula gavrana (gavranova). A za kcerku nisam siguran (zaboravio sam, pogledacu kasnije) valjda je princeza. To sve imas u knjizi "The world of Robert Jordan's the Wheel of Time", koju su napisali Robert Jordan & Teresa Patterson. :)

Da li je neko citao knjige iz ovog serijala?

Misljenja...
Kritike...

Tocak vremena se okrece i Doba dolaze i prolaze, ostavljajuci za sobom secanja koja prerastaju u legende. Legende blede i postaju mitovi, a i oni budu davno zaboravljeni kada ponovo naidje Doba koje ih je izrodilo. U jednom od tih razdoblja, koje su neki zvali Trece doba - Doba koje tek treba da dodje, Doba davno proslo, u Planinama Duma uzdigao se vetar. Ovo nije bio pocetak, jer obrtajima Tocka vremena nije bilo ni pocetka ni kraja. Ali bio je to jedan pocetak.

Svako kome su ovi redovi poznati i ko pritom ima svoje ilustracije (likovi, oruzija, gradovi, itd....) i zeli da ih posalje neka napise post o tome..... :)
Sada je vreme prociscenja...2012.se blizi...Sva Plemena ce se ujediniti u jedno Pleme...u jedan narod...Rainbow...Sve je vise probudjenih....

e da li su Moiraina I Lanfear mrtve ili su samo prosle kroz onaj portal?...sta znaci ono Aran'gar(ili kako vec ide.....)?

Lanfear se vraca u obliku Cyndane (reinkarnacija) a kontrolise je Moridin, a Moiraina je ziva i verovatno je zatvorena u Tower of Ghenjei.
Aran'gar- Balthamel je dobio novo telo, zensko, ali i dalje koristi saidin. Priduzio/la se Egweni pod imenom Halima Saranov.
Ako treba jos....

Lanfear se vraca u obliku Cyndane (reinkarnacija) a kontrolise je Moridin, a Moiraina je ziva i verovatno je zatvorena u Tower of Ghenjei.
Aran'gar- Balthamel je dobio novo telo, zensko, ali i dalje koristi saidin. Priduzio/la se Egweni pod imenom Halima Saranov.
Ako treba jos....

U ******,gde nalazis ti te informacije.Zavidim ti.Ja sam tek zavrsio Gospodara haosa 1 deo.Knjiga me je razocarala,jer puno kenjanja ima a nista konkretno da se kaze ili dogodi.Ok.Met ide kod Seansana,to znam,Rand ide kako ide,a Perin?Sta je sa mojim omiljenim likom,vuckom.Ako je Moiraina zarobljena u kuli Gendzei,pretpostavljam da ce Perin da je oslobodi,jer je on vec posetio tu kulu jednom.A za Oran`gaara mislim da je Isamael ponovorodjeni,ali ko je onda onaj prokleti mirdraal,Sajdar Haran?.Jesu li moje sumne opravdane?Pozz:)

Samo ti citaj.Tek ide uzbudjenje.Meni je omiljeni deo Dolazak senke.Al nije ni ovo ostalo lose.Ustvari...nista nije lose.Sve je super do Gospodara Haosa.Mada sam cuo da posle Gospodara Haosa ide ponovo uzbudjenje. Looking forward to...:lol:
Procitao sam...:) Hvala,dala si mi podstrek za dalje citanje:) Mada,toliko negativno govorite o Gospodaru Haosa,da mi dodje da ga uopste ne uzimam...

Da, procistio je saidin, ali je izgleda na neki nacin povezan sa Moridinom (ako se ne varam) jer su im se sudarile Kobne vatre, i Randu se prenosi bolest nastala usled Moridinovog cestog koriscenja Istinske Moci (obrati paznju ne Istinski Izvor i Jedna Moc vec Istinska Moc, koja potice od Mracnog direktno). Na primer, javljaju mu se crne tacke i fleke na ocima-sto se zove saa.

Da, procistio je saidin, ali je izgleda na neki nacin povezan sa Moridinom (ako se ne varam) jer su im se sudarile Kobne vatre, i Randu se prenosi bolest nastala usled Moridinovog cestog koriscenja Istinske Moci (obrati paznju ne Istinski Izvor i Jedna Moc vec Istinska Moc, koja potice od Mracnog direktno). Na primer, javljaju mu se crne tacke i fleke na ocima-sto se zove saa.

U j....te.Znaci tako ce prorocanstva biti ispunjena.Kad sam saznao za saidin pomislio sam:Cekaj malo,kako sad Jordan misli da ispuni prorocanstva.A sad se sve vec dopunjava,nece svi muskarci poludeti kao pre vec samo Rand. I takodje imam neki osecaj da uopste nece biti neke velike,masivne bitke pod Sayol Gulom,vec ce tu biti samo Rand,Mracni i ,mozda nekoliko drugih Aes Sedai(muskih i zenskih). Al dovraga...koga ce sve ubiti Rand?Da li samo one koje voli(zene njegove i decu,ako ih bude imao,Elejnu,Min,Avijendu) ili sve koje poznaje?

Back